I april slapp OnePlus sin toppserie OnePlus 8/8 pro Et halvår seinere var det på tide med en oppdatering av 8 serien.

Gjengen hos OnePlus har i det siste vist oss av de virkelig kan lage telefoner helt i toppsjiktet uten at det skal koste like mye som de dyreste premium telefonene der ute. Sist vi skrev en test fra produsenten var det av OnePlus Nord som var en telefon vi trykket tett til vårt bryst. Dette var en telefon som inneholdt alt vi i dag forventer og ønsker av en premium telefon. 8T er en telefon vi også har fått et godt øye til. Her mangler det ikke på gode spesifikasjoner, la oss nevne:

  • Fluid AMOLED 120Hz
  • Qualcomm SM8250 Snapdragon 865
  • 1080 x 2400 pixels, 20:9 ratio (~402 ppi density)
  • 8/12 GB RAM

Vi kommer mer tilbake til spesifikasjoner lengre nede i testen.

Som OnePlus selv sier om sitt nye familiemedlem, “Ultra Fast Charging, Ultra Smooth Scrolling” – Vi er enig

Førsteinntrykk

På en telefon ala 2020 forventer vi god skjerm, rask prosessor, godt kamera, hurtiglading og en telefon vi enkelt kan benytte til sosiale medier, film og spill. At telefonen kan ringe og sende meldinger er en selvfølge vi ikke lengre nevner. Men la oss likevel begynne med det sistnevnte. Telefonsamtaler utføres på beste vis med god og klar HD lyd, er du av typen som heller benytter deg av videosamtaler er frontkamera utstyrt med 16 megapiksler og filmer ved 1080p med 30 fps. Telefonen er utstyrt med stereohøyttalere som gir deg klar og god lyd.

Vi kommer ikke unna å snakke om 5G når vi tester telefoner i 2020 for i løpet av 2021 begynner utbygging av 5G nettet for fullt i Norge og skal man investere i en telefon i dag er det greit at den støtter vårt nye nett, det gjør selvsagt 8T.

Bak OnePlus 8T ytre, befinner det seg en Snapdragon 865 prosessor, den samme vi finner i toppmodellene fra april. Prosessoren skal gi telefonen bedre ytelser, mulighet for raskere skjerm, bedre AI og flere muligheter for kamera enn sin forgjenger.

OnePlus har vist seg å lage telefoner med høyt tempo og stadig små og nye forbedringer. Er du allerede innehaver av en 8 serie eller for den saks skyld en 7 serie, ser ikke vi at det er noe behov for å gå til innkjøp av en 8T bare for det er en nyere modell. Er du derimot på utkikk etter en ny mobil og lurer på om OnePlus denne gang kan være det rette, skal vi prøve å gjøre deg overbevist om at 8T er et meget godt alternativ.

La oss begynne med det vi mener er de viktigste Pros and Cons

Styrker

  • Hurtig prosessor
  • God og lyssterk skjerm
  • Flott design
  • Bra kamera
  • God lyd
  • Fingersensor/ face recognition
  • Lynrask lading
  • Godt batteri

Forbedringspotensialer

  • Mangler IP-sertifisering
  • Ikke mulighet for trådløs lading
OnePlus 8T et selvportrett? – Foto: ITproX.no

Skjermen og grafikken OnePlus har skjenket oss på de siste modellene har overrasket oss flere ganger. Vi snakker AMOLED med en oppdateringsfrekvens på 120Hz, vel og merke var det et større sprang da de gikk fra 60Hz til 90Hz enn hva øyet klarer å merke fra 90Hz til 120Hz. Men skal man se filmer “on the go” kan dette trygt gjennomføres på 8T. Her får du sylskarpe bilder, et flott sortnivå og en skjerm respons som fungerer optimalt, selv på de raskeste scenene.

Vi ser OnePlus er opptatt av å gi kundene den gode opplevelsen helt fra unboxing av produktet, til overføring av gammel telefon og til bruk over flere år. Vårt testeksemplar kommer i en avlang rød pappeske. Øverst i esken finner du telefonen i sitt eget rom, under ligger et silikondeksel som gir deg godt grep om telefonen. På vårt testeksemplar har OnePlus også sendt med to hardcase i farger som passer den grønne baksiden til vår 8T. En farge som er meget fin må sies, men om den er mer turkis eller sjøgrønn må være opptil den enkelte. OnePlus har uansett valgt å kalle fargen for Aquamarine Green.

Videre finner man laderen og en USB-C kabel. Selve strømforsyningen må være en av de største mobilladerne vi noen gang har sett, men når man ser laderen er kapabel til å lade med 6.5 ampere og 65 watt forstår man at selve padden må være av en viss størrelse for å kunne levere effekten. Imponerende er det når en lader telefonen fra nesten tom til 100% på under en time! 40 minutt for å være helt nøyaktig. Ikke er det bare OnePlus selv som blir ladet raskt, men siden enheten støtter USB Power Delivery standard går det også rimelig raskt å lade de andre kompatible enhetene dine. Med andre ord kan du trygt la andre ladere ligge hjemme, for laderen til OnePlus ordner biffen, gitt du er utstyrt med USB-C.

Kamera

OnePlus 8T er utstyrt med ikke mindre enn 4 linser og 2 kameralys på baksiden. Personlig synes jeg OnePlus fremdeles har en liten vei å gå før de virkelig kan si de står på toppen sammen med de beste. Vi har de siste årene blitt skjenket med virkelig gode mobilkamera både fra Samsung, Apple, Sony og Huawei.

Sistnevnte produsent har virkelig hatt fokus på kameradelen på sine telefoner. Men som sagt så kan vi med hånden på hjerte si at 8T leverer kamera kvaliteter som stort sett er mer enn godt nok for de fleste, i alle fall når man skal se ytelse opp mot pris og kvalitet.  Du kan trygt filme med god samvittighet, for her får du hos stabilitet, et sylskarpt bilde og mulighet for film i 4K og med 21:9 forhold.

Hovedkamera

  • Quad    48 MP, f/1.7, 26mm (wide), 1/2.0″, 0.8µm, PDAF, OIS
  • 16 MP, f/2.2, 14mm, 123˚ (ultrawide), 1/3.6″, 1.0µm
  • 5 MP, f/2.4, (macro)
  • 2 MP, f/2.4, (depth)
  • Features Dual-LED flash, HDR, panorama
  • Video    4K@30/60fps, 1080p@30/60/240fps, Auto HDR, gyro-EIS

Forsåvidt er det bare to av linsene som tar tyngste jobben da det ene kamera er et 2MP sort/hvitt kamera og det andre et 5MP makro kamera, men OnePlus mener uansett at totalen her er et quad oppsett som skal gi deg fantastiske bilder uansett lys og bevegelse.

Vi nevnte så vidt frontkamera innledningsvis. OnePlus har i det siste hatt litt forskjellige løsninger for dette. Ikke minst likte vi godt løsningen de valgte på 7 Pro hvor frontkamera spratt opp så fort du skulle ta en selfie eller låse opp telefonen om du hadde aktivert face recognition. Vi så også at de på Nord hadde valgt en løsning med 2 frontkamera.

På 8T derimot har de en løsning hvor kamera er plassert oppe i venstre hjørnet. Ved første øyekast så dette litt merkelig ut da skjermen går rundt kamera og hvor man kan få inntrykk av at det er et sort hull, i hvert fall om man er vant til busslomme løsningen vi har sett de siste årene. Det finnes en innstilling hvor en kan “skjule” frontkamera, men med det resultat at visningen på skjermen trekkes ned under det fysiske kamera som da gir deg en bred svart stripe øverst på skjermen. Dette var en løsning vi var mindre begeistret for.

I bruk

Telefonen er alltid lynrask og kjapp i bevegelsene. Fingersensoren er plassert i nedre del av skjermen og fungerer meget godt og responsivt, face recognition er også en av de raskeste vi har prøvd og låser opp telefonen på et øyeblikk.

Skjermen er lyssterk og en kan kalibrere skjermen på mange ulike vis, alt etter hva du måtte ønske. Det er behagelig å lese nettaviser og e-bøker uten at man blir sliten i øynene. For de mer interesserte, vi snakker 1,100 nits og 8,192 nivåer med automatisk lysstyrke. En kan trygt laste ned de tunge mobilspillene og spille med beste kvalitet, og uansett om man er fan av spill som Fortnite og PUGB eller er av den mer bedagelige typen som spiller Candy Crush i ny og ne, er 8T en telefon som gir deg gode spilløyeblikk med flotte farger og flytende videovisning.

OnePlus8T – Foto: ITproX.no

Det å se på film og serier på mobilen er stadig vanligere og selv om man har store TVer i stuen hjemme er det mange som sverger til mobilen. 8T gir deg særdeles god videokvalitet og det er en fryd å se på serier med mange mørke scener og lav lyssetting. I vår testperiode har vi ikke klart å stresse telefonen nevneverdig. Den gir full gass uansett bruk. OnePlus kjører et ganske så rent Android System på sine telefoner, men har også små tilpasninger gjennom sitt OxygenOS som har mange smarte løsninger og en flott grensesnitt.

I testperioden har telefonen informert oss flere ganger om at det er en ny oppdatering på vent. Her snakker vi stadige forbedringer både på system, men også kamera.

Om vi skal peke på noe som trekker ned, så må det være mangel av IP sertifisering. Dette har vi sett hos de store mobilprodusentene over lang tid på sine toppmodeller. OnePlus skilter likevel med at telefonen skal tåle plutselig vannsøl så lenge det blir tørket vekk innen rimelig tid. Dette kan gjøre oss litt bekymret da telefonen ofte ligger i en ytterlomme hvor fukt kommer inn ettersom telefonen aldri får ligge lenge i fred i lengre tid uten at en skal sjekke meldinger, ta et bilde eller sende en snap. Hittil er det kun 8 Pro modellen som har fått IP sertifisering. Vi håper og gleder oss til dette blir standard hos alle telefonen fra OnePlus.

En annen ting som vi også nærmest forventer i 2020 er trådløs lading. Ja, dette er vel strengt talt ikke en nødvendighet, men greit dersom en allerede har en ladeplate i stuen eller på nattbordet. Men med tanke på at mobilen lader fra fra 0 til 100 % på 40 min så finner vi stort sett en tid i løpet av dagen hvor vi kan lade opp mobilen.

Konklusjon

I løpet av testperioden av OnePlus 8T har vi rukket å bli svært glad i telefonen. Det er ikke noe spesielt vi kan sette fingeren på som vi savner ved å gå tilbake til vår egen mobil.

Men det er alltid et men.

Designmessig er mobilen flott å se på, den har en nydelig grønnfarge bak, men det tok oss litt tid for å vende oss til kamerahullet på skjermen, og dersom man slo av kamera visningen fikk en ikke bare en busslomme, men et helt kollektivfelt øverst på skjerm. Personlig er jeg mer begeistret for mobiler med en kurvet skjerm. Dette får du ikke på 8T. Når det kommer til selve skjermytelsen, er dette i beste laget. En flott 120HZ skjerm med høy lysstyrke gir deg en flott opplevelse uansett om det er spill, film, nyheter eller ebok en holder på med. OnePlus har igjen bevist at de kan mobiler med gode skjermer.

Ytelsesmessig er kombinasjonen av Snapdragon 865 med 8/12 GB RAM en fryd for den gaming interesserte. Det skal mye til for å stresse mobilen, og den holder seg stort sett ved lav temperatur uansett.

Når det kommer til kamera er OnePlus ingen sinke, det er selvsagt flere av de store mobilprodusentene som har vist oss formidable kamera kvaliteter, og vi kan alle skrive under på at Huawei med sitt Leica samarbeid virkelig ga oss hakeslepp da de lanserte Huawei P20 Pro både med tanke på AI, Makro og Natt. Men vi kan med hånden på hjerte gå god for at 8T er mer enn god nok for oss fleste.

Vi kan vel trygt si at testperson er over gjennomsnittet interessert i mobiltelefoner og gadgets, så mobilen ligger sjeldent stille. Her går det mye i spill, fotografering, snap og film, men likevel opplever jeg at telefonen holder både en dag og halvannen. Batteriet er på 4500 mAh og gir deg masse opplevelser på en lading. Vi kommer ikke unna å snakke om ladehastigheten i vår konklusjon. Makan skal du lete lenge etter, for her går det raskt og dette var gjerne det som imponerte oss mest i starten av testen. At det går fort å lade andre enheter er også noe vi setter pris på og noe vi kommer til å savne etter endt testperiode.

Alt i alt kan vi konkludere med at 8T er en særdeles god telefon og her får du mye valuta for pengene. OnePlus har skjenket oss mange gode telefoner i det siste og det ser ikke ut som om det er stopp med det første. Som sagt er det et par små detaljer vi ønsker oss på plass før vi kan si at OnePlus er helt oppe på tronen med de største. IP sertifisering, trådløs lading, enda kvassere kamera med AI står høyt på vår ønskeliste til OnePlus. Når dette faller på plass er det bare å ta av seg hatten for gjengen i Shenzhen. Da har de virkelig bevist at selskap grunnlagt i 2013 kan på forholdsvis få år klare å skape god kvalitet til en lavere pris enn andre telefoner i sin klasse.

Vi ser fram til fortsettelsen!

 

Vår vurdering

95 / 100 poeng
Design

80%

Skjerm

100%

Ytelse

100%

Kamera

90%

Batteri

100%

Lading

100%