OnePlus viser frem konsepttelefon med en ny måte å skjule kameraet på

OnePlus viser frem konsepttelefon med en ny måte å skjule kameraet på

CES/Las Vegas: ITpro har fått lov til å ta en sniktitt på en ny telefon, OnePlus Concept One, utviklet av det kinesiske selskapet OnePlus. Denne telefonen er verdens første som tar i bruk fotokromatisk glass for å skjule kameraet på baksiden når det ikke er i bruk.

Fotokromatisk glass er en type glass som endrer optiske egenskaper når det utsettes for elektrisitet. OnePlus har i samarbeid med McLaren krympet soltaket som er å finne på superbilen McLaren 720s, og klistret det på innsiden av bakglasset på Concept One. Resultatet er en veldig ren og elegant bakside som ikke er forstyrret av linser og andre tekniske elementer. Når man åpner kamera-appen blir glasset gjennomsiktig og kameralinsene blir synlige. Denne fargeendringen tar rett under ett sekund.

OnePlus Concept One. Foto: Ole Johnny Borgersen, ITpro.no

Det er ikke første gang OnePlus leker med utradisjonelle metoder for å skjule kamera. Den populære OnePlus 7 har frontkameraet skjult på innsiden av telefonen og den popper ut av telefonen når kamera-appen aktiverer frontkameraet. På denne måten har de unngått både busslomme og kamerahull i skjermen.

OnePlus Concept One er akkurat hva navnet tilsier, et konsept. Pris og tilgjengelighet er foreløpig ikke kjent.