OnePlus har gjort det igjen

Det kinesiske selskapet OnePlus, har siden oppstarten i 2013 leverte flere solide mobiltelefoner som har gitt høy ytelse til hyggelig pris. Mobilen OnePlus Nord ble i fjor en hit og fikk mange lovord verden rundt, inkludert hos oss i ITproX. Deretter slapp OnePlus noen modeller som ikke utmerket seg i like stor grad, før de nå slapp oppfølgeren til fjorårets suksess: OnePlus Nord 2 5G.
Vi var svært spente på hvordan denne ville være i forhold til den originale Nord, men vi kan allerede si at den virkelig leverer og lever opp til å være en verdig etterfølger. Egentlig sitter vi igjen med spørsmålet: Trenger man egentlig noe mer enn dette?

Først vil vi takke OnePlus for fremskaffelse av testeksemplar.

Design

Designmessig har det skjedd noen forandringer fra opprinnelige Nord. Kameraoppsettet er endret både foran og bak og Nord 2 ser nå mer ut som OnePlus 9 serien.
Fronten har nå et lite hull til kamera og kun ett. Baksiden har mistet et kamera, men det gjør egentlig ingen ting.
Og det at designet nå er mer likt 9-serien synes jeg personlig er positivt, da det ser hakket mer moderne ut.
Størrelsen er omtrent lik, men den har blitt noen gram tyngre, 189gram for å være presis. Det er plast i rammen og Gorillaglass 5 både foran skjermen og på baksiden, noe som gjør at telefonen føles mer eksklusiv med en gang i forhold til plastbakdel, men ulempen er jo at det knuser lettere.

Bilde: OnePlus

Her i landet fås den også i to ulike farger, Gray Sierra og Blue Marble. Vi har sistnevnte til test og selv om det ikke er en farge jeg personlig hadde kjøpt meg, så synes jeg faktisk det er litt forfriskende med en blåfarge som minner om en amerikansk bil fra 50-tallet.
I test-settet som vi fikk tilsendt fulgte det også med tre ulike deksler i tillegg til en gjennomsiktet som følger med telefonen. Alle virker til å ha høy kvalitet og er ganske så stive. De har ypperlig passform og beskytter telefonen godt. Dette sammen med den forhåndsmonterte skjermbeskytteren i plast, gjør at man kan ta godt vare på Nord 2 og likevel beholde en kult utseende hvis man vil. Velger man Gray Sierra vil vi tro det svarte dekselet passer ypperlig.

Batteri og lading

OnePlus var tidlig ute med hurtiglading og deres Warp-teknologi gir oss nå hele 65-watts lading. Det finnes andre kinesiske telefoner som lader enda raskere, men i dette prissjiktet er det ganske utrolig synes vi og overgår kjempene Samsung og Apple hva hurtiglading angår. Måten OnePlus får det til på, er å ha to batterier som lades samtidig og dermed halveres ladetiden som i utgangspunktet også er rask.

OnePlus Nord 2 lader altså fra 0 til 100% på rundt halvtimen og det høres kanskje unødvendig ut, men du verden hvor deilig det er å kunne legge mobilen på lading mens man dusjer og spiser frokost og så er den fulladet. I tillegg slipper man faren som kan være når man lader om natten. Det er liksom overhodet ikke et behov med denne.

Batteriet er på 4500mAh og gir ganske så solid brukstid. Å komme gjennom en dag med middels bruk er veldig enkelt og jeg har ofte en god del igjen på batteriet. Ved tyngre bruk, så holder den også en dag og skulle man virkelig bruke den mye og usikker på om man har strøm dagen ut, så er det igjen så deilig at man kan lade den på svært kort tid. Det vi mangler, er trådløs lading. Dette har de ikke implementert i Nord 2, men det er heller ikke helt vanlig i denne prisklassen enda.

Og så må vi nevne (hør nøye etter nå Samsung og Apple) at hurtiglader, kabel og et gjennomsiktig deksel følger med i esken når man kjøper telefonen. Jepp, du leste riktig. Det følger med og man slipper å måtte bruke flere hundre kroner i tillegg på dette, noe som nå har blitt vanlig dessverre.

OnePlus Nord 2 5G kommer i to utgaver her i landet. 8GB minne og 128GB lagring, og 12GB minne med 256GB lagring. Prisforskjellen er så liten at jeg definitivt hadde kjøpt den største modellen. Den har plass til to simkort som begge kan brukes med 5G, men ikke mulighet for minnekort. Den er heller ikke sertifisert som vanntett.

Spesifikasjoner

Skjerm 6,43», 2400x1080pks, ratio 20:9, Fluid AMOLED
Oppdateringsfrekvens 90Hz
OS OxygenOS11,3, basert på Android 11
Kamera front 32MP Sony IMX615 f/2,45
Kamera bak Hovedkamera: 50MP Sony IMX766 OIS, f/1,88
Vidvinkelkamera: 8MP 119.7°, f/2,25
Monokamera: 2MP, f/2,4
Batteri 4500mAh
Lader 65W Warp, USB-C – 0-100% på ca. 30min
CPU MediaTek Dimensity 1200-AI
GPU ARM G77 MC9
Lagring 8GB/128GB, 12GB/256GB LPDDR4X/UFS3.1
Størrelse 159,12mm(h) x 73,31mm(b) x 8,25mm(t)
Vekt 189 gram
Tilkobling 2G-5G, Bluetooth 5.2, WiFi-6, NFC
GPS, GLONASS, Galileo, Beidou, NavIC

Ny prosessor

Som de fleste andre Android-telefoner så har OnePlus også brukt Qualcomm-prosessor, men med Nord 2 har de tatt en annen vei. I samarbeid med MediaTek, har de, ifølge dem selv, fått en egen utgave av deres råeste prosessor Dimensity 1200 og gitt den navnet Dimensity 1200-AI.

Vi må innrømme at vi har litt skeptiske til dette samarbeidet, siden tidligere erfaringer med prosessorer fra MediaTek har vært så der. Men denne gangen må vi virkelig trekke tilbake all skepsis og heller gi ros for et godt valg.

Som vi ser fra målingene fra appen Geekbench, så gjør den det relativt bra.

Prosessoren er en 6nm prosessor med 8 kjerner hvor de ulike har ulike oppgaver
1X Ultrakjerne: Arm Cortex-A78 med klokkefrekvens på opptil 3GHz
3X Superkjerne: Arm Cortex-A78 med klokkefrekvens på opptil 2,6GHz
4X Strømeffektive: Arm Cortex-A55 med klokkefrekvens på opptil 2GHz

Prosessoren er virkelig god og mobilen føles rask omtrent samme hva vi gjør. Riktignok ikke heeeelt på nivå med toppmobiler, men det er heller ikke langt unna i opplevd ytelse.

Meget god skjerm

En god skjerm er et must for en god opplevelse og skjermen i Nord 2 er meget god. 6,43» stor og med 90Hz oppdateringsfrekvens av typen Fluid AMOLED er vi godt fornøyde med hvordan skjermen presterer. Den er ikke like lyssterk som toppmodellene er, noe man kan se ute i direkte sollys, men det er absolutt ikke noe problem. Eneste vi har lagt merke til, er at når det blir litt mørkt i rommet og skjermen justerer ned lysstyrken, så flimrer skjermen litt. Men i daglig bruk, har skjermen sterke farger og den støtter også -Alltid på- funksjon.

Bilde: ITproX.no

Under skjermen sitter en fingeravtrykksleser og den er meget rask og presis.

OxygenOS

Operativsystemet OnePlus bruker i Nord 2 er OxygenOS 11.3, i alle fall under får testperiode. OxygenOS er bygd på Android 11 og er virkelig raskt, enkelt og uten masse tullball. Her er det også svært lite unødvendige apper lagt inn, slik at man legger inn de man selv trenger og ønsker å bruke.
Animasjoner i menyene er til stede, men er gjort korte slik at man virkelig får en god følelse av både eleganse og hurtighet. Oxygen er en laucher som føles som en av de raskeste på markedet og virker svært stabil under vår tre-ukers testperiode.

OnePlus lover 2 store oppgraderinger og 3 år med sikkerhetsoppdateringer til Nord 2, så her kan man i alle fall kose seg med mobilen i noen år fremover. Det skal riktignok sies at vi er litt spente på samarbeidet med OPPO, men vi har troen på at det vil bli bra.

Lyd og samtale

Nord 2 er utstyrt med stereohøyttalere, en i hver ende. Lyden er relativt bra og langt bedre enn originalen Nord. Den er ikke like fyldig som på visse toppmodeller og er litt lys og skarp i lyden, men den blir høy og egner seg godt for videosnutter eller samtaler over høyttalerne.
Under samtale er vi også godt fornøyde med lyden. De andre hører vi klart og tydelig og de andre hører også oss godt. Igjen er ikke lyden like, hva skal man si, fullblods eller fyldig som andre modeller, men til prisen er dette godt levert.

Bilde: ITproX.no

Bryter på siden er genial

iPhone er kjent for sin mute-bryter på venstre side og OnePlus har hatt en tilsvarende bryter, men med flere funksjoner, på noen av sine modeller. Denne er tilstede på Nord2 og er virkelig noe vi liker. En tretrinns bryter hvor man kan velge mellom vanlig lyd, vibrer eller stille. Knappen er lett riflet og er fast og fin å bruke. Virkelig en funksjon man fort blir avhengig av og savner hvis man bruker andre modeller uten. Det er slike småting som gjør at noen modeller skiller seg ut, og OnePlus har vært flinke til det.

5G, Bluetooth 5.2 og WiFi-6

Til en pris på rundt fra ca. 4500kr i skrivende stund, får man en mobiltelefon med både 5G, Bluetooth 5,2 og WiFi-6. Vi synes det er befriende å se at en mobilleverandør bruker de nyeste standardene også i sine rimeligere mobiler. WiFi-6 gjør at tilkoblingen bruker mindre strøm og vi har opplevd svært stabil tilkobling, med god rekkevidde og hastighet.

Bluetooth har fungert godt og forsinkelse når man ser på en video med for eksempel ørepropper er så godt som ingen. I tillegg så støtter den både AAC, aptX, aptX HD og LDAC kodeks.

Kamera

OnePlus har gjort endringer på kameraoppsettet og bak har vi nå hovedkamera som er et 50MP Sony IMX766 kamera med optisk bildestabilisator og en blenderåpning på f/1,88. Dette gir overraskende gode bilde i de fleste omgivelser og bilder tatt på dagen blir ofte skarpe og fine med god fargemetning og kontrast.

En annen ting vi lar oss imponere over, er hovedkamerates bilder tatt når det er mørkt eller i dårlig belysning. I denne prisklassen, er det uvanlig med så gode bilder i mørket. På bilde 2 og 3 hvor bildene er litt gule, er det nesten helt mørkt i virkeligheten. Under vises bildene slik at bildet til venstre er med hovedkamera på auto og bilde til høyre er tatt i nattmodus.

I tillegg har vi et vidvinkelkamera på 8MP og en visningsvinkel på 119,7 grader. Denne har ikke optisk bildestabilisator og har en blenderåpning på f/2,25. Denne er ikke like imponerende, og bildene blir litt mindre livaktige og mer uskarp enn på hovedkamera. Man kan likevel få ok bilder, men det er hovedkamera som virkelig utmerker seg.

Bildene til venstre er med hovedkamera og bildene til høyre er med vidvinkel.

Nord 2 har ingen telelinse, så all zoom er digital. Maks 10X digital zoom er hva som er tillatt i kameraappen og det er egentlig for mye det også når man ser hvordan bildene blir da. Digital zoom blir jo sjeldent veldig bra uansett.

OnePlus har også en monolinse for svart/hvitt-bilder. Oppløsningen her er på beskjedene 2MP og en blender på f/2,5, men dette er faktisk et litt artig kamera å bruke og gir ganske gode bilder. Jeg merker jeg stadig velger dette kamera for å få den helt spesielle stemningen man får i svart/hvitt.

Video blir også ganske bra med Nord 2, selv om den naturligvis ikke er på høyde med iPhone 12 Pro Max som vi testet den mot. Men OIS fungerer godt og jevner ut gange og bevegelser på en tilfredsstillende måte i denne prisklassen.

Konklusjon

Tilbake til spørsmålet vi stilte i starten: Trenger man egentlig noe mer enn dette? Svaret er for veldig mange, nei. Faktisk så får man så mye mobiltelefon og teknologi i OnePlus Nord 2 5G at det holder for de aller fleste, sånn egentlig.

For 4500-5300kr, alt etter om man vil 8GB/128GB eller 12GB/256GB, får man en mobiletelefon som ser bra ut, føles bra, har meget god skjerm med oppdateringsfrekvens på 90Hz, overraskende godt hovedkamera, ikke fullt så god videvinkelkamera og et artig monokamera som vi har tatt oss i å bruke langt mer enn jeg trodde jeg ville når jeg tok mobilen i bruk. Virkelig artig å ta bilder i svart/hvitt. Det gir liksom en gammeldags følelse over bildene. Merk at Nord 2 ikke har telelinse, så kun digital zoom.

Bilde: OnePlus

I tillegg har den en meget god prosessor fra MediaTek, 5G, Bluetooth 5,2 og WiFi-6. Batteriet er på 4500mAh og den støtter OnePlus sin WarpCharge-teknologi som lar deg lade den fra 0-100% på ca. 30 minutter. Det er utrolig behagelig når man første har prøvd det. Eneste vi mangler er trådløs lading.

Telefonen har vært superstabil i testperioden og OxygenOS 11.3, som er basert på Android 11, er utrolig raskt og menyene er virkelig kjappe. Vi ser at OxygenOS har fått små drypp fra OPPO og vi er spent på hva dette samarbeidet har å si for fremtiden, men vi håper og tror det blir positivt.

Så for å avslutte: Vi er meget imponert over at OnePlus har klart å lever en så komplett mobil og veldig mange toppspesifikasjoner til en så hyggelig pris. Man føler egentlig at man bruker en toppmobil på veldig mange måter, selv om man innimellom merker at den ikke er helt i toppsjiktet.

Anbefales på det varmeste!

Passer for deg som:
– Ønsker en rimelig mobiltelefon uten å fire på alt for mye
– Vil ha god skjerm og godt kamera inkludert å ta svart/hvitt bilder
– Vil ha en mobil som holder dagen gjennom og som lader lynraskt
– Vil ha en mobil som faktisk har lader og deksel i esken

Passer mindre for deg som:
– Vil ha det aller beste
– Vil ha det beste mobilkamera på markedet
– Ønsker å lade trådløst
– Trenger telelinse eller en god vidvinkel.

Vår vurdering

95 / 100 poeng
Design

90%

Teknologi

95%

Skjerm

90%

Kamera

95%

Ytelse

95%

Pris/ytelse

100%