Fitbit med ny søvnoversiktsfunksjon

Fitbit med ny  søvnoversiktsfunksjon

Søvn spiller en avgjørende rolle for helse og velvære, fra å beskytte mot hjerte- og karsykdommer, diabetes og fedme til å øke nevrokognitive funksjoner, psykisk helse og levealder.

I en stressende hverdag er det ofte vanskelig å få nok søvn og man havner ofte på etterskudd og mange prøver forgjeves å sove det inn i helgene. Fitbit har oppdatert sine apper og nå lansert en ny søvnoversiktfunksjon. Den er tilgjengelig fra i dag på Fitbit-appen og er kompatibel med alle Fitbit-enheter som måler søvn. Fitbit sin nye søvnoversiktfunksjon hevder å hjelpe deg med å finne et mer jevnt søvnmønster med:

  • Personlige søvnmål basert på dine søvndataer for å oppnå optimal mengde søvn hver natt
  • Tilpasset leggetid og vekkingsmål for å etablere jevn søvn
  • Påminnelser for å holde tidsplanen, og en tidsplan med søvnhistorie for å kartlegge utviklingen

Disse verktøyene er de første i en serie av nye søvnfunksjoner som utvikles i samarbeid med Fitbit sitt nye panel med ledende søvneksperter som inkluderer Drs. Michael Grandner fra University of Arizona, Allison Siebern fra Stanford University og Michael Smith fra Johns Hopkins University.

Fitbit plattformen hjelper mennesker med atferdsendringer for å bli mer aktive, trene mer, spise smartere, måle søvn og administrere sin vekt. Mens mange mennesker forstår fordelene og viktigheten av en god natts søvn, men mange sliter ofte med å få nok søvn (7 til 9 timer) og jevnlig legge seg til samme tid hver kveld.

Ifølge Fitbit sine søvneksperter, er det å følge en konsekvent soverutine noe av det viktigste folk kan gjøre for å forbedre deres søvn.

Fordelen med den nye soveoversiktfunksjonen er at den ser på dine søvndataer fra Fitbiten du bruker dag og natt, analyserer den etter mønstre og skaper en personlig plan for deg.

Forbedrede søvnmålingsfunksjoner

Den nye søvnoversiktsfunksjonen i Fitbit-appen vil hjelpe deg å møte dine søvnmål og opprettholde et mer konsistent søvnmønster gjennom disse verktøyene:

Søvnmål: Basert på data fra din Fitbit-enhet, kan du følge appens personlige anbefalinger eller angi målet for antall timer du trenger for å oppnå nok søvn hver natt.

Leggetids- og vekkingsmålsetning: Basert på dine søvnmål og tidligere søvnoppførsel fra din Fitbit-enhet, vil appen anbefale leggetid og når du bør stå opp. Du kan tilpasse disse basert på dine personlige preferanser og tidsplan.

Leggetids- og vekkingspåminnelser: For å hjelpe deg å nå dine søvnmål og ha regelmessig leggetid samt å stå opp mer konsekvent, kan du motta push-varsling på din smarttelefon. Du kan også sette på en stillealarm på din Fitbit-enhet basert på ditt vekkingsmål.

Historiekart for soveoversikten: Mål din søvnkonsistens over tid for å finne ut om du møter dine mål eller om du trenger å justere søvntidsplanen din.