Nederlandske Philips har i en årrekke gitt oss mye forbrukerelektronikk og har en stor portefølje av skjermer og tv-er. Det begynner å bli ganske lenge siden de først lanserte sin ekte flatskjerm-tv tilbake i 1998. Siden den gang har det kommet en rekke tv-er og ikke minst skjermer fra produsenten. De får ofte utmerkelser for […]
Nederlandske Philips har i en årrekke gitt oss mye forbrukerelektronikk og har en stor portefølje av skjermer og tv-er. Det begynner å bli ganske lenge siden de først lanserte sin ekte flatskjerm-tv tilbake i 1998. Siden den gang har det kommet en rekke tv-er og ikke minst skjermer fra produsenten. De får ofte utmerkelser for design og ytelse, benytter nyskapende teknologi og har en filosofi om å ha en løsning for alle!
På skrivebordet i dag har vi en 24 tommers skjerm som vi har hatt gleden av å teste en stund nå. Vi kan si oss fornøyd med måten den responderer på, og har brukt den som ekstra monitor til vår bærbare pc, vi har testet den til gaming gjennom Xbox series X og vi har benyttet den som ekstra skjerm til undertegnedes utdannelse innen front-end faget hvor dark mode er å foretrekke.
Så hva er det Phillips lever denne gangen. Det første man får vite dersom man besøker deres hjemmeside og søker opp 243s1, så er det enkelt og greit en: LCD-skjerm med USB-C-dokkingstasjon.
Koble til på en enklere måte:
Phillips ønsker med denne skjermen å bli kvitt alt surr med mange kabler. Her er mulighetene mange, lad en bærbar PC samtidig som du ser bilder i FHD «full HD» med en og samme USB-C kabel. Vi har mulighet for seriekobling av flere skjermer med mer. Dette er selvfølgelig gitt du har en kompatibel pc med tanke på lading og skjerm via USB-C. Fortsatt finnes det mange gode pc-er der ute som ikke har denne funksjonen. Glem ikke at skjermen også trenger en strømkabel for å slå seg på. Så helt uten kabler kommer vi ikke.
Alle spesifikasjoner finner du her!
En god skjerm for kontorbruk
Som vi kan se ut fra skjermen sine egenskaper, så dreier dette seg om en god gammeldags Full-HD skjerm. Så om du ønsker å se strømmetjenester eller spille i UHD «ultra HD» så kan du enkelt og greit bare glemme det. Med en responstid på 4ms og oppdateringfrekvens på 75Hz er dette heller ikke drømmen for gameren.
Men den fungerer meget godt som en kontorskjerm. Vi tør påstå at størrelsen på 24 tommer er mer en stort nok for mannen eller damen i gaten med et gjennomsnittlig skrivebord. Den gjør ikke så mye av seg takket være dens rammeløse design. Videre forteller Phillips oss om egenskaper som «Flicker-free» og «LowBlue Mode» som skal beskytte dine øyne for eksponering av blått lys, flimring og gi deg en god brukeropplevelse.
Vi liker godt at skjermen er av type IPS panel, dette gir bedre farger og kontrast. Det er også nyttig at skjermen kan dreies 90 grader dersom man ønsker å jobbe i portrett framfor landskap. Dette er en egenskap vi har sett hos flere produsenter den siste tiden. For å kunne dreie skjermen, må du sette den på sitt øverste punkt før du snur den, men selv om denne er på sitt høyeste skraper skjermen ned i foten. Dette kunne vært unngått ved å lage stativet bare et par millimeter lengre.
Vi påstår at Philips 243s1 gjør seg godt både på kontor og i hjemmet. Med sin rammeløse design kan en lett sette flere av skjermene ved siden av hverandre for å skape en lang skjerm-rekke. Dens egenskaper med lite blått lys og ingen flimring gjør at vi kan sitte og jobbe uavbrutt i timevis. Også utover de sene nattetimer uten at vi føler øynene heller ville vært et annet sted. Om du velger å underholde på firmafesten med musikk fra skjermens innebygde stereo-høyttalere, så har du nok gått på en smell. For her er det ikke mye futt. Det skal sies at de fungerer nok så godt til samtaler over Skype og Teams. Her hører vi motpart klart og tydelig. Men mye mer enn dette anbefaler vi ikke at du bruker høyttalerne til.
Vi liker spesielt godt at skjermen kan dreies. Dette er en hendig funksjon om man produserer lengre dokumenter eller jobber med bilder i portrett. Mange, inkludert undertegnede synes dette er en mer behagelig måte å jobbe på, enn å sitte å «scrolle» seg langt ned på en side for å komme til bunns i dokumentet. Vi har også benyttet oss av skjermen til programmering hvor vi helst foretrekker å jobbe i «dark mode». Skjermen har god kontrast og får fram de fargene og detaljene vi ønsker, selv om teksten er liten.
Men hva med gaming?
Joda, det går! Er man ikke av den kresne typen så kan du fint spandere en hel del timer med spilling via denne skjermen. Vi har benyttet den til spill via pc og Xbox. Med de heftigste spillene en får tak nå til dags, ville vi nok helst tilkoblet en større og ikke minst, en skjerm med høyere oppløsning og lavere responstid. Men dersom du ønsker å gi poden en skjerm som passer inn på barnerommet uten at den er så alt for stor, så kan absolutt Philips 243s1 dekke dette behovet. Som skrevet innledningsvis så har Phillips holdt på i lang stund, og de har selvfølgelig skjermer som passer bedre til gaming. Ja de har også egne serier, alt etter som om du foretrekker å spille via konsoll eller via pc.
Philips 243s1 som video-monitor
Skjermen til Phillips viser livlige bilder med en god lysstyrke både på strømmetjenester, YouTube og en tilkoblet DVD-spiller. Men husk på at dette er en full-HD skjerm, så samme bildekvalitet som den påkostede tv-en i stuen hjemme får du ikke. Men til dens forsvar, så er dette en mye mindre skjerm enn hva du mest sannsynlig har på veggen i stuen, så den trenger ikke være like god for å føle at den er mer grei nok.
Vi kan absolutt anbefale denne som skjermen på hytten, campingvognen eller båten. Den bygger ikke mye og avhengig av hvilket veggfeste du velger så kan du få denne skjermen til å holde seg ganske så tett veggen dersom du ikke ønsker å ha den på stativ.
Konklusjon
Uansett om du skal ha deg en liten og grei skjerm på kontoret, på skrivebordet hjemme, som en skjerm til barnerommet, så har du et godt alternativ her. Det er et stort utvalg av skjermer på markedet. Alt fra de gode gamle produsentene til de nye og fremadstormende konkurrentene. Det føles uansett trygt å velge en skjerm fra en produsent som har holdt på med dette i lang tid. Slik Phillips i aller høyeste grad har gjort. 243s1 er en skjerm som vi kan kategorisere som en allrounder. Altså, ikke en utmerket skjerm, hverken til det ene eller andre. Holder du på med grafisk design, så velger du heller en av deres mer passende skjermer, samme om du er veldig opptatt av gaming. Men dersom behovet er litt av hvert, så har du skjermen din her!
Prismessig, må vi si Phillips er konkurransedyktig. Pr. skrivende stund ligger denne skjermen på rundt kr 3000. Det er ikke akkurat av det billigste, men langt fra det dyreste. Det skal nevnes at her får du USB-C dokking, et IPS panel, low-blue mode med mer som er langt mer behagelig for øynene. Dette er egenskaper du gjerne ikke får på en billigere skjerm. Derfor mener vi skjermen forsvarer dens pris.
Finn beste pris på Prisguiden: HER