Knallbra ytelse, vanvittig ladehastighet og generelt en god telefon til en hyggelig pris

OnePlus 10T er en litt vanskelig telefon å skrive test om. Hvorfor? Den legger seg liksom litt mellom to stoler og gir deg det raskeste av prosessor, minne og lading, men mangler et skikkelig godt kamera, trådløs lading, modusbryteren og en ramme av metall. Den er rimeligere enn alt annet med slik ytelse, men storebror 10Pro har vært på markedet i noen måneder nå og kryper nedover i pris. Og sist men ikke minst, er 10T egentlig en råtass av en midranger eller et rimelig flaggskip? Siden den har teknologi fra begge leire, er det nettopp dette som gjør det litt vrient å bedømme den. Men OnePlus omtaler den som flaggskip, så dermed blir den bedømt deretter. 

T-serien til OnePlus er jo en hastighets-serie og på en måte så føler vi at OnePlus har beveget seg litt tilbake til røttene, selv om det er lett å tenke det motsatte.
Her får man nemlig rå ytelse fra siste Snapdragon 8+ Gen 1, 16GB minne, 6.7” 120Hz skjerm og lader som lader med opp til 150W og fyller det 4800mAh batteriet fra 1 – 100% på 19 minutter. Dette i bytte mot ramme av plast (glass foran og bak), ingen modusbryter som vi har blitt så glad i, et kamera som er bra, men ikke er helt i toppen og heller ingen trådløs lading. Når prisen da også ligger fra 8590.- kroner for utgaven med 16GB ram, må vi si at man faktisk får mye rå ytelse for pengene.  

Først vil vi takke OnePlus for fremskaffelse av testeksemplar!  

Design

OnePlus 10T er en stor og forholdsvis lekker telefon. Den har en flat 6.7” skjerm og veier 203,5 gram. Den er altså ganske lett til å være så stor. Hvis vi ser på materialvalg, så er det Gorilla Glass foran skjermen og baksiden er også dekket av Gorilla-glass. De sier ikke noe om hvilken utgave av Gorilla-glass det er, så vi tipper på at det i i alle fall ikke er Victus. Da pleier det å nevnes.
Men rammen har de spart på og denne er laget av plast. Dette gjør at telefonen blir såpass lett. Og selv om rammen er av plast, så føles den ikke billig for det og plasten ser omtrent ut som chrome.  

Den kommer i to ulike farger, Moonstone svart og Jade grønn. Vi har Jade grønn på test og dette er en litt lys grønnfarge som tar seg ganske bra ut. Telefonen ser rett og slett ganske så bra ut.

Kamerautskjæringen bak er sømløs og ser faktisk veldig bra ut. Den huser blitz og tre kameraer hvor det ene er det velkjente Sony IMX 766 50MP, mens neste er et 8MP vidvinkel og siste er et 2MP macro. 

Modusbryteren som OnePlus er kjent for er dessverre borte på 10T og dette er et savn, men vi håper den kommer tilbake i neste runde, når OnePlus har funnet ut av hvordan de kan ha både rå kjøling, ultrarask lading og bryteren på en gang.  

På toppen har vi to mikrofoner, på venstre side volumbryteren og høyre side har av/på-knappen. På undersiden har vi SIM kort-holder med plass til to SIM-kort, USB-C inngang, en mikrofon og en høyttaler. Den har støtte for stereo og da bruker ørehøyttaleren som den ene kanalen slik veldig mange gjøre det.  

OnePlus er flinke med å lage deksler som passer til telefonene de slipper på markedet og vi fikk tilsendt to ulike deksler også denne gangen. Et normalt svart deksel som dekker hele telefonen og gir godt grep. Vi fikk også en som ser litt annerledes ut, og ved første øyekast likte jeg det ikke. Det ser nesten litt 70-tallet ut i design og dekker ikke sidene, men så tok jeg det i bruk og er nå det dekselet jeg liker best. Det er litt annerledes og det er lett å se at man bruker en OnePlus.

Batteri og lading

Stor mobil, stort batteri. I alle fall ganske stort. 10T er utstyrt med et todelt 4800mAh batteri. Siden de splitter batteriet til to celler, kan de lade hver celle separat og dermed øke ladehastigheten. Og er det en ting 10T kan, så er det å lade fort.  

Har du noen ganger opplevd at du er på vei for å dra et sted og ser at mobilen har 10% igjen med strøm og ikke har tid til å sitte å vente i 1,5-2 timer på å lade den? Vel, du trenger ikke det med 10T. På 10 minutter hevder OnePlus at du kan lade ca. en dags middels forbruk og fra 1-100% skal man kunne klare på 19 minutter. 

19 min 10 sek

Vi måtte selvfølgelig sjekke om dette stemte. Og aldri har vi sett noe som helst lade så fort. Vi ladet ut telefonen til 1%. Så satte vi i laderen og starter stoppeklokken. 

  • Etter 3 min 22sek hadde telefonen nådd 30% 
  • Etter 7 minutter hadde telefonen nådd 54% 
  • Etter 19min og 10 sekunder nådde den 100%. 

Så man trenger aldri være redd for å gå tom for strøm lenger, så lenge man har med seg laderen hvis man skal ut på tur. Ellers opplevde vi skjermtid på 6-7 timer, noe som må sies å være godkjent når man da i tillegg hadde over et døgns brukstid totalt. 
Mangel på trådløs lading er ikke personlig noe savn siden man kan toppe opp batteriet mens man tar en tur på det lille rommet og letter på trykket og når man kommer tilbake igjen så har batteriet ladet en haug med prosent. 

Det som er verd å merke seg, er at 150W som OnePlus skryter av kun nåes i noen sekunder når man plugger inn kabelen. Innen få sekunder går den ned til 120W og ligger der i noen minutter til den går ned til 80W, deretter til 60W og sakte med sikkert ned mot vedlikehold når telefonen blir full. Så 150W lading er jo en delvis sannhet, men uansett så må det sies å være superraskt og svært behagelig. Alt annet føles nå ut som det lader tregt i forhold.  

Men den blir vel kokvarm da? Nei, faktisk ikke. Telefonen nådde ca. 39 grader målt på skjermglasset og det må sies å være imponerende. Det sier litt om det kjølesystemet som OnePlus har klart å implementere i 10T. Vi kan ikke si annet enn at vi er imponerte og når jeg nå lader min iPhone, så har det hent at jeg har satt inn laderen og etter litt sjekket om laderen står i siden det ikke ser ut som om den har ladet i det hele tatt hehe. Alt blir en vanesak, det gjør også hurtiglading.   

Spesifikasjoner 

Skjerm  6,7», 2412x1080pks, ratio 20.1:9 Fluid AMOLED 
Oppdateringsfrekvens  120Hz Fluid AMOLED 
Trykk-respons  360Hz (hardware), 720Hz (software) 
Støtter  sRGB, P3, 10-bits farge-dybde og HDR10+ 
Kamera front  16M,EIS, f/2,4 
Kamera bak  Hovedkamera: 50MP Sony IMX766 OIS, f/1,8
Vidvinkelkamera: 8MP 119.9°, f/2,2
Makrokamera: 2MP med nærgrense på 2-4cm 
Batteri  4800mAh 
Lader  150W SUPERVOOC, USB-C – 0-100% på ca. 19min 
CPU  Snapdragon® 8+ Gen 1 Mobile Platform 
GPU  Adreno™ 730 
Lagring  8GB/128GB, 16GB/256GB LPDDR5/UFS3.1 
Tilkobling  2G-5G, WiFi 6, Bluetooth 5,2, NFC
Posisjon: GPS, GLO,BDS,GAL,QZSS, AGPS
Kodekstøtte: SBC, AAC, aptX HD, LDAC 
Størrelse  163mm(h) x 75,4mm(b) x 8,75mm(t) 
Vekt  203,5 gram 
OS  OxygenOS 12, basert på Android 12 

 Nyeste prosessor og bøttevis med minne

I tillegg til ultrarask lading, er 10T utstyrt med en ultrarask prosessor fra Qualcomm. OnePlus klinket rett og slett til og gav oss en Snapdragon 8+ Gen 1 som i skrivende stund er den råeste prosessoren man får til Android. I tillegg er det Adreno 730 grafikkprosessor og dette gjør at 10T faktisk egner seg godt til de som gamer på mobilen. Den ser ikke ut som en gamingtelefon, men med rask prosessor, masse minne og god kjøling så vil vi tro at dette kan være en super gamingtelefon til en overkommelig pris. 

Som vi ser så gjør 10T det godt i ytelsestester og det gjenspeiler seg også i daglig bruk, for alt flyter lett, elegant og blir utført så å si umiddelbart. Her er det rå kraft i bøttevis.  

Som om det ikke skulle være nok, så kan man også velge å kjøpe utgaven med hele 16GB LPDDR5 RAM. Det er denne utgaven vi har til test, og det er imponerende hvor mange apper man kan bruke på en gang hvis man ønsker det. Ikke det at vi tror de fleste egentlig trenger det, men til den prisen så hvorfor ikke? 😊  

Ellers er telefonen utstyrt med WiFi-6 og Bluetooth 5.2, så ikke det helt siste her altså, men for så vidt det de alle fleste mobiler har til nå i 2022 og det er vel først fremover vi vil se WiFi 6e og Bluetooth 5,3.  

Skjermen 

10T er ingen småtass og skjermen er på 6.7”. Aspekt ratio er 20.1:9, så skjermen er litt høy men smal tilsvarende mange andre Android-telefoner på markedet. Oppløsningen er på  2412 x 1080px som gir en pikseltetthet på 394ppi. Altså en nedgradering i forhold til sin storebror 10 Pro i antall piksler, men til daglig bruk er det mer enn godt nok for de aller fleste.  

Skjermen er av typen Fluid AMOLED og har en oppdateringsfrekvens på 120Hz. Den kan altså bytte mellom 60Hz – 90Hz og 120Hz for å spare strøm, men siden det ikke er en LTPO-skjerm er den ikke like vass som de aller beste skjermene på markedet når det gjelder strømforbruk.
Trykkfølsomheten i skjermen er veldig god og er på 360Hz og kan økes til 720Hz via software. 

Ellers støtter den sRGB, Display P3, 10-bits fargedybde og HDR10+. Det vil altså si en veldig god skjermen i daglig bruk og den føles lyssterk, rask og med gode farger. Selv bruk utendørs i sollys går helt fint og selv om vi ikke har målt skjermen tipper vi den ligger midt på treet når det gjelder lysstyrke i forhold til de aller beste.  

Skjermen kommer med skjermbeskytter i plast og normalt er de fryktelige å bruke og gir veldig lett fingermerker, men ikke skjermbeskytteren på 10T. Den føles ikke helt ut som glass, men heller ikke som plast og den setter nesten ikke fingermerker i det hele tatt. Skulle vært interessant å vist hvilken coating de har brukt her for dette er bra.   

Oxygen OS

Operativsystemet OnePlus har brukt, har vært preget av å ha lite unødvendig bloatware installert og være kjapt i bruk. Etter samarbeidet med Oppo ligner nå Oxygen OS mer og mer på Color OS og egentlig er vel nå dette samme operativsystem med noen få ulikheter. Personlig gjør det meg ikke noe siden begge to er fine i bruk, men gamle hardcore-fans vil nok irritere seg over at OnePlus “går over” til Color OS.

Animasjoner i menyene er fortsatt gjort korte slik at man virkelig får en god følelse av både eleganse og hurtighet. OxygenOS er en laucher som fortsatt føles som en av de raskeste på markedet og har vært meget stabilt under hele testperioden på ca. 4 uker. 

OnePlus lover tre store oppgraderinger og fire år med sikkerhetsoppdateringer til 10T, så her kan man i alle fall kose seg med mobilen i noen år fremover. 

Lyd og samtale

Lyden i 10T er rimelig god og den er utstyrt med stereohøyttalere. En i bunn og en i toppen som også blir brukt når man snakker i telefonen. Det er lett å merke at hvis man ser på film eller hører musikk rett fra mobilens høyttalere, så kommer mesteparten av lyden fra bunn-høyttaleren. Men den øverste bidrar med nok lyd til at man får en stereoeffekt ut av det. Lyden er høy, men mangler litt fylde og “bass” slik som man har på de nyeste iPhonene. Men til vanlig bruk, Youtube-snutter og telefonsamtaler fungerer høyttalerne mer enn godt nok. 

Hvor er bryteren?

En av de tingene som har vært OnePlus sin greie, er bryteren på siden som lar deg sette telefonen i lydløs modus eller i vibrasjonsmodus. En utrolig kjekk funksjon vi faktisk savner på 10T. I følge OnePlus måtte de fjerne den fordi den tok for stor plass internt for å få plass til lade og kjølesystemet. Vi håper den kommer tilbake igjen på neste modell.  

Kamera

OnePlus 10T har 3 ulike kamerasensorer bak samt en i front. Hovedkamera er den velkjente og ofte positivt omtalte Sony IMX 766 sensoren vi så på OnePlus Nord 2 Nord 2T, Nothing Phone 1, Asus Zenfone 9 og flere har også kastet seg over denne pga. dens gode egenskaper. Men ofte er denne brukt i det øvre segmentet i mellomklassen og ikke i premiumklassen slik som OnPlus hevder 10T er.

Hovedkamera gjør egentlig en god jobb, tar bilder med gode farger, god kontrast og har relativt god dynamisk kontrast. Nattebilder blir også fine, men det er ikke til å legge skul på at denne sensoren ikke er helt i toppklassen og de som virkelig prioriterer å ta bilder med mobilen, bør muligens se på storebror 10 Pro.
For veldig mange vil bildene bli gode nok, men ikke for den kresne. 

Ser vi på vidvinkel-bildene er vi ikke like begeistret og det er lett å se at OnePlus har spart på sensoren her.

Macrokamera er rett og slett ikke noe bra og kunne like godt vært fjernet. 2MP oppløsning og dårlige bilder! Hallo OnePlus, her skjønner vi ikke helt hva dere tenkte på.

Konklusjon

OnePlus 10T er faktisk en knallgod telefon og vi har blitt skikkelig glad i den i testperioden. Det finnes bedre alternativer hvis man ser alle aspekter og vi skulle gjerne hatt en IP-rating på 10T for nå blir den ansett som “ikke vanntett”, men 10T er en mobil som er meget god i bruk, tross noen medium valg her og der.
Den er superstabil, ultrarask og egner seg godt for deg som vil ha det raskeste i Android-verdenen uten å måtte selge ei nyre. Den har haugevis med RAM (16GB) og kan kjøre så mange apper samtidig at man blir helt svimmel av å prøve å følge med og skjermen er en god 6.7” AMOLED-skjerm med 120Hz oppdateringsfrekvens.  

Front og bakside er av glass, mens ramma er av plast og dette gjør at holdbarheten muligens er dårligere (hvis vi ser hva Jerry Rigs Everything gjorde), men den føles lett og fin i bruk. Modusbryteren på siden er borte og er et savn, men måtte vike for bedre kjøling og lading ifølge OnePlus. Vi vil dog gjerne ha tilbake denne neste gang OnePlus.

Mobilen lader lynraskt og lader samt kabel følger med i esken. Og det er ikke noen 5W eller 20W lader, men en 160W SuperVOOC lader som lader mobilens 4800mAh batteri med opp til 150W fra 1-100% på 19 minutter. Det er så raskt, så personlig gjør det ikke noe at telefonen ikke har trådløs lading.
Kamera er relativ godt, men ikke helt i toppklasse. Vi tror likevel at det holder for de aller fleste og bildene har gode farger og kontrast og ser unektelig ofte fargesterke og fine ut. Noen ganger kanskje med litt vel mye sminke.  

Alt i alt liker vi godt OnePlus 10T hvis vi tar prisen med i beregningen og du trenger det raskeste på markedet med mest ram. Vil du ha litt tregere prosessor og litt tregere lader, men bedre kamera, ramme i aluminium og enda bedre skjerm bør du ta en titt på OnePlus 10 Pro. Denne har også falt i pris siste tiden, slik at forskjellen er mindre enn den var.

Karakteren må settes ut i fra at OnePlus selv mener dette er et flaggskip. Vi må derfor trekke for mangel på LTPO-skjerm, noe mindre batteri, plastramme, dårligere kamera og mangel på trådløs lading som da storebror 10 Pro har. Hvis dette ikke er noe som plager deg, er 10T en flott telefon vi tror mange kan bli glad i.  

Vår vurdering

80 / 100 poeng
Design

75%

Teknologi

85%

Skjerm

80%

Kamera

70%

Ytelse

90%