Produktomtale: Philips 288E2A

Det er ingen tvil om at den siste tidens pandemi har brakt nytt fokus på hjemmekontor for de av oss som har den muligheten. Mange av oss har investert i utstyr som ekstra skjem, tastatur, mus og mer for å gjøre situasjonen litt mer behagelig. Jeg tror også at mange av oss vil fortsette med […]

Det er ingen tvil om at den siste tidens pandemi har brakt nytt fokus på hjemmekontor for de av oss som har den muligheten. Mange av oss har investert i utstyr som ekstra skjem, tastatur, mus og mer for å gjøre situasjonen litt mer behagelig. Jeg tror også at mange av oss vil fortsette med hjemmekontor i større grad fremover, siden det faktisk har flere fordeler enn bare for å holde oss fra hverandre i Covidtiden.

Den nærmeste tiden skal vi se på noen av alternativene fra Philips. Både skjermer som er beregnet for bedrift, og noen som er beregnet for hjemmebruk, men som kanskje likevel kan bli svært så interessante for mange.

Dagens testkandidat er et godt eksempel på en skjem som kan passe fint inn i et hjemmekontor selv om den egentlig ikke er en del av Philips sin business line, eller B line.  Den tar liten plass, IPS panelet har 4K oppløsning og annet som vi tenker er greit å ha. Den har også en fin pris for en såpass god skjerm med 4K. Etter å ha testet f.eks. 49 tommer ultra wide skjerm og annet knask i det siste, var dette en litt annen oppgave. Og dette er jo individuelt, men for min del så foretrekker jeg en standard toskjermsløsning fremfor ultrawide.

Førsteinntrykk

Denne skjermen var liten, tenkte vi da vi pakket den ut og satt de på testbenken. Mye grunnet skjermen vi erstattet den med som var langt større, men hadde dårligere oppløsning. I tillegg til at den bare er 28 tommer har den også tynne rammer og gjør lite utav seg. Men meningen endret seg egentlig ganske raskt når vi slo den på. Den høye oppløsningen gjorde at den føltes effektiv og lite plasskrevende, men ikke for liten.

I bruk

Vi testet skjermen til vanlig kontorbruk, streaming av video og litt dataspill. Det første som slo oss var hvor gode farger den hadde, og en veldig fin klarhet. Fargene var rett og slett utrolig bra, og dette helt uten noen form for kalibrering. Dette var rett og slett en behagelig skjerm. Vi ble aldri plaget av etterslep eller forsinkelser i bildevisning og svartnivået var godt. Den var også enkel å justere.

Nå vil redaktøren i ITProX mest sannsynlig være det første til å si at jeg er en enkel sjel, som krever lite og blir lett imponert, og det er kanskje sant, men jeg syns dette var en av de bedre skjermene jeg har brukt i det siste.

For de som ikke har vært borte i Philips MultiView tidligere, så er dette en måte å vise bilde fra to kilder samtidig. For eksempel om du vil ha en laptop og en pc koblet til, så kan man vise signal fra begge. Nyttig for noen, sikkert, men ikke noe vi har hatt stort behov for.

Kontorbruk

Dette er jo ikke en dedikert gamingskjerm selv om den helt fint kan brukes til dette av de som ikke har behov for 1ms latency og 144hz refreshrate. Men til kontorbruk er den rett og slett meget bra. Den høye oppløsningen og klare bildet gjør denne behagelig i time etter time. Vi opplevde ikke å bli sliten i øynene etter å ha brukt denne en hel dag, og det eneste vi satt igjen med å ønske oss var en til. LowBlue mode er en funksjon jeg personlig setter veldig pris på, og om det er psykologisk eller ei, så føles det langt bedre når man sitter utover kvelden for å skrive skjermtester for eksempel.

Video

Vi forsøkte å se streams fra netflix i 4K og 1080p og ble rett og slett imponert, spesielt over 4K kvaliteten. Dette var veldig klart og fint, og mørke scenere gjengis fint selv om svartnivået kanskje kunne vært enda ørlitegranne svartere, men det er pirking. Dette var rett og slett meget bra.

Spill

Vi testet i vårt vanlige testspill Borderlands 3 og tok livet av Hemivorous the Invincible (Bunny jump bonanza) noen ganger for å se på høy intensitetsscener og hvordan disse ble. Dessverre har ikke ITProX vært villig til å gi meg en skikkelig gaming rig, så jeg ble tvunget til å kjøre denne testen på 1440p.

Skjermen gir deg mulighet for å spesifisere hvilken type spill man vil at bildet skal optimaliseres for, for eksempel FPS, RTS osv. Og som nevnt flere andre steder, så er dette ikke en gamingskjerm. Om du er e-sportutøver eller annen type gamer med høyt behov så er ikke dette skjermen for deg. Men for meg var dette godt nok. Fargegjengivelsen var upåklagelig, vi ble ikke plaget av etterslep eller annet, og det endte opp med å bli en litt lengre test enn strengt tatt nødvendig.

Konklusjon

Hjemmekontor kan være langt mer behagelig med riktig utstyr. Ja, det er viktig med en god stol og skrivebord, men vi våger å påstå at en god skjerm er noe av det viktigste man velger. Så er dette valget for deg? Det er vrient å svare på. For min del som har et litt lite skrivebord var denne perfekt. Den tar liten plass, men er stor nok til å få gjort arbeid på. Bildekvaliteten er meget god, og den er behagelig å se på. Oppløsningen gjør den svært nyttig for sånne som meg, men det er kanskje ikke så viktig for deg?

De to integrerte 3W høyttalerne er gode nok til enkel bruk (glem musikk, eller i det minste, å nyte den) og bidrar til en mindre rotete arbeidsflate. Alt i alt syns vi denne skjermen er meget god. Den er ikke fraskrekkende dyr, den ikke ikke svær og ruvende, men mest av alt liker vi bildekvaliteten i det meste vi har prøvd den på. Lysstyrken er ikke den beste vi har sett, men god nok til vårt bruk. Om det er en ting vi skulle ønske oss av en skjerm til hjemmekontoret, så er det en USB docking, men da må man velge 288E2UAE som koster litt mer.

Ellers er dette et meget godt kjøp, både for deg som trenger en lyssterk og klar skjerm til hjemmebruk og underholdning og for deg som jobber hjemmefra

Vår vurdering

90 / 100 poeng
Pris

90%

Bildekvalitet

95%

Tilkoplingsmuligheter

85%

Ytelse

90%