Ny leveringstjeneste skal erobre norsk e-handel

Ny leveringstjeneste skal erobre norsk e-handel

Det svenske oppstartsselskapet Instabox tilbyr en unik leveringstjeneste og åpner nå i Norge med store planer for ekspansjon i landet. Konseptet er pakkelevering til smarte oppbevaringsskap

E-handelen blomstrer i Norge. I 2019 kjøpte nordmenn varer for 163 milliarder kroner på nettet. Det er en økning på mer enn 12 prosent fra 2018, ifølge tall fra e-Handelsrapporten til Nets og Dibs. Nå får norske kunder og netthandelsaktører et nytt alternativ for henting og levering av pakker.

Til forskjell fra vanlige leveringstjenester tilbyr vi i Instabox levering til pakkeskap samme dag som bestilling. Det betyr at du bestiller et produkt, og samme dag kan hente det fra et skap på eksempelvis Oslo City. Du slipper da å stå i kø på postkontoret eller matbutikken

 – Alexis Priftis, daglig leder og medgrunnlegger av Instabox.

I praksis betyr det at om du bestiller en skjorte eller kjole på formiddagen, kan du hente den før du skal ut og spise på ettermiddagen. I første omgang blir tjenesten tilgjengelig på Østlandet, men Instabox vil innen få år bygge opp et nettverk i hele landet.

Kun for østlandet – i år

I dag har Instabox flere pakkeskap på Østlandet, blant annet i kjøpesentre i Oslo, Asker, Sarpsborg og Fredrikstad. Norgessjef i selskapet, Benjamin Dale, har store ambisjoner for den videre veksten her til lands.

– Innen sommeren vil vi ha over 50 pakkeskap og dekke hele Østlandet fra Elverum i nord, til Skien i vest, Halden i sør, og Kongsvinger i øst. Før året er omme vil vi ha mellom 200 og 300 skap i samme region, så vi totalt dekker to millioner nordmenn, forteller Dale.

Norgessjefen meddeler at målet er at hele Norges befolkning skal kunne dra nytte av levering samme dag, uten unødvendige køer.

Ambisjonen vår på sikt er å dekke hele Norge. Det betyr at vi ekspanderer videre ut av Østlandet og mot områder rundt Kristiansand, Stavanger og Bergen allerede neste år. Å hente pakker fra Instabox skal bli like vanlig som å kjøpe brød i butikken, sier Dale.

Test: Netgear Orbi Pro SXK80 Wi-Fi 6

Vi avslører med en gang: Fantastisk! Netgear Orbi Pro SXK80 har vært på testbenken og er på mange måter et sett med Orbi RBK852 med noen endringer og tilpasninger mot bedrifter. Endelig har Orbi...

Produktomtale: Philips 288E2A

Det er ingen tvil om at den siste tidens pandemi har brakt nytt fokus på hjemmekontor for de av oss som har den muligheten. Mange av oss har investert i utstyr som ekstra skjem,...