Test: Philips 27E1N5600HE

5000-serien fra Philips Monitors ønsker to nye produkter velkommen: 27E1N5600HE – 27″ (68,6 cm) og 24E1N5300HE – 24 (23,8″ / 60,5 cm diag.). Introduksjon Det er dags for å sette storebror på pulten for en skikkelig test. Vi har også testen den mindre 24 tommer skjermen (link), men nå er det altså 27 tommeren som skal få […]

5000-serien fra Philips Monitors ønsker to nye produkter velkommen:
27E1N5600HE – 27″ (68,6 cm) og 24E1N5300HE – 24 (23,8″ / 60,5 cm diag.).

Introduksjon

Det er dags for å sette storebror på pulten for en skikkelig test. Vi har også testen den mindre 24 tommer skjermen (link), men nå er det altså 27 tommeren som skal få skinne.

First ting first:

• 5000-serien
• 2560 x 1440 (QHD)
• 27 tommer stor

Det første vi tenker på når vi leser QHD er det dette er en 4K skjerm. Men nei, det er ikke fult det. For at det skal kunne kalles en fullblods 4K skjerm, så skal oppløsningen være 3860 x 2160 pixler.

Men for all del, en QHD er merkbart bedre enn «bare» en full-HD skjerm, slik som lillebror hadde. Men så har jo denne skjermen 3 tommer mer å fordele bilde på.

Også denne gang skilter Phillips med funskjoner som èn kabel for å koble deg til din bærbare PC, bred IPS LED-visningstenknologi og Crystalclear-bilder med Quad HD.

Av spesifikasjoner kan vi nevne:

• Svartid på 4 ms og MPRT på 1 ms
• 1 stk HDMI 1.4 inngang (HDCP)
• 1 stk DisplayPort 1.2 inngang (HDCP)
• 1 stk USB-C 3.2 Gen med oppstrøms ladekapasitet på inntil 65 W
• 4 stk USB 3.2

• Kontrastforhold: 1000 : 1
• Lysstyrke: 300 cd/m2
• Bildeforbedring: SmartImage-spill
• LowBlue-modus, Flimmerfri visning og EasyRead

Design

Skjermen er helt lik utseendemessig som sin mindre bror, men med en gang du setter skjermene ved siden av hverandre så ser man at det er en grei forskjell i størrelse. Ellers kommer skjermene med samme type fot, samme hendige stativ og mulighet for oppheng på stativ eller vegg via VESA standard.

Denne gangen kan også skjermen dreies 90 grader for å få den i portrett modus. Men ja, en stående 27 tommer virker ganske så langt. Her foretrekker vi landskap, og da aller helst ved siden an en portrett stående 24 tommer. De passer så god i lag.

Vi finner også her innebygd webkamera med støtte for Windows Hello.

Bilde: http://www.philips.no

Det er lett å komme til inngangen på denne skjermen og om du ikke vil ligge i en rar posisjon over skrivebordet, så dreier du enkelt å greit litt på skjermen for en letter adkomst.

Funksjoner

Det er tydelig komfort og praktiske løsninger som er gjennomgående når Phillips lager skjermer. Også denne gangen finner vi bare én knapp bak på skjermen, én knapp til å styre alt av menyer, innganger, lyd osv. Etter litt knoting og skyving både opp og ned og til siden, finner vi endelig fram til menyen for å få stilt ned lysstyrken og satt på LowBlue modus, da det begynner å bli en mørk oktober kveld og øynene er ikke er innstilt på så mye lys.

Vi skulle gjerne hatt mulighet til å teste Windows Hello kamer som er innebygd, men pga manglende spesifikasjoner på den bærbare PCen så får vi rett og slett i mulighet til dette. Vi skulle ønsket oss et alternativ til å få dette til å fungere via en ordinær USB kabel.

Du finner også et par stereohøyttalere innebygd i skjermen som gir en klar og god lyd på tale, men virker litt dvass på musikk, spill og video.

I motsetning til 24 tommeren så har denne skjermen innebygd strømforsyning, så du slipper unna med en enkelt strømkabel for å få liv i skjermen.

Bildekvalitet

Det er lite å utsette på når det kommer til bildekvalitet her. Skjermen er som sagt meget lyssterk og gir klare bilder, du mangler selvsagt det helt sorte, i og med at dette er en skjerm med IPS-teknologi.

Det er heller ikke denne gang en skjerm som utpeker seg med tanke på spilling hverken via PC eller konsoll. Det går for all del fint, mye takke være SmartImage-spill teknologien. Men er du en av de som bruker mye tid til spilling, så har du mange andre gode alternativer der ute. Blant annet Phillips sin nye gaming serie som vi også skal teste her på itpro. Vi er blitt godt vant til å jobbe på store skjermer som gir deg mye arbeidsflate. 27 tommer er på mange måter blitt den optimale størrelsen for en skjerm. Du kan fint ha oppe flere vinduer samtidig uten at det blir for lite. Den er ikke for stor, og heller ikke for liten. Akkurat passe vil vi si.

Bilde: http://www.philips.no

Konklusjon

Dette er den perfekte skjerm til kontoret om du ønsker en skjerm og ikke flere. Jeg vet det er mange som nå vil være uenige i meg i det utsagnet. For vi har jo selvfølgelig større skjermer der ute, og en del av de er også buede. Men for de fleste vil jeg mene en 27 tommer skjerm er rikelig for vanlig bruk. Enten det er for jobb med office-programmer, du sitter med styringssystemer eller bedriver design. Prisen pr skrivende stund ligger på rundt kr 4200 kr. Det er omtrent en tusenlapp opp fra den mindre 24 tommeren i samme serie. En fornuftig prisforskjell der mener vi.

Om du skal gå for en ny skjerm i dag, må du være grei å vurdere en Phillips 5000-serie på lik linje med de andre produsentene der ute. For om du ser på hva du får av funksjoner og design på en av disse skjermene, så kommer du ikke til å bli skuffet.

Vi takker Phillips for utlån av både 27E1N5600HE og 24E1N5300HE. Det var artig å teste dem opp mot hverandre og få se forskjellen.

Best pris finner du: HER

Vår vurdering

90 / 100 poeng
Pris

85%

Bildekvalitet

90%

Funksjoner

90%

Design

95%

Tilkoblingsmuligheter

100%