Produktomtale: OnePlus 9 Pro

OnePlus har overrasket før, klarer de det igjen?

I dag har vi en ny telefon på testbenken. Det føles som om det er en stund siden det dukket opp noe skikkelig nytt, og vi var spente da vi mottok nyheten fra OnePlus. Den kinesiske mobilprodusenten har imponert oss gjentatte ganger, og vi er alltid litt ekstra spent når de kommer med en ny serie. 9 Pro er flaggskipet i den nye 9 serien og når vi leste spesifikasjonene må vi innrømme at vi ble bra nysgjerrig. Alle telefonene vi testet i 8 serien var meget bra, så spørsmålet er om 9 Pro klarer å leve opp til forventningene.

OnePlus 9 Pro – En vakker telefon, foto: ITproX.no

Førsteinntrykk

Da vi pakket opp telefonen ble vi slått av hvor pen den er. En nydelig skinnende bakside og et nytt merke ved kameraene. Den blanke baksiden er svært glad i fingeravtrykk, så hvor mange som kommer til å bruke denne uten deksel er vi usikker på. Hasselblad er OnePlus sin nye partner for kamera, og for de fleste som er opptatt av fotografi bør dette være et kjent navn. Den svenske kameraprodusenten har eksistert siden 1841, men begynte med kameraproduksjon under andre verdenskrig. De er kjent for å levere kvalitetsoptikk og vi skal i dag finne ut hvordan dette fungerer i den nye OnePlus telefonen.

OnePlus 9 Pro – Kamera fra Hasselblad, foto: ITproX.no

De har videreført en av favorittfunksjonene våre som man har funnet i iPhone lenge, en slags slider på siden som lar deg velge mellom lydløs, vibrer og lyd uten å måtte åpne telefonen og stille det inn der.

Tekniske spesifikasjoner

  • OS: Android 11 + OxygenOS
  • Skjerm: 6,7″ AMOLED LTPO 120 Hz, QHD+ (3216 x 1440), 525 ppi
  • Prosessor: Snapdragon 888
  • Minne: 12 GB LPDDR5-RAM / 256 GB lagring
  • Kameraer: 48 Mp Sony IMX789 f/1.8 m. OIS + 50 Mp f/2.2 ultravidvinkel + 8 Mp f/2.4 tele + 2 Mp monokrom (primært) / 16 Mp f/2.4 (front)
  • Trådløst: 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, NFC, GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo
  • Mål og vekt: 163,2 x 73,6 x 8,7 mm / 197 g
  • Batteri: 4500 mAh, 65 W hurtiglading + 50 W trådløs lading

Det er ingen tvil om at 9 Pro er en flaggskipstelefon. Den kommer altså med Snapdragon 888 CPU og ytelsen ligger helt i toppskiktet. Geekbench 5 ga oss en Compute score på 4638 som er et godt hopp fra 8 Pro som hadde 3133. Tidligere problemer med ting som Android Auto ser ut til å være en saga blott og denne gangen hoppet Android Auto opp med en gang vi koblet telefonen til bilen. Den er også vanntett, noe vi mer eller mindre tar som en selvfølge på dagens flaggskip. OnePlus 9 Pro kommer i tre farger, Morning Mist, Pine Green og Stellar Black og man får kjøpt dem i følgende konfigurasjoner:

  • OnePlus 9 Pro – 8 GB RAM + 128 GB Lagring – 9,890.00 NOK
  • OnePlus 9 Pro – 12 GB RAM + 256 GB Lagring – 10,890.00 NOK

Nå kan man kanskje diskutere om like under 10000 kr er rimelig for en mobiltelefon, men i dagens «klima», så er det faktisk slett ikke så verst. Rundt 12000 for det vi tenker er en av hovedkonkurrentene, Samsung Galaxy S21+ gjør plutselig at 9890,- virker som en meget god pris.

OnePlus 9 Pro – God skåre i Geekbench, Skjermdump: ITproX.no

Vi testet telefonen med en Samsung Galaxy S20+ og må si at OnePlus telefonen ikke fremstår tregere enn sin Koreanske kamerat selv om scoren over tilsier noe annet.

For de av dere som bruker telefonen til å spille på, så har OnePlus også svært god ytelse her. De har også lagt inn en kjølefunksjon som gjør at den ikke blir glovarm mens man spiller og dermed holder ytelsen høyere over tid. Merkelig nok har det etter lanseringen kommet meldinger om at telefonen kan bli for varm til å ta bilder, men dette opplevde ikke vi.

Dette bildet avslører vel hvor lite mobilspill jeg spiller – Skjermdump: ITproX.no

Skjerm

Vi har lært oss å forvente knallgode skjermer av OnePlus og la oss bare få det unna: De skuffer absolutt ikke her.  Telefonen er utstyrt med en 6,7 tommer Fluid 2.0, QHD+ skjerm med opptil 1,300 nits lysstyrke og 10-bit fargedybde. De har også her 120Hz som vi ser flere og flere telefoner har, men den er adaptiv og kan gå ned til 24Hz om man eksempelvis ser en film og dermed bruke mindre batteri. Vi har ikke mulighet til å låse telefonen til 120Hz, men merket ikke noe stuttering i bruk. OnePlus har valgt å legge frontkameraet oppe til venstre i skjermen, noe som fungerer helt greit, syns vi.

Skjermen er rett og slett utrolig flott, lynrask og fingeravtrykkleseren en drøm å bruke. Om vi skal trekke for noe, er det bruk i sterkt lys. Ved siden av vår Samsung Galaxy S20+ virket den litt slappere i sollys, og den fremsto også noe gul i fargene.

OnePlus til venstre, foto: ITproX.no

Kamera

Som nevnt over, er det Hasselblad som er OnePlus sin nye kamerapartner. Det er verd å merke seg at det er wide og ultrawide linsene Hasselblad er blandet inn i. Ved lanseringen har OnePlus skrytt av kameraet og bekreftet at de nå har inngått et treårs samarbeid med Hasselblad.

9 Pro kommer med 50 MP ultrabredt kameksera, mulighet for 8K video, Ultra-Wide, Nightscape og ikke minst Hasselblad Pro Modus. Tidligere så har vi sett at kameraet er en funksjonene OnePlus ikke når helt opp til Samsung med, så da var vi litt ekstra spent denne gangen. Så hva er dommen over 9 Pro? Er kameraene virkelig så bra som de sier? Vel, det korte svaret er at det absolutt er bedre enn tidligere. På noen felt er det betraktelig bedre. Foto tatt i godt lys er meget bra. Vi ble imponert over kvaliteten i Ultrawide. Faktisk syns vi det ble så bra at det ligger helt i toppsjiktet av det vi har sett på telefoner i denne klassen.

Vi syns av og til det så ut til å ligge en forsinkelse i bildetakingen, men det kan jo være en software glitch. Forsøk på å ta bilder av en ivrig hund vi har gående her, endte ofte opp med noe helt annet enn vi hadde trodd. For de av dere som elsker å ta selfies (Alexander?) så er det verd å merke seg at frontkameraet er begrenset til 1080p. Det vil si at for dere som skal dokumentere alt til vloggen sin (Alexander?) så finnes det kanskje bedre valg.

Nå hørtes vi sikkert negativ ut, og det er absolutt ikke meningen. La det være helt klart at kameraet er godt. Til og med svært godt innimellom. Vi liker også nattmodus som gir utrolig bra bilder i mørke situasjoner. Etter vår mening er OnePlus 9 Pro en klar forbedring fra 8 Pro, og har OnePlus sitt beste kamera til nå. Men det er likevel ikke fullt så bra som vi hadde håpet etter en skikkelig kul lansering med masse fokus på kamera. Av andre ting kan vi påpeke at OnePlus nevner 30x zoom, men dette syns vi fungerte dårlig, uten at dette overrasket oss så mye. Til dags dato er det få telefoner som klarer å ta gode bilder med 30x zoom. Vanlig fotografering i gode lysforhold fungerer derimot fint, og bildene fremsto stort sett klare og fine. De som kjenner meg vet at jeg ikke er en stor fotograf, men da kan vi si at bildene ble tatt som en av de vanlige menneskene der ute ville gjort det. (Point and shoot). Altså uten noen tilpasning eller fikling med innstillingene.

Kameraet er også svært godt i mørke. Skogen var helt usynlig med det blotte øye, men her ser det jo veldig flott ut.

Batteri

I 9 Pro ligger det et 4,500 mAh batteri, som varte dagen ut under vår testing. Dette med mye bruk og mange slags tester. Om man likevel går tom har OnePlus det de kaller Warp 65T lader som altså gir 65W og lader telefonen lynraskt. Faktisk helt fra 0-100% på 43 minutter. Om man ønsker å lade trådløst er dette nå mulig i opptil 50W, altså raskere trådløst enn de fleste telefoner kan lade med ledning. Man kan legge telefonen sidelengs på den trådløse laderen om man vil og for eksempel se på film mens man lader. Dette er ganske vanvittig.

Trådløs lading på 50W! – foto; OnePlus

I bruk

Det er ingen tvil om at 9 Pro er en svært god telefon. Den er rask, skjermen er noe av det beste vi har sett og batterilevetiden er god. Kameraet har blitt bedre siden sist, og vi vil karakterisere det som godt, selv om samarbeidet med Hasselblad ikke har ført dem helt til toppen av kameramobil-listen. Med fare for å gjenta oss selv, må vi si at det å bruke denne rett og slett føles bra. Opplevd kvalitet, hurtighet, presis skjerm, lynraskt kamera. OnePlus har nok en gang klart å lage et produkt som føles godt å bruke.

Konklusjon

OnePlus har en tendens til å engasjere oss. De lager telefoner som egentlig aldri er kjedelige. Oxygen OS er en ren og fin Android versjon uten mye ekstra «bloatware». De fremstår som en produsent som brenner for produktene sine og har et genuint ønske om å lage kul teknlogi. Så da er spørsmålet: Er dette den beste Android telefonen man kan få per i dag? Det er vi litt usikker på. Men det er i alle fall den Android telefonen vi liker best. Om du syns 9890,- er litt drøyt for en mobil, så kan du ta en titt på lillebror 9. Vi kommer med en test på denne også, men røper vel ikke for mye om vi sier at det også er en svært god telefon. Til 7890,- så sparer man også noen kroner som man for eksempel kan bruke på den kommende OnePlus Watch.

Vår vurdering

95 / 100 poeng
Design

95%

Batteri

100%

Skjerm

95%

Kamera

90%

Pris

95%