Ring har oppgradert Doorbell og kommer nå med bl.a. Pre-roll i farger

Hvem skulle trodd man kunne bli avhengig av en ringeklokke? Vel, ikke jeg i alle fall. Men de tankene må jeg visst glemme, for etter å ha hatt nyeste Ring Video Doorbell 4 på test i 6 uker, så har jeg faktisk blitt avhengig på en måte.

Det å kunne se hvem som ringer på og å snakke med dem utenfor når man ikke er hjemme, er faktisk utrolig praktisk og deilig. Når nabobarna kommer for å leke med våre barn og vi ikke er hjemme er det både praktisk og koselig å snakke med dem og fortelle dem at ungene kommer bort til dere når vi kommer hjem. Da smiler de, mens de rusler ned trappen.

Men vi har også støtt på et par bugs og ting vi ikke er helt fornøyde med, så la oss ta en nærmere titt.

Takk til Ring for fremskaffelse av produktet til test!

Design

Ring Video Doorbell 4 skiller seg ikke ut designmessig fra sine eldre søsken. Både Doorbell 4 og 3 har samme dimensjoner og måler 12,8 cm x 6,2 cm x2,8cm.

Doorbell 4 kommer denne gang med mindre i esken enn tidligere og kun et verktøy for å feste frontplaten i bunnen og denne kommer også i sølvgrå farge. Man får altså ikke både sølv og svart frontplate slik som på Doorebell 3. Men når man registrerer seg, får man en e-post med en kode som gjør at man kan bestille en ønsket farge gratis. Til vår store skuffelse, kunne man ikke gjøre det til Norge og jeg synes det er litt dårlig av Ring.

I front har vi selve kameraet samt nedre halvdel som er en avtagbar frontplate. Også ringeknappen sitter naturligvis her og rundt denne sitter den velkjente ringen som lyser så pent i blått når noen ringer på. Frontplaten er skrudd med en skrue fra bunnen, for å hindre eller minske hærverk. Tar man av frontplaten, finner vi batteri og utløser til dette.

 

På hver side finner vi hull for mikroner og på baksiden av enheten sitter det to skruer. De er for å koble til ekstern strøm hvis man ønsker dette. Doorebell 4 kan enten drives av batteri, strømforsyning fra Ring, eller av den gamle ringetrafoen dersom denne er innenfor spesifikasjonene til Ring.

Oppsett og bruk

I esken følger det med en hurtiguide, men å legge til Doorbell 4 i Ring-appen er en enkel sak. Man kan enten laste ned appen, lage konto, skanne koden og følge anvisningene. Eller man kan velge å legge til nytt produkt og velge riktig modell. Man blir dermed tatt gjennom steg for steg helt til man har montert den på veggen og man velger også om man ønsker å drive den via batteri eller kablet. Veldig kjekt om man ikke har montert en slik enhet før.

Ring anbefaler at man lader opp batteriet helt før man tar det i bruk og det tok mange timer å lade det opp. Det føles litt gammeldags å bruke en Micro-USB i 2021, men det er heller ikke noe problem siden det er sjeldent man gjør dette.

Med i esken følger med bakplate som er vinklet. Man kan montere den rett på veggen og det fungerer fint dersom man skal bruke batteridrift og kan gjemme kabler i veggen hvis man har dette fra før. Ved strømdrift, så kommer den vinklede bakplaten godt til nytte. Denne gjør det nemlig en del lettere å gjemme kabler bak enheten dersom man ikke kan skyve de inn i veggen. En ting vi skulle ønske, er at det fulgte med en rett plate i tillegg til den vinklede.

Vi valgte først å bruke den med batteridrift for å se hvor lenge dette holdt. Etter fire ukers drift. Hadde vi 69% igjen på batteri, med motion detecton av. Dvs. at den holder 2-3 måneder i praksis ved normal bruk og da med en del funksjoner avslått.

Så valgte vi å kable den. Med vår Honywell-trafo fra 2016 fungerte det utmerket. Vi lot den være på 69% når vi koblet til strøm og den begynte sakte, sakte å lade opp batteriet. Etter i overkant av 2 uker var batteriet ladet helt opp.

Ringeklokke
Har du en ringeklokke fra før, så ønsker du kanskje at denne fortsatt skal si «DING DONG» når noen ringer på. Først trodde vi det var noe feil med vår enhet siden vi ikke fikk noe lyd i den gamle ringeklokken, men så kom vi på at det er jo et valg for dette i appen. Gå inn i appen og under Device Settings – In-home Chime Settings – Advanced Settings. Velg her hvilken type ringeklokke du har fra før. Vi har en mekanisk ringe-enhet og valgte dette og vips så virket den gamle ringeklokken som før samt at man får varsel i Ring-appen hvis noen ringer på. Meget praktisk. Har du ikke ringeklokke fra før, så kan man kjøpe en trådløs enhet fra Ring som heter Chime og denne vil da varsle deg med lyd når noen ringer på.

Bedre med ekstern strøm
I den første delen av testen, brukte vi den som nevnt med batteridrift og opplevde egentlig Doorbell 4 som litt treg. Det tok ofte lang tid fra noen ringte på til man ble varslet og det har også skjedd at vi ikke ble varslet i det hele tatt. Om dette er en bug eller ikke vet vi ikke, men på batteridrift opplevde vi også at den stadig påsto vi hadde dårlig nettverksdekning der Doorbell 4 var montert, enda vi målte god dekning. Etter vi koblet til ekstern strøm, forsvant dette problemet helt og den er nå mye raskere og viser god dekning hele tiden. Enten er dette også en bug, eller så er det en slags batterispare-funksjon. Det har også skjedd en gang, faktisk på strømdrift, at den hang seg og den blå ringen bare sto å lyste samt varslet at noen ringte på uten at det var noen der. Vi tok da ut batteriet og satte det inn igjen og siden har den fungert utmerket.

Bilde: ITproX.no

Bilde og lyd
Doorebell 4 gjør opptak og forhåndsvisning i 1080p og kvaliteten er relativt god. Den virker riktignok ut til å være godt komprimert, men man ser veldig fint hvem som står utenfor døren. Pre-Roll har lavere kvalitet uten at vi vet hvilken, siden Ring ikke sier noe om det, men den er akkurat god nok til å kunne få meg seg de få sekundene man ofte mister mens man lukker opp appen og mobilen kobler seg til ringeklokken.
Lyden er også rimelig god og passe høy så ikke naboen kan sitte med lange ører å høre på hva du snakker med dine besøkende om. Vi har ikke i testperioden opplevd at noen ikke har hørt hva jeg har sagt når jeg har snakket med de, men jeg har på min side opplevd noe hakking i lyden en gang imellom uten at det har vært nok til å gi problemer.

Funksjoner

Ring er tro mot sitt design og det er er ikke enorme forskjeller å spore på de ulike modellene som slippes. Har du Doorbell 3 fra før, er det ikke all verden som er nytt, men en ny funksjon som kan være gull verd for mange er det Pre-Roll. Mange har opplevd at på grunn av forsinkelsen man kan oppleve fra noen trykker på ringeknappen til man får varsel og får åpnet appen, så er de som ringte på allerede på vei bort, eller har gått så nærme døren at man ikke ser de skikkelig.
På Doorbell 4 så kan man altså få opptak i inntil fire sekunder før noen ringer på, og dermed få bukt med forsinkelsen siden man ser når de kommer foran døren. Pre-roll er riktignok av ganske lav kvalitet i forhold til selve videoen, men godt nok til å se hvem som er utenfor. Riktignok er preroll en av de betalte tjenestene, så etter prøveperioden på 30 dager, så må man tegne abonnement for å utnytte både denne funksjonen samt kunne lagre og se alle hendelser.

Spesifikasjoner

  • 1080p HD Video, Pre-Roll i farger, Live View
  • Nattesyn
    Video kvalitet for Pre-Roll er mindre enn 1080p
  • 160° horisontalt og 84° vertikalt synsfelt
  • Toveis lyd med støykansellering
  • Kan brukes med oppladert batteri, strømadapter fra Ring eller koblet til eksisterende ringesystem (8-24V AC
  • Trådløst nettverk 802.11 b/g/n/ac både 2,4GHz og 5GHz

Avansert bevegelsesdeteksjon
Dette er en funksjon som gjør at du kan velge utsnitt i bildet som skal overvåkes for bevegelse. Dersom du bor et sted du har stadig bevegelser fra f.eks. et tre, en vei osv, så kan man velge ut slike områder og dermed kun bli varslet hvis det er bevegelse i dette området. Bor du i enebolig, så er det veldig smart å ha på bevegelsesdetektering, slik at man faktisk kan bli varslet dersom uønskede personer sniker seg inn foran døren din, men likevel ikke få for mange feilvarslinger.

Privat innstillinger
Dette er en innstilling som er smart, for bor du f.eks. i leilighet og kan se over til naboen, eller ringeklokken står så den kan filme naboens tomt, kan man rett og slett få opp utsnittet man ser og velge to soner man kan sladde så de ikke synes. Da fremstår de som svarte felter både i videoopptak og på Live View. Dette kan være det som skal til for å ivareta personvernregler vi har her på bjerget.

Lagring av opptak
I ring-appen så har du et eget valg hvor alle hendelser er lagret. Dessverre er dette også en del av Ring sin betalingsplan. Men funksjonen er praktisk, og den lar deg rett og slett kunne gå tilbake i tid for å se hvem som har ringt på eller hva som utløste bevegelse utenfor døren din.

Konklusjon

Ring Doorbell 4 er en liten oppgradering fra Doorbell 3 og som hovedfunksjon har man nå Pre-roll i farger som en funksjon. Den lar deg ta opp inntil 4 sekunder video før noen ringer på og siden det er en viss forsinkelse inne i bildet fra noen ringer på til man lukker opp appen og får koblet seg til, så kan man på den måten se hva som har skjedd før man koblet seg til.

Man kan stille inn områder i utsnittet man ønsker å ha bevegelsesvarsling på og også sladde områder i bildet slik at visse områder ikke vises dersom man skulle ønske det.

Bilde: Ring

Bildekvaliteten er ganske så bra til slik bruk og lyden er også rimelig god.
En svært praktisk ting er at man kan velge å bruke Doorbell 4 med batteridrift eller via ekstern strømkilde. Vi valgte å bruke batteridrift de 4 første ukene for å sjekke batteriet og på 4 uker hadde vi tappet batteriet fra 100% til 69%. Det vil si at man har 2-3 måneders i faktisk bruk mellom hver lading.
De siste to ukene har vi koblet til vår tradisjonelle ringeklokke med trafo fra Honywell, og denne forsyner dermed ringeklokken med nok strøm til å lade batteriet sakte og holde det oppladet. Det skal nevnes at tar man ut batteriet selv om man har koblet til ekstern strøm, slutter den å virke siden en slik ringetrafo ikke er kraftig nok til å drive enheten alene og Doorbell 4 alltid drives av batteristrøm selv om det blir ladet.

Ønsker du å bruke Pre-roll, se lagrede videoer i ringeloggen samt en del andre funksjoner, må man tegne abonnement som Ring kaller for Ring Protect Plan. Da kan du se lagrede videoer i 30 dager samt låse opp de andre funksjonene vi har nevnt samt et par som ikke er tilgjengelig her enda. Dette for 3 euro i måneder, noe som utgjør rundt 30kr i måneden.

Alt i alt må vi si oss godt fornøyde med Ring Doorbell 4, tross noe bugs og tidvis i overkant forsinkelse mellom ringeklokke og mobil. Likevel leverer det godt nok til å bli avhengig av et slikt produkt, så hvis du er klar over de få ulempene så har vi ingen problem med å anbefale dette produktet.

Vår vurdering

85 / 100 poeng
Design

80%

Oppsett

90%

Funksjoner

90%

I bruk

80%