Store problemer med læringsplattformer

Store problemer med læringsplattformer

Når tusenvis av elever og lærere skulle logge seg på læringsplattformen It's Learning i morgentimene mandag, brøt systemet sammen.

Utdanningsdirektør Marte Gerhardsen i Oslo kommune bekreftet i dag ovenfor VG at skoler over hele landet opplever problemer med læringsplattformen Itslearning.

– Veldig mange sitter nå og skal gjøre skolearbeid hjemme. Vi opplever noe treghet i systemene og vanskeligheter med innlogging, men har ikke fått mange henvendelser fra skolene. Det virker som om folk tar det greit og skjønner at dette er en spesiell situasjon. Det eneste rådet vårt er å puste med magen og prøve igjen senere, sier utdanningsdirektøren.

Hun sier videre at IT-avdelingen deres nå jobber på spreng for å løse problemene.

Stresstest av systemet

– Nesten alle har hjemmekontor og alle elever skal gjøre skolearbeid. Det er et stresstest på systemene som vi aldri har opplevd før, sier Gerhardsen.

Kommunikasjonsansvarlig Johnny Anderson i Itslearning understreker at dette er første uken skoler over hele landet går over til digital læring.

– Vi var forberedt på at det kom til å bli stor trafikkøkning, men det har vært en ekstrem trafikkøkning på kort tid. I morgentimene så vi 10.000 nye innlogginger per tiende minutt.

Det er dette som ifølge Anderson skaper tregheten i systemet som elever og lærere nå opplever. Han tilføyer at det også er tilsvarende problemer med skolenes egne nettsider.

– I en normalsituasjon vil man jo ha litt tid på seg, slik at man får oppgradert alt som har med nettverksforbindelser og knytepunkter der det kan oppstå problemer. Vi jobbet på spreng gjennom hele helgen og klarte å mer enn doble nettverkskapasiteten, men likevel opplever vi problemer, sier Anderson.

Han sier at dette vil være deres største fokus gjennom uken, og oppfordrer skolene til å samarbeide, slik at man kan fordele innloggingene utover.

Kilde: VG.no

Produkttest: Fitbit Charge 4

Fitbit har kanskje ikke oppdatert utseende på sin nyeste Charge, men det er innsiden som teller, som de sier og der har det skjedd ting. Det amerikanske selskapet ble kjøpt av Google for 2,1...