Verdens første navigasjonsløsning med integrert betaling for lading

Navigasjonsselskapet fra østeuropa utvider sin karttjeneste - vil bistå moderne trafikkanter med EV- mode

Sygic har som det første selskapet i segmentet, avduket et “Electric Vehicle Mode” (elektrisk kjøretøymodus) med fullt integrerte tjenester for lading.

Alle brukere kan aktivere EV Mode gratis, det lar elbilsjåfører velge eller legge til bilmodellen deres fra den omfattende databasen med forhåndsdefinerte spesifikasjoner av elektriske biler og plug-in hybridbiler, inkludert informasjon om batteri- og ladekapasitet, gjennomsnittlig forbruk og kontakttype. Brukere kan også justere alle parametere basert på deres egen opplevelse. Alt dette uten å måtte installere eller registrere seg i andre applikasjoner.

“Målet vårt var å introdusere en problemfri og praktisk ladeopplevelse for alle typer elbilsjåfører. Bare aktiver EV Mode, så gjør vi all planleggingen for deg”

– Petr Fuzek, Sygics visepresident for elektrisk mobilitet.

Sjåførene legger til ladepunktet som et veipunkt i navigasjonen, sjekker om det er ledig plass, velger betalingsmetode og lader. Mens de for eksempel nyter en kopp kaffe på et sted i nærheten, får de et push-varsel om at batteriet har nådd et spesifikt nivå og kan betale for tjenesten med én gang”, forklarte Fuzek i en pressesamling hvor ITproX deltok.

Tidligere i år har Sygic annonsert et partnerskap med Europas største ladenettverktilbyder – Plugsurfing, med over 150 000 ladepunkter i 38 land. Lanseringen av EV Mode er en del av Sygics langsiktige strategi om å bli ledende i elektrisk mobilitet, med en åpen plattform som integrerer ledende ladetjenestetilbydere rundt om i verden, noe som skal bidra til økt utbredelse av tjenesten.

På spørsmål om hvorvidt en tredjepartsleverandør som Sygic vil kunne nå en tilfredsstilende utbredelse når de fleste nyere kjøretøy – spesielt elektriske – har sine egne karttjenester svarer Sygic at de ønsker å komplettere tjenestene hvor kjøretøyprodusentene per i dag har mangler.