Civilization på vei til Mac

Wendros har annonsert at de vil gjøre det femte Civilization-spillet tilgjengelig også for Mac-brukere.

Vi snakker altså om Civilization V, det siste tilskuddet i den turbaserte strategispillserien. Spillet ble lansert til god kritikk her i Norden, og vil nå bli tilgjengelig for spillere som sitter med en datamaskin fra Apple.

Civilization V bygger på de klassiske aspektene i serien slik den har vært siden det første spillet ble lansert i 1991, men kommer med en hel del nye features og muligheter. Kampsystemet har for eksempel blitt bygd opp fra grunnen av på nytt sammen med selve motoren som driver spillet. Firaxis Games er utvikleren av spillet, men selskapet Wendros (som for øvrig har som formål å gjøre så mange spill som mulig tilgjengelig for Mac) har tatt på seg oppgaven å gjøre spillet tilgjengelig for Mac.

Vår anmelder Geir Hanssen konkluderte med følgende – og terningkast seks – da han anmeldte spillet:

Alt i alt er Civilization 5 en enorm underholdningspakke. Er du en av de som ikke skjønner hvordan folk kan miste begrep om tid og sted når de spiller, vil du fort se hvorfor de gjør det om du spiller dette. Vær forberedt på at sjefen ringer og lurer på hvor du har blitt av. Det er ikke for ingenting at Civ har blitt viden kjent som det magiske spillet som får minutter til å bli til timer. Civ5 er et must for alle som setter pris på et godt strategispill!

3. desember er datoen Mac-spillere får kloa i Civilization V.