Produkttest: Ring Video Doorbell 3

Det begynner å bli en stund siden vi mottok Ring Video Doorbell 3 til produkttest, men styreleder var ikke like rask som produkttester var i vendingen.

Ring Video Doorbell 3 er den seneste generasjonen ringeklokke fra Amazon-eide Ring. Selve ringeklokken er noe annerledes fra sin gjerne mer promoterte “Ring Pro”- serie, ved at den er noe større, og får sin energiforsyning primært fra et eget batteri. Mer om denne fordelen senere.

Design

I motsetning til Ring Pro, som krever strømtilkopling, står Ring Video Doorbell 3 noe mer fritt hva plassering gjelder. Dette betyr at det må inngås et kompromiss mellom å la den være lett å få øye på, samtidig som det også er mulig å plassere den utenfor et dominerende eller pregende syn.

Selve enheten måler 128 x 62 x 28 millimeter i størrelse.

En finurlig detalj på enhetens bakside er at også Ring Video Doorbell 3 har støtte for kontinuerlig strømtilførsel med vekselstrøm fra den tradisjonelle ringetrafoene om det skulle være ønskelig å gjøre dette. Du er ikke låst til batteriløsningen som er den tiltenkte måten å drive enheten på.

En distinkt forskjell her er at Ring Video Doorbell 3 er kompatibel med de fleste eksisterende ringetrafoer, mens Ring Pro krever at man bytter ringetrafoen, ettersom den forventer DC og ikke AC.

Funksjon

Ring Video Doorbell 3 har fått en signifikant endring fra sin forgjenger, da tredjegenerasjonen har støtte for 5GHz båndet med 802.11 b/g/n til trådløst nettverk. Kameraet har også fått en justerbar nærsone, noe som gir bedre kontroll på eventuelle varslinger dersom man installerer ringeklokken hvor naboene kan komme noe tett på. Denne nærgrensen kan justeres fra 1.5 til 4.5 meter, noe som burde gi tilstrekkelig avstand, med mindre naboen har felles inngangsparti.

Oppsett og bruk

Sammen med selve ringeklokken følger det med både skrujern, bor for betong, skruer, deksler i flere farger og, selvsagt, batteri. Batteriet er for øvrig det samme som vi finner i Ring sine Stick-up cam serie. Den største ulempen med batteriet er at vi må ta det ut av ringeklokken for å lade, lading som for øvrig skjer med en Micro-USB kabel direkte i batterienheten. Med pålydende kapasitet av 6040mAh tar det noe tid å fullade batteriet. En god grunn til å vurdere anskaffelse av et ekstra batteri, spesielt om man har flere kameraenheter som også benytter batteri.

Med litt hell, var det en dørkarm av tre vi festet vår Ring Video Doorbell 3 på – noe som gjorde monteringen betydelig enklere enn for betong og stål. Ettersom vi ikke skal montere den med tilkoplet likestrøm fra en ringetrafo er det heller ingen ekstra kabelverk eller monteringsfinurligheter som trengs. Bare husk å lade opp batteriet i forkant.

Batteri sier du?

Når batteriet settes inn i ringerklokken blir vi så veiledet muntlig om å åpne “ring”- appen. Etter å ha lastet ned appen og laget en brukerkonto, legger du så til en ny enhet og scanner QR-koden som er festet på undersiden av ringeklokkens batterideksel for førstegangsoppsettet. Sammen med produktet følger det med en 30- dagers Ring premium tjeneste, noe vi kjenner på kroppen at er noe kort. Skal man få inn en god vane og føle at tjenesten er verd pengene hadde det vært på sin plass å utvide dette til minst tre-fire måneder.

Fra vårt opprinnlige oppsett 15 august og til den 21 september hadde batteriet gått fra 100% til 87%. Riktignok med bevegelsesvarsling deaktivert, men likevel viser dette at batteriet holder i ganske mange måneder, men dette vil variere sterkt etter bruk og ikke minst hvorvidt bevegelsesvarsler er aktivert.

Som en ekstra aktivitet, konfigurerte vi Ring- kontoen vår opp mot IFTTT slik at vår Philips Hue blinker når noen ringer på. Ikke bare er det litt praktisk for de som ønsker å kople ut Chime når barn skal legges. Dette er også supert for mennesker med nedsatt hørsel.

Konklusjon

Selv om Ring Video Doorbell 3 skårer bra på brukervennlighet og enkelhet I oppsett, kunne de med fordel ha spandert enda flere dager med premiumtjenestene dems. I seg selv fungerer ringeklokken som netopp en ringeklokke, mens man med abonnementstjenesten får muligheten til å gå inn å se på ubesvarte henvendelser i ettertid.

Med kun 13% batteriforbruk på en drøy måned er det liten grunn til å så tvil om de tre månedene Ring selv oppgir at det skal vare, selvsagt, da uten samtlige funksjoner som varsling ved bevegelser aktivert.

Ring Video Doorbell 3 fremstår alt-i-alt som et produkt som er glimrende “allarounder”, og som ikke krever noen endringer i sikringskap eller bytte av ringetrafo.

Vår vurdering

90 / 100 poeng
Design

90%

Oppsett

95%

Bruk

90%