Suunto viser frem sin første smartklokke

Suunto viser frem sin første smartklokke

CES/Las Vegas: Suunto er et finsk selskap som i lang tid har laget sportsklokker. For første gang har de nå vist frem en smartklokke med Google Wear OS, Suunto 7.

Typiske smartklokker mangler gjerne de mest avanserte treningsfunksjonene som sportsklokker har. Tanken bak denne klokken er at den skal viske ut dette skillet og og tilby det beste fra begge verdener.

Klokken kjører Google Wear OS, som er et operativsystem designet for smartklokker. Denne inneholder som standard en rekke funksjoner som e-post og meldingsvarsling, kalender og musikk. Ved å benytte seg av denne plattformen vil det være naturlig å tro at Suunto har kunnet konsentrere seg om det de er gode på, nemlig sportsfunksjonene.

Suunto 7 har selvfølgelig pulsmåler på håndleddet og GPS. Klokka har over 70 sportsprogrammer og bør dermed dekke databehovet for de fleste treningsnerder. Den har også enkel integrasjon med tjenester som Strava og Endomondo samt innebygde kart som fungerer uten at en telefon trenger å være koblet til.

Batteritiden er oppgitt til å være 12 timer med full GPS-tracking og opp til 48 timer i klokkemodus.

Klokka vil være tilgjengelig fra slutten av januar og er priset til 499 dollar, noe som sannsynligvis betyr at den vil ligge på rundt 5000 norske kroner her til lands.