Nyhetsdryss fra Microsoft Ignite 2021

Nyhetsdryss fra Microsoft Ignite 2021

Over 150.000 teknologiinteresserte fulgte med da Microsoft Ignite gikk av stabelen denne uka. Microsoft presenterte en rekke nyheter som skal bistå virksomheter med å lettere tilpasse seg den digitale transformasjonen verdenssamfunnet befinner seg i, og fremtidens utfordringer.

I et hvilket som helst annet år hadde Ignite blitt avholdt fysisk flere steder verden over, men i år samlet Microsoft over 150.000 teknologer til et virtuelt 48-timers event.

Skyen har vært sentral gjennom pandemien for å drive kritiske funksjoner som netthandel, mobile helseløsninger og videosamtaler mellom familier og kolleger, men disse mulighetene har ikke blitt tryllet frem over natten. De er blitt arbeidet med og investert i over en periode på flere tiår. Forskjellen er at den pågående pandemien har gjort sitt til at teknologien har fått en ny mening og en enorm utvikling i bruken.

Microsoft har nå presentert en rekke spennende nyheter som reflekterer hvordan den digitale utviklingen blir fremover, og hva som kreves for å fortsette den ekstreme digitale transformasjonen. En oppsummering av de viktigste nyhetene finnes under.

Dersom du ikke fikk anledning til å følge med på arrangementet live, eller ønsker mer informasjon om de nye lanseringene, kan du klikke deg inn på nyhetssiden for Microsoft Ignite.

Bli med inn i en ny virkelighet med Microsoft Mesh

Via Alex Kipman sin keynote ble det avslørt hvordan Microsoft skal ta i bruk «mixed reality» i sin nye samarbeidsarena, Microsoft Mesh. Dette er en ny mixed reality-plattform som skaper en ekte følelse av tilstedeværelse. Man får følelsen av å være i samme rom som hverandre, uansett hvor i verden man befinner seg. Her kan man samhandle med 3D-innhold eller via Mesh-aktiverte apper på tvers av hvilken som helst plattform eller enhet. Som med alt annet fra Microsoft, er dette en plattformmulighet for å bygge et økosystem med uante muligheter. Et reiseselskap kan for eksempel skape en ektefølt opplevelse av å besøke ruinene i det antikke Hellas, mens et arkitektfirma kan designe et bygg hvor de ansatte står virtuelt skulder til skulder inne i bygget de tegner.

Mesh vil bli integrert med Microsoft Teams og Microsoft Dynamics 365, og Microsoft har stor tro på at partnere verden over kommer til å gjøre som de alltid gjør; å bygge et bredt spekter av nye og spennende opplevelser i den nye arenaen til Microsoft.

 Den nye, hybride arbeidshverdagen

Selv om vi i 2021 forhåpentligvis får flytte tilbake til kontorene og klasserommene, blir det ikke helt likt som før pandemien. Mange tenker at 2020 var året der jobben flyttet hjem, men i virkeligheten er det året der arbeidet flyttet opp i skyen, det er Microsoft Teams ett av flere eksempler på. For å bygge videre på Teams som kommunikasjons- og samarbeidsverktøy lanserte Microsoft Teams Connect, en funksjon som gir mulighet for flere organisasjoner å samarbeide på tvers av virksomhetens grenser. Microsoft introduserte også nye presentasjonsvisninger til bruk under Teams-møter, og bygger på forrige måneds lansering av Microsoft Viva, selskapets nyeste plattform for ansattopplevelser.

PowerPoint presentasjon direkte i Microsoft Teams. Dkjermbilde – Microsoft

Alle Ignite-nyheter knyttet til Microsoft 365 og Teams er oppsummert i en egen blogpost.

Forsterket kontroll og innovasjon i skyen

Skytjenester fra Azure har blitt viktigere enn noensinne for å bistå virksomheter med å overleve og vokse i en dynamisk verden. Mens ytelse, pålitelighet og sikkerhet alltid vil være grunnlaget for Azure, jobber Microsoft også med å gjøre plattformen mye mer nyttig og kraftig, slik at kunder og partnere lettere kan innovere med dataen sin.

På Ignite ble det i den anledning lansert mange nye funksjoner og oppdateringer som får frem skyens virkelige potensiale. Blant annet Azure Percept som hjelper kunder med å bygge og administrere edge AI-løsninger, flere alternativer til Azure Purview som bistår kunder med å kartlegge og forstå dataen deres, og Azure Arc-aktivert maskinlæring for hybrid sky som nå er tilgjengelig for forhåndsvisning. I tillegg ble det også kunngjort at Azure Communication Services nå samhandler med Microsoft Teams.

Nye sikkerhetsfunksjoner for en ny, digital hverdag

Den siste tiden har det florert med dataangrep, og Microsoft mener datasikkerhet er mer kritisk enn noen gang. På Ignite presenterte derfor selskapet flere nye forbedringer for å styrke beskyttelsen av brukere og virksomheter, samt skape økt trygghet.

En nyhet som mange kunder har ventet på, og som forhåpentligvis sparer dem for litt tid, er passordfri-autentisering i Azure Active Directory som nå blir offentlig tilgjengelig.

Secure Score er et av mange tiltak som simplifiserer sikkerhetstiltak i skyen. Bilde: ITproX.no

Utover dette lettet Microsoft også på sløret og presenterte nye Threat Analytics reports i Microsoft Defender, samt Secured-core som vil beskytte Windows Server og Edge-enheter bedre mot sårbarheter på firmware-nivå. I tillegg ble det annonsert at Teams vil støtte end-to-end-kryptering, som blant annet vil beskytte sensitive online-samtaler.

Skal skape nye og bedre kundeopplevelser

Gode kundeopplevelser krever at man bryter ned siloene mellom CRM og ERP for å sikre at alle får muligheten til å handle på innsikt, innovere og raskt tilpasse seg. Teams og Dynamics 365 tilbyr en enhetlig plattform som binder sammen samarbeid og forretningsprosesser. På Ignite fokuserte Microsoft derfor på nye integrasjoner for å forbedre arbeidsflyten i hele organisasjoner, og nye muligheter for tilpasning av kundereisen i Dynamics 365, slik at hvert øyeblikk optimaliseres for kunden uavhengig av kanal og berøringspunkt.

Microsoft presenterte også en ny applikasjon, Dynamics 365 Intelligent Order Management, som gjør det mulig for organisasjoner å lettere tilpasse seg omnikanal-løsninger, noe som er spesielt relevant i disse tider.

Nytt programmeringsspråk skal gjøre det enkelt å bygge transformasjonsløsninger

Microsoft lanserte også to viktige oppdateringer til Power Platform. Fra 2. mars har Microsoft Power Automate Desktop vært tilgjengelig for brukere av Windows 10 uten ekstra kostnad. I tillegg ble det lansert ett nytt programmeringsspråk med åpen kildekode, kalt Microsoft Power Fx – som for øvrig er et språk for lavkode basert på Microsoft Excel.

Tre nye bransjetilpassede skyløsninger

Forrige uke presenterte Microsoft sin utvidede bransjeinvestering med tre nye, bransjetilpassede skytjenester for industri, finans og ideelle organisasjoner. Disse blir en del av Microsoft sin kabal av bransjespesifikke skyer som allerede inkluderer helse og detaljhandel. Denne typen løsninger hjelper virksomheter med å ta raskere og mer intelligente beslutninger, slik at de kan være smidigere, mer effektive og høste større verdi av skyinvesteringene sine.

Microsoft skal hjelpe oss inn i framtiden

Med den lange rekken nyheter presentert på Ignite, håper Microsoft å hjelpe virksomheter med å tilpasse seg den enorme digitale transformasjonen som foregår i verden akkurat nå, og å også bistå til å løse fremtidens utfordringer.

Test: Netgear Orbi Pro SXK80 Wi-Fi 6

Vi avslører med en gang: Fantastisk! Netgear Orbi Pro SXK80 har vært på testbenken og er på mange måter et sett med Orbi RBK852 med noen endringer og tilpasninger mot bedrifter. Endelig har Orbi...

Produktomtale: Philips 288E2A

Det er ingen tvil om at den siste tidens pandemi har brakt nytt fokus på hjemmekontor for de av oss som har den muligheten. Mange av oss har investert i utstyr som ekstra skjem,...