Fitbit med nødrespirator for å bidra under COVID-19-krisen

vFitbit har laget nødrespirator for å bidra under COVID-19-krisen

Etter å ha sett det globale behovet for respiratorer, har Fitbit benyttet sin dype interne kompetanse innen avansert sensorutvikling og maskinvaredesign til raskt å lage Fitbit Flow, en automatisk nødrespirator inspirert av MIT E-Vent Design Toolbox og basert på spesifikasjoner for Rapidly Manufactured Ventilation Systems. Underveis i utviklingen og testingen konsulterte Fitbit med akuttmedisinske klinikere fra Oregon Health & Science University som ivaretok COVID-19 pasienter ved OHSU Hospital og jobbet med Mass General Brigham Center for COVID Innovation-arbeidsgruppen for designet til å møte behovene.

– COVID-19 har utfordret oss alle til å flytte grensene for innovasjon og kreativitet og bruke alt vi har til rådighet for raskere å utvikle produkter som støtter pasienter og helsevesenet. Vi så en mulighet til å samle vår kompetanse innen avansert sensorutvikling, produksjon og vår globale forsyningskjede til å imøtekomme det kritiske og pågående behovet for respiratorer og bidra til å gjøre en forskjell i den globale kampen mot dette viruset, sier James Park, medgründer og administrerende direktør i Fitbit.

Fitbit Flow har fått autorisasjon for nødbruk av FDA

Fitbit Flow bygger på standard for denne type apparater som benyttes av paramedikere, med sofistikerte instrumenter, sensorer og alarmer som fungerer sammen, for å støtte automatiske kompresjoner og pasientovervåking. Enheten er designet for å være intuitiv og enkel å bruke, samt potensielt bidra til å redusere belastningen for spesialister som vanligvis er nødvendige for å håndtere en kommersiell respirator. Andre lignende nødrespiratorer varierer i kombinasjonen av funksjonene de tilbyr, men Fitbit mener at ingen leverer alle attributtene til enheten til samme lave prisklasse.

Fitbit er i samtaler med statlige og føderale etater for å forstå dagens innenlandske behov for nødrespirator og planlegger å samarbeide også med amerikanske og globale hjelpeorganisasjoner, både i dag og foran eventuelle fremtidige bølger av viruset.

Produkttest: Sonos Roam

Mest kjent for sine stasjonære- premium produkter har Sonos nå utvidet sin bærbare portefølje med en ultraportabel høyttaler. Klarer de å gjenta suksessen fra Move med deres nye Roam?

Nyhetsdryss fra Microsoft Ignite 2021

Over 150.000 teknologiinteresserte fulgte med da Microsoft Ignite gikk av stabelen denne uka. Microsoft presenterte en rekke nyheter som skal bistå virksomheter med å lettere tilpasse seg den digitale transformasjonen verdenssamfunnet befinner seg...