Test: Phillips 24E1N5300HE

Introduksjon Phillips har nylig lansert to skjermer i deres 5000 serie. Det er en 24 tommers og en 27 tommers skjerm som innehar alle de viktigste funksjoner en ønsker deg av en kontor-skjerm i disse dager. I dag tar vi for oss den «lille» skjermen, altså 24E1N5300HE. Dette er en hendig skjerm på 24 tommer […]

Introduksjon

Phillips har nylig lansert to skjermer i deres 5000 serie.
Det er en 24 tommers og en 27 tommers skjerm som innehar alle de viktigste funksjoner en ønsker deg av en kontor-skjerm i disse dager.

I dag tar vi for oss den «lille» skjermen, altså 24E1N5300HE.

Dette er en hendig skjerm på 24 tommer som er både slanke, innehar et flott design og et lyssterkt display. Videre finner vi også spesifikasjoner vi kan like i form av

• IPS LED-teknologi for klare og nøyaktige bilder

• 16:9 Full HD-oppløsning

• USB C tilkobling med strømlevering

• Integrert Windows Hello kamera med en støy kansellerende mikrofon

• Innebygde høyttalere

• LowBlue og Flicker-free teknologi

Bilde: http://www.philips.no

Bildekvalitet

Dette er det viktigste punktet og vi velger derfor å begynne her.

Vi liker godt skjermene til Phillips da de serverer oss mye lys og en skjerm som er klar å tydelig å jobbe med. Lysstyrken er 300 cd/m2 som vi må si er ganske så bra. Skjermen har en svartid på 4 ms og en maksimal oppløsning på 1920 x 1080 ved 75Hz. Det er med andre ord en helt grei skjerm til kontorbruk, men ikke skjermen du velger utelukkende til gaming. Men om du er fristet så har Phillips gitt skjermen bildeforbedring i form av SmartImage-spilmodus. Som da skal gjøre spillopplevelsen bedre.

Funksjoner

Phillips har utstyrt skjermen sin med én knapp bak som styrer det hele. Her får du tilgang til meny og 4 andre valg. Knappen kan skyves både opp og ned, høyre og venstre. Den kan også trykkes inn, et valg man naturligvis gjerne ville tenke seg var en «ok-knapp» men det er det altså ikke. Vi har ikke funnet ut at denne trykk-inn funksjonen har en misjon.

I starten vil du nok knote en del med å huske til hvilke side du skal skyve knappen, og til hvilke side du bekrefter valget. Men etter et par ganger, så begynner det heldigvis å gå automatikk i det.

Skjermen innehar også et Windows Hello-webkamera på 5 MP med mikrofon innebygd. Mikrofonen er også støykansellerende. En hendig funksjon som dem du snakker med vil sette pris på. Videre skal en av fordelene med kamera at du skal kunne bruke kamera til å logge deg på Windows om du har dette aktivert. Vi har dessverre ikke fått testet web kamera og innloggingsfunksjonen da dette bare fungerer via USB-C kabel og en kompatibel PC. Noe undertegnede ikke har tilgang til. Dette har Phillips informert om på deres egen hjemmeside, så om denne funskjonen er en av grunnene for at du skal velge denne skjermen, må du være sikkert på at PC-en din har støtte for USB-C DP Alt-modus. Du finner også 2 stk integrerte høytalere i skjermen. Grei nok til bruk under en videosamtale, men langt i fra noe du skal benytte til å høre musikk gjennom.

Design

Skjermen er flott å se på, selv når den er avslått. Vi kjenner igjen designet til Phillips nå med sin 6-kantete fot, et stativ som er lett å klipse på plass i skjermen, som også er designet slik at du lett kan endre retning fra landskap til portrett. Dette er veldig hendig, og spesielt på en skjerm i denne størrelse. Da er gjerne valget med å ha den i portrettmodus et godt valg, spesielt om du sitter å jobber på flere skjermer. Rammen til skjermen er liten og elegant. Det er ikke bare nedre del av rammen som er av en viss størreslse, stor nok til at Phillips har plassert navnet sitt der.

På toppen av skjermen, som en utenpåliggende busslomme, finner man web-kamera og en mikrofon. Det er også en hendig liten slide der, så du kan skyve på for å fysisk kan sette en deksel på selve linsen, om du ikke ønsker at web-kameraet skal ha mulighet til å filme deg om du ikke selv ønsker det.

Konklusjon

Philips 24E1N5300HE er et trygt valg om du går å tenker på skaffe deg ny skjerm i denne størrelse, endten til kontoret, hjemmekontoret, eller til vanlig hjemmebruk. Skjermen er av den lyssterke typen, men ved hjelp av teknologi som LowBlue og Flicker-free er det meget behagelig å jobbe på. Selv om du sitter hjemme i dunkel belysning. Det skal mange timer til med arbeid før du merker at du er sliten i øynene. Pr skrivende stund ligger prisen på rundt 3000 kr, som vi tenker er helt innafor på denne skjermen med tanke på spesifikasjoner og funksjoner.

Dette er et produkt vi trygt kan anbefale om du er ute etter en god skjerm i denne størrelse.

Om du ønsker deg en større skjerm, så har vi testet storebroren 27E1N5600HE, som er et god alternativ om størrelse betyr noe. Test på denne kommer snart!

Finn beste pris på prisguiden.no: HER

Vår vurdering

90 / 100 poeng
Pris

90%

Bildekvalitet

85%

Funksjoner

90%

Design

95%

Tilkoblingsmuligheter

100%