Offentlige organ taper stadig større verdier i digitale angrep

Offentlige organ taper stadig større verdier i digitale angrep

8 av 10 digitale angrep kunne vært unngått

En stor del av truslene mot Norge skjer i dag i det digitale rom. Det opplyser Amesto Fourtytwo i en pressemelding til ITproX.

Offentlige organ og private virksomheter taper stadig større verdier i digitale angrep. Det forventes at vi nå står foran en periode med flere digitale angrep, blant annet i form av digital utpressing (løsepengeangrep). 

For regjeringen er det viktig at alle kommuner tar cybertrusselen på største alvor og følger myndighetenes anbefalinger. Man kan ikke helgardere seg, men over 80 % av hendelsene der NSM bistår, viser seg å kunne vært unngått med helt grunnleggende sikkerhetstiltak

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl.

Oppdag truslene tidlig.

Med moderne skyteknologi har Amesto Fourtytwo utnyttet Microsoft Sentinel for nettopp å forebygge og detektere digitale trusler raskt, sier Lena Øyan – CEO i Amesto Fourtytwo. Denne tjenesten vil sikre analyseregler og logger om trafikk og besøkende som vil avsløre hendelser som kan være et digitalt angrep.

Managed Detection er en egenutviklet metode for leveranse av Microsoft Sentinel, spesialtilpasset for kommuner, hvor vi varsler kommunenes IT avdeling om trusler så snart de oppstår, samt kommer med anbefalinger om tiltak tilpasset hver enkelt kommune.