Airthings lanserer den manglende brikken

Fra Airthings til Internet of Airthings

Fra Airthings til Internet of Airthings

CES/Las Vegas: Det norske teknologiselskapet Airthings, kanskje best kjent for sine digitale radonmålere, lanserte under CES en ny enhet kalt Airthings Hub. Dette er en boks som fungerer som en bro mellom deres sensorer og Internett.

Airthings lanserte sin første sensorenhet for måling av radon i 2018. Siden den tid har de sluppet ytterligere to enheter i forbrukersegment. Dette er målere som på en enkel måte skal kunne måle både luftkvalitet, CO2-nivå, luftfuktighet, temperatur og radonnivåer.

Enhetene kommuniserer over Bluetooth, noe som frem til nå har ment at de må være koblet til en smarttelefon for å kunne sende måledata ut i skyen. Med den nye Airthings Hub er dette ikke lenger nødvendig. Opp til 30 enheter kan kobles på én enkelt Airthings Hub. Wave (2. generasjon), Wave Plus og Wave Mini kan alle brukes. Med dette vil du ha nye måledata tilgjengelig uansett hvor du skulle være.

Med Airthings Hub kan man også bruke integrasjoner som Google Assistant, Amazon Alexa eller IFTTT. Man kan sette opp varsler og for eksempel styre luftfukter, ventilasjon eller andre tilgjengelige enheter. For oss nerder som gjerne vil ha full kontroll, skal det også være mulig å snakke med API-et deres. Det er selvfølgelig også et webgrensesnitt som visualiserer måledataene.

Veiledende pris i Norge blir 799,– og den er nå tilgjengelig for forhåndsbestilling.

Produkttest: Fitbit Charge 4

Fitbit har kanskje ikke oppdatert utseende på sin nyeste Charge, men det er innsiden som teller, som de sier og der har det skjedd ting. Det amerikanske selskapet ble kjøpt av Google for 2,1...