Nå kutter også Facebook streamingkvaliteten

Nå kutter også Facebook streamingkvaliteten

Ikke lenge etter at både Netflix og YouTube reduserte streamingkvaliteten på sine plattformer, følger også Facebook etter på denne streaming-dugnaden.

Det hele startet med at en EU-kommisjonær Thierry Breton skrev en Twittermelding hvor han ba streamingselskapet Netflix om å bytte til normal streamingkvalitet, for å spare minske belastningen på internett nå i disse krise- og hjemmekontor-tider.

RELATERT ARTIKKEL
EU-kommisjonær vil at Netflix reduserer strømmekvaliteten for karantene-seere

Med tusenvis av personer i hjemmekarantene i et forsøk på å stanse spredningen av Covid-19-utbruddet, er det mange som tyr til timevis med film- og seriestrømming for å få tiden til å gå. [Les artikkel]

Netflix selv mente at dette var en overdreven bekymring, selv om de forstod Bretons bekymring. Til tross for dette, gikk de ikke lenge etterpå ut med en melding hvor de annonserte at streamingkvaliteten på tjenesten blir redusert.

Facebook, Amazon og Disney følger

Med på denne “streamingdugnaden” følger nå både Facebook og Instagram, samt Amazon og Disney, hvor de reduserer videokvaliteten i Europa.

De europeiske teleoperatørene sier at nettverkene deres har klart å takle den økte datatrafikken så langt, men det er en viss frykt for overbelastning ettersom flere og flere jobber hjemme, samtidig som mange bruker streamingtjenester for underholdning og tidsfordriv.

To help alleviate any potential network congestion, we will temporarily reduce bit rates for videos on Facebook and Instagram in Europe
Talsperson for Facebook

JuleProX 21.-24. desember 2020

Endelig er ventetiden igjen over. Vi ønsker velkommen til nok et år med vår storslåtte julenøtteknekkekonkurranse. Vi ser frem til en adventstid sammen med våre entusiastiske nøtteknekkere!