Test: OnePlus Buds Pro

Med imponerende lyd, batteri og støydemping ligger det an til en ny braksuksess fra OnePlus

Denne testen begynte som en litt frustrerende opplevelse, men endte godt til slutt. Frustrerende fordi alle forhåndsrapporter tilsa at de skulle være gode, mens de første resultatene her i huset ble litt skuffende. Vår test ble utført med OnePlus 9 Pro, som fant proppene uten problem, men som ikke startet opp konfigurasjonen som skulle være automatisk.

Dessverre forklarte bruksanvisningen lite om hva som skulle skje og hvordan dette skulle oppleves slik at vi bare satt i gang med testen uten å vite at vi hadde gått glipp av en viktig del. Heldigvis testet vi med en Samsung før vi satte i gang med en test som på ingen måte hadde blitt rettferdig. Her bruker man en app som installeres fra Play Store og som ga mulighet for å stille på lyddemping mm. og vi endte opp med en langt bedre opplevelse.

Med god hjelp av leverandør dukket appen opp og hjalp oss med konfigurasjonen slik at resten av testen er gjort med en OnePlus 9 Pro. Uten å være helt sikker på hva som skapte problemene så heller vi mot å tro at OnePlus Buds appen på vår telefon var for gammel.

OnePlus Buds Pro med flott design

Vi må innrømme at vår erfaring med diverse trådløse ørepropper er preget av noe som tilsynelatende er veldig spesielle øreganger. Det er alltid problematisk å få dem til å sitte skikkelig, noe som har gjort at mange av dem blir lite imponerende.

Til dagen bruker undertegnede AirPods Pro, eller OnePlus Buds, alt ettersom hvilken telefon som brukes. Det var derfor en gledens dag når OnePlus sendte sine nye og forbedrende Pro buds til test. Man får med tre forskjellige størrelser på putene, og det var til og med mulig for mine merkelige øreganger å finne en bra match.

Både utseende og spesifikasjonene forteller klart og tydelig at OnePlus er klar til kamp mot både Sony, Samsung og Apple for her har vi foruten et skikkelig fancy utseende, god støydemping og fokus på lydkvalitet. Vårt eksemplar var Matte Black, men de kan også fås i Glossy white.

Spesifikasjoner

Disse kommer med Bluetooth 5.2 som blant annet støtter LE audio med LC3 ( en høy kvalitet, lite strømkrevende audio codec) og støtte for flere synkrone audio strømmer som lar flere parede enheter fungere mot en enkelt kilde.

Med IP55 (buds) og IPX4 (case) rating skal det ikke være noe problem å bruke disse på treningstur, selv i regntunge Bergen. Batterilevetiden er sagt å være 5 timer med aktiv støydemping, eller 7 uten med 40mAh batteriene i pluggene, men man har også 520 mAh batteri i boksen som gjør at man kan ha opptil 23 timer med støydemping eller 31 uten. De lader også hurtig slik at 10 minutters lading skal holde til opptil 10 timers spilletid (for boksen og pluggene).

De er også utstyrt med støyredusering av vind og annen lyd når man har samtaler. Andre fine funksjoner er for eksempel hvordan lyden pauser om man tar ut en propp og begynner å spille når man setter den tilbake.

Lydkvalitet

De fleste som er ute etter nye pods/buds (hva er egentlig et godt ord for dette folkens?) vil sette lydkvalitet høyt på listen over hva som er viktig. For undertegnede, med sine ytterst sære øreganger var dette spesielt spennende, og la oss bare si det med en gang: Vi ble ikke skuffet.

Dette var imponerende OnePlus! Her har vi god diskant og mellomtone, men også en god bass (yay), som ikke blir for overdrevet, men virker harmonisk sammen med resten av lydbildet. Hva som kan kalles god lyd vil nok variere ut ifra hvem man spør. Noen ønsker dundrende bass som kan riste jekslene rundt i munnen og gi en lettere hjernerystelse, mens andre setter mer pris på helhetsbildet.

Her mener jeg vi har en perfekt miks. Etter mitt syn har disse rett og slett meget god lyd. De spiller også høyt. Såpass at jeg aldri nådde maksnivået og det er det jeg ønsker meg. Vi byttet frem og tilbake med AirPods Pro for å se hva som spilte best og undertegnede mener selv at disse var bedre. Dette var rett og slett et meget bra sett.

Elegant etui og ladeløsning

Støydemping

Her kan man velge mellom det OnePlus kaller ekstremmodus som kan støydempe opptil 40dB, til svak modus med demping av 25dB. Støydempingen har smart modus som kan endre seg ut ifra omgivelsene og kompensere for lyd. Når vi fikk til støydempingen opplevdes denne som meget god.

Vi satte oss i et trafikkert område og testet forskjellige ting fra lydbøker til musikk og dette er nok den beste lyddempingen vi har opplevd i trådløse propper. Man kan stille dette inn via appen eller ved å trykke på et punkt på proppene. Dette fungerer helt greit. Om man ønsker seg litt meditasjon i hverdagen kan man også trykke raskt på proppen og få fuglekvitter og stressdempende lyder med den såkalte Zen modusen.

Konklusjon

Når vi har snakket om ekstremt god lyd, god batterilevetid, god lyddemping og flott design skjønner nok folk at konklusjonen blir positiv. Dette er et meget godt alternativ for de som ønsker seg nye trådløse øreplugger. Med en pris på rundt 1690,- syns vi man får mye for pengene.

Vår vurdering

90 / 100 poeng
Design

100%

Lydkvalitet

100%

Steøydemping

90%

Funksjonalitet og konfigurasjon

80%

Pris

90%