Arlo beviser at god og brukervennlig overvåkning ikke trenger å lagres i sky
Arlo har etter hvert blitt en kjent aktør i markedet for overvåkningskamera, og det originale Arlo Security Camera ble lansert i 2014 via bl.a. Amazon. De har en rekke produkter fra babymonitorer til trådløse overvåkningskamera og på arlo.com kan du finne masse ekstra utstyr til produktene. Alt fra solcellepanel for utendørs montering, oppheng for forskjellige festemetoder, kameraskins og masse annet. Man får en pakke med basestasjon og to kamera fra 4490,-
I dag har vi Arlo Pro 2 på testbenken, og vi begynner med litt informasjon
Spesifikasjoner
Pro 2 har blant annet fått 1080p mot sin forgjenger “Pro” som bare hadde opptil 1280 x 720. Den har også 8x zoom, riktignok kun digital. Det har også fått muligheten for en look back feature, som kan gi deg muligheten til å spole tilbake opptil 3 sekunder før en bevegelse har trigget kameraet når man har plugget det i, men ikke på batteri. Man kan også sette det opp til å monitorere enkelte soner. Kameraet har IP65 rating og er dermed vanntett eller «Weather resistant» som det sies (og det har vi fått testet ut i selveste Bergen).
I bruksanvisningen vår er Amazon Alexa nevnt men ikke alternative tjenester. Dette fikk vi dessverre ikke testet ut. Pro 2 kan lagre informasjonen i skyen og med kameraet får man 7 dager gratis lagring for video som er trigget av bevegelse. Man har også mulighet for lokal lagring via USB, og kan fungere trådløst eller med kabel. Den er også utstyr med Night Vision.
Kameraets størrelse og vekt
- 79.3 x 48.6 x 70.5 mm
- 136 g
Basestasjonens størrelse og vekt
- 58.6 x 174.5 x 126.5 mm
- 316 g
Foruten de fysiske målene er det også verd å nevne at kameraene benyter seg av 2.4GHz båndet med 802.11n protokoll, og kameraet har et 130- grades synsfelt med opp til tre aktivitetssoner.
Oppsett
Pakken vi har fått av Arlo Pro 2 består av ett kamera og en basestasjon, men det finnes forskjellige pakker med flere kamera om man ønsker det. Ved første oppsett opprettet vi en konto hos Arlo, og brukte appen til å få basestasjonen koblet til internett. Det var en enkel og grei prosess.
Å få synkronisert kamera til basestasjonen gikk fort ved å trykke på en sync knapp på selve kamera og basestasjon. Når kameraet er på, kan man se status på et lite LED lys ved siden av kamera linsen og dermed vite f.eks. om det har lite batteri.
Abonnement
Med produktet får vi en mulighet for Live Video Stream, men om man ønsker bevegelsessensor og lagring opp til 30 dager må man ut med et abonnement fra 29 kr med et enkelt kamera.
I bruk
Vi skal innrømme at når jeg fikk dette så ble jeg litt betenkt. Det er jo noen etiske og juridiske retningslinjer som gjelder ved bruk av overvåkningskamera og man ønsker jo heller ikke å gi noen ubehag. Jeg ble derfor glad for å se at datatilsynet har denne fine artikkelen rundt disse tingene.
Som en tommelfingerregel ser man at det gjelder å bruke skikkelig sunt bodevett. Ikke sett opp kameraet for å overvåke andre uten deres viten og vilje, på andres eiendom eller offentlig sted og så videre.
Basestasjonen
Basestasjonen sies å ha ganske lang rekkevidde, men vær klar over at denne, som alle andre trådløse enheter blir påvirket av vegger mm.
En veldig fin ting med disse produktene er som sagt over at det følger med 7 dagers gratis skylagring opp til 1GB. Ønsker man mer lagring/å lagre dataene lenger kan man kjøpe abonnement for dette. Vi prøvde først kameraet innendørs og i forskjellige lysforhold.
appen kan vi sette den opp til å ringe til noen, og den hyler med over 100dB styrke dersom bevegelsessensoren utløses. Dette må man ha abonnement for, men man kan også utløse den manuelt via appen dersom man skulle ønske det.
I dagslys
Kameraet tar klare og fine videoer, og man får god synlighet på det området man har bestemt seg for å overvåke. Spesielt interessant er det når kameraet er plugget i, og får med seg tre sekunder før bevegelsen som trigget kameraet. Den fanger opp lyd, men det blir kanskje litt lavt, men fullt mulig å ha en samtale via appen og kamera.
Night vision
Vi ble imponert over kvaliteten i mørke. Kameraet ble satt opp med utsikt over hagen, og vi trigget det med forskjellige bevegelser. Det var fullt mulig å se hele hagen vår og eventuelle inntrengere (i vår test) var godt synlige.
Arlo appen
Når man åpner opp appen vil man se kameraet/kameraene. Bildet kan zoomes inn og man kan også snakke her om man har lyst å skremme noen f.eks. Her når man innstillinger, kan se batteristatus, abonnementstatus etc. Man kan også dele kameraene f.eks. til familiemedlemmer. Man kan stille inn bevegelsessensoren og høyttalervolum.
Konklusjon
Arlo Pro 2 er et meget godt produkt. Vi syns den filmer i god kvalitet både natt og dag. Enheten kan fint brukes for overvåkning av hus eller hytte. Batterikapasiteten er svært god, selvsagt spesielt om man ikke bruker bevegelsessensor. Vi slo den av etter en stund da den ble utløst ofte og da ble det litt masete siden vi fikk melding og epost hver gang (Arlo has just detected motion).
Det som trekker ned for vår del er egentlig kun prisen. Det er dyrt. Likevel mener vi at dette er noe vi kan anbefale for deg som vil ha en enkel løsning for overvåkning og alarm. Vi setter stor pris på muligheten for å kunne koble til en ekstern lagring og dermed ha backup av videoene.