Produktomtale: Phillips 272E2

Vi har tatt en sniktitt på E-serien til Philips. Holder full HD stand, eller blir det for slapt?

Denne gangen er det Phillips sin nye 27 tommers skjerm av typen Phillips E-line series som skal testes. En skjerm de kaller Brilliance og som skal gi god bildekvalitet i full HD. Her får du Crystal Clear funksjoner som gir ifølge Philips gir enestående bildeklarhet. Vi kan også nevne EasyRead og LowBlue som skal hjelpe øynene dine med å ikke bli slitne.

Hvordan er egentlig denne skjermen fra Phillips? Er det en utmerket bedriftsskjerm, eller er dette en skjerm for deg som er mest opptatt av spilling?

Førsteinntrykk

Dette er en pen skjerm som egentlig gjør lite utav seg. Rammen er smal, men ikke blant de smaleste vi har sett den senere tid. Som de fleste skjermer nå til dags er den enkel å montere på fot om den skal stå på et skrivebord. Den har også 100×100 VESA standard som gjør at du kan henge skjermen på veggen med omtrent hvilket som helst veggfeste du finner på markedet.

For å koble til har man 2x HDMI, DisplayPort og 3.5 mm lyd utgang.

Skjermen har også 2 høyttalere for stereo. Vi har prøvd dem som eneste lydkilde på diverse Skype og Teams møter, men sverger heller til et godt headset, da det er litt vanskelig å få med alle detaljene. Når det kommer til musikk, så vil vi ikke anbefale de integrerte høyttalerne som hovedkilde til firmafesten. Koble heller til en portabel høyttaler via lyd utgangen eller bruk HDMI.

Skjermen er grei til vanlig kontorbruk, men vi ble ikke veldig imponert over bildekvaliteten. Fargegjengivelsen er god, men vi sitter igjen med følelsen av at 1920×1080 kanskje er litt lav oppløsning for en såpass stor skjerm. Men behagelig er den. Ved hjelp av LowBlue-modus jobber vi fint i timevis, selv utover kveldstimene uten å føle vi blir særlig sliten i øynene. Skjermen har også SmartContrast som analyserer innholdet, automatiserer bakgrunnsbelysningens intensitet og forbedrer kontrasten dynamisk. Veldig nyttig dersom man switcher mellom flere vinduer og programmer.

Spesifikasjoner

• Display – IPS
• Størrelse – 27 tommer
• Bildeformat – 16:9
• Oppløsning – 1920×1080
• Responstid – 1ms
• 2x HDMI, 1x DisplayPort 1.2

Spill

Siden 272E2 har 1ms responstid, SmartImage-spillmodus og AMD FreeSync tenkte vi at den burde egne seg greit til spilling uten å bli spesielt imponert eller skuffet. Er du en såkalt casual gamer, men ikke ønsker å kjøpe en dyr spillskjerm, så mener vi at Phillips 272E2 gjør jobben greit nok, men heller ikke mer. Også her syns vi bildet blir litt mindre klart enn vi hadde håpet. Hvorvidt dette skyldes panelet eller oppløsning er i likhet med bildet – heller noe uklart.

Video

I våre sammenligningstester syns vi at fargegjengivelsen var bra. Fargene er klare og livlige og skjermen fungerer fint til å se video på fra forskjellige vinkler uten at dette går utover kvaliteten takket være at dette er en IPS-skjerm. Vi syns bildet var litt ullent, og forsøkte oss på de forskjellige bildemodusene uten å helt finne en god modus for video, men dette henger nok også sammen med den lave oppløsningen.

Konklusjon

Alt i alt er vi greit fornøyd med Phillips 272E2. Vi liker godt deres LowBlue modus og EasyRead funksjon som gjør en dag foran PCen mindre slitsom. Vi foretrekker fremdeles et godt headsett framfor de integrerte høyttalene. Men det er forsåvidt greit. Det kan umulig være plass til særlig store elementer inne i et slikt tynt skall Phillips har servert oss denne gang. Spørsmålet vi sitter igjen med er om 1920×1080 er for lav oppløsning for en såpass stor skjerm, men dette er det jo mange meninger om. Vi er vant til 4k og foretrekker det, men du er kanskje annerledes?

Om du skal gå til innkjøp av en ny skjerm til hjemmekontoret er Phillips 272E et greit alternativ til en hyggelig pris. Pr skrivende stund får du den til rundt kr. 2000.

Vår vurdering

80 / 100 poeng
Pris

85%

Bildekvalitet

75%

Fargegjengivelse

80%

Tilkoplingsmuligheter

80%