Ønsker du å bruke et aktivitetsbånd, men gjerne vil være diskret? Da bør du ta en titt på Fitbit Flex 2.
var en av de første virkelig store suksessene til Fitbit og bidro til å gjøre aktivitetsbånd til allemannseie. Flex 2 er som navnet tilsier, en ny utgave av og har fått noen ekstra funksjoner og henvender seg i større grad til de som er opptatt av design. Mens kun viste aktivitet, kan Flex 2 varsle ved innkommende anrop og tekstmeldinger, samt minne deg på bevegelse gjennom dagen.
Design
Flex 2 er som , kun en liten duppeditt som man videre fester i ønsket rem eller anheng. Originalt så følger det med to remmer i esken. En -small- og en -large-, slik at man selv kan velge den som passer. Flex 2 er utelukkende lagd i plast/gummi og patenten kjenner vi fra før. Fest trackeren i armbåndet og fest armbåndet på armen/rundt halsen.
Overflatene på det medfølgende armbåndet er et slags stripet mønster, som gjør at overflaten ikke blir glatt og som gjør at det ser litt finere ut.
På toppen er det fem dioder. En som viser ulike farger ut i fra hva den varsler og fire som viser antall skritt fordelt på fire. F.eks. hvis man har gått 5000 skritt, og målet per dag er 10 000, så vil to lamper lyse når man tapper på Flex 2.
I tillegg lyser en kombinasjon av farge og antall ved SMS, innkommende anrop osv. Litt å sette seg inn i, men etter en dag så er det lett å se hva man blir varslet om. En smart måte å utnytte lysdiodene på i tillegg til å vise nivå av aktivitet.
Trenden går i utskiftbare remmer og her kommer også Flex 2 sin sterke side inn. Vi husker fra vi testet Fitbit Alta, at man kunne kjøpe ulike remmer og Flex 2 tar det enda et hakk videre. Her trenger man ikke ha festet trackeren til armen, men man kan f.eks. kjøpe et anheng til å ha rundt halsen og på den måten ha på seg et vakkert smykke, i tillegg til å ha full kontroll over aktivitetsnivået.
Eksklusive armbånd kan også kjøpes i både gull-, sølv- og rosegull-farger, men de koster mye og fort like mye som selve Flex 2. Link til Fitbit
Oppsett
Som vanlig går det som en lek å sette opp et nytt Fitbit-produkt. Deres app for mobiltelefon er meget gjennomført og man starter med å laste ned denne dersom du ikke har den fra før. Så trenger man en konto hos Fitbit. Denne lages enkelt via appen, eller på deres websider. Velg deretter å legge til ny enhet og velg Flex 2. Enklere kan det knapt gjøres.
Det kan være lurt å bruke noe tid på menyen under innstillinger. Har du brukt et Fitbit-produkt før, så har du kanskje dine preferanser allerede, men jeg liker alltid å gå gjennom ulike valg, slik at jeg får oppsettet slik jeg liker det. Det gjelder alt fra brukerprofil til søvnpreferanse.
Funksjoner
Flex 2 er et ganske enkelt produkt og har ingen skjerm. Dermed begrenser nytteverdien seg for en del som ønsker sanntidsinformasjon rett på armen. Flex 2 registrere det meste, men man må altså opp med mobilen og inn på appen for å lese av informasjonen som er lagret.
Nå skal det sies at appen til Fitbit er knakende god, og her har man virkelig et senter for informasjon. Her kan du se logger over alt som blir lagret og i tillegg legge inn egne ting. Alt på en enkel og lettfattelig måte.
Hjelp hver time
Dette er en funksjon vi kjenner fra før, nemlig at man får en påminnelse om å bevege seg minimum 250 skritt hver time i 9 av døgnets timer. Som standard så minner Flex 2 deg på å bevege deg 10 minutter før hver time har gått, dersom du har beveget deg mindre enn 250 skritt inneværende time. En funksjon som mange med stillesittende arbeid vil kunne sette stor pris på. Man blir rett og slett minnet på å være i aktivitet hver time og selv har jeg blitt helt avhengig av denne funksjonen. En vibrasjon på armen og en kombinasjon av de 5 led-lysene sier ifra at det er mangel på bevegelse som blir varslet.
Automatisk treningsaktivitet
I Alta klaget vi på den funksjonen som automatisk skal finne ut hvilken aktivitet man har. Den fungerte til dels dårlig, men i fungerte den vesentlig bedre igjen. Flex 2 er litt mer som Alta føler vi, og her får vi ofte opp Sport som treningsaktivitet istedenfor andre ting. Altså er av en eller annen grunn fortsatt den mest presise til å velge riktig aktivitet selv. Man kan så klart selv starte den korrekte aktiviteten rett fra appen.
Nytt med Flex 2 er at den tåler å svømmes med, og den skal også kjenne igjen og lagre dette automatisk som en aktivitet. Vi har ikke fått testet denne funksjonen selv, så vi kan ikke si noe om hvor godt den virker.
Batteri
Batteritiden er sånn midt imellom og vi fikk ofte 4-5 dager ut av vår Flex 2 i testperioden. Vi hadde trodd den skulle vært noe lengre med tanke på at den ikke har skjerm, men størrelsen er liten, så det er nok vanskelig å få til noe særlig større batterikapasitet med dagens teknologi. Uansett er 4-5 dager helt greit.
Som vanlig kommer Fitbit med egen ladeløsning for hvert produkt og det gjelder også Flex 2. Her ligner den på den originale sin løsning, hvor man tar ut selve trackeren og putter den inn i en liten festeanordning på lade-ledningen.
Konklusjon
Fitbit Flex 2 er et langt enklere produkt enn sine søsken og hvis man er vant med et mer avansert produkt, vil Flex 2 føles litt enkel. Men for de som vil ha et aktivitetsbånd i tillegg, skal bruke det til å svømme med, eller kun vil ha et diskret bånd, så er Flex 2 midt i blinken.
Selve trackeren en bitteliten og festet i selve remmen på armen. Her kan man også kjøpe ulike remmer, armbånd i ulike utførelser samt anheng til å henge rundt halsen. Her finnes både gull-, rosegull- og sølvbelagte utgaver og blir en av de viktigste grunnene for å kjøpe Flex 2. Prisen er i skrivende stund i underkant av 1000kr og det er dermed så lite opp til både og at prisen i seg selv ikke vil være avgjørende for de fleste.
Siden Flex 2 ikke har skjerm, har den fem diodelys som varsler for ulike funksjoner. En diode viser ulike farger som igjen betyr ulike ting, samt fire dioder som i hovedsak lyser hvitt, men unntak av varsling for bevegelse. Her vil man altså lett kunne lære seg kombinasjon for innkommende anrop, SMS og varsling for bevegelse.
Batteritiden trodde vi ville vært noe lengere hvis vi tenker på Alta sin varighet på rundt 9 dager, men Flex 2 holder ca. 4-5 dager mellom hver lading. Ikke dårlig det, men heller ikke noe som utmerker seg synes vi.
Ønsker du deg aktivitetsbånd for å ha en viss kontroll på aktivitetsnivået, men er svært opptatt av design og tilpassing, vil Flex 2 være et godt valg. For de aller fleste andre, ville vi lagt til noen hundrelapper og kjøpt . Da får du skjerm, pulssensor, trappeteller osv.
Grunnlaget for karakteren som gis, er at vi legger stor vekt på at de som velger Flex 2, gjør det for motedelen sin skyld og da er klar over mangelen på skjerm.