VMworld 2019 – Nye løsninger med Carbon Black

VMware annonserer nye sikkerhetsløsninger som vil hjelpe oss å holde skurkene unna. Terje Nilima Monsen analyserer pressemeldingen som ble sluppet i forbindelse med VMworld for å se hva vi kan vente oss.

I oktober i år fullførte VMware kjøpet av Carbon Black, et sikkerhetsselskap som leverer skybaserte sikkerhetsløsninger. Firmaet ble grunnlagt i 2002,og har de senere årene fokusert på VMware. Sanjay Poonen, COO i VMware sa da at dette ville grunnlegge en ny paradigme i sikkerhetsindustrien.

Hva står på menyen

Når oppkjøpet var klart annonserte VMware at de ville starte en ny forretningsenhet ledet av Patrick Morley, tidligere CEO i Carbon Black. De første stegene vil være å tilby et utvalg av løsnigner til kundene blandt annet

  • Carbon Black Endpoint Standard: Nestegenerasjons antivirus som detekterer og fjerner trusler på endepunktene
  • Carbon Black Endpoint Advanced: Som standard, men forsterket med sentralt system som kan forhøre alle endepunktene og dytte ut fikser.
  • Carbon Black Endpoint Enterprise: Som Advanced, men forsterket med mer avanserte funksjoner for å oppdage trusler, og håndtere tilfeller.
  • Carbon Black Workload: Ny avansert skybeskyttelse for prosesser som kjøres i VMware vSphere
  • VMware Workspace Security: Kombinerer detektering av endring i bruksmønster med antivirus og analyse av digitale arbeidsflater, og med funksjoner for å løse utfordringer
  • Carbon Black Endpoint Standard with Sercureworks Threat Detection and Response: En totalpakke som sikrer endepunktene, digitale arbeidsflater og tilbyr avansert måling av store miljøer.

Dell er også med

Dell Technologies, største aksje-eier i VMware, er også med på dette. De vil gjøre “Carbon Black Cloud” sammen med “Dell Trusted Devices” og “Secureworks”, den anbefalte sikkerhetsløsningen for sine bedriftskunder. Dette partnerskapet vil bringe Carbon Black ut til enda flere bedrifter, og bedrifter vil kunne dra nytte av Carbon Black sine løsnigner rett ut av boksen.

Forbedret NSX innbruddsovervåking og forebygging

I samme pressemelding annonserer VMware også NSX IDS/IPS, et system for å detektere og forhindre datainnbrudd. Dette er sikkerhetssystemer som hever sikkerheten til VMwares interne brannvegger til nye nivåer. Dette systemet baserer seg på VMwares forståelse av vanlige bruksmønster for tjenestene som kjører på plattformen, og matcher IDS/IDP-signaturene til hver applikasjon. Det betyr at tjenester som for eksempel Apache og Tomcat kun ser trafikk som er typisk for disse tjenestene. Sett sammen med “NSX Intelligence”, et system for å analysere trafikk på prosessnivå og “NSX Federation” så kan administratorer håndheve sikkerhetstiltak konsekvent over flere tjenester.

Klart før slutten av Januar

VMware skriver at Carbon Black-løsningene vil være klare i løpet av Januar 2020, mens NSX-løsningene vil være klare for betatesting til samme tid.

ITproX.no legges ned

Etter snart 22 år i drift, legges nettstedet ITproX.no ned. Vi ser tilbake på en fantastisk tid og takker våre trofaste lesere, bidragsytere og samarbeidspartnere.

Test: Philips 27E1N5600HE

5000-serien fra Philips Monitors ønsker to nye produkter velkommen: 27E1N5600HE – 27″ (68,6 cm) og 24E1N5300HE – 24 (23,8″ / 60,5 cm diag.). Introduksjon Det er dags for å sette storebror på pulten for en skikkelig...

Test: Phillips 24E1N5300HE

Introduksjon Phillips har nylig lansert to skjermer i deres 5000 serie. Det er en 24 tommers og en 27 tommers skjerm som innehar alle de viktigste funksjoner en ønsker deg av en kontor-skjerm i...

Test: Philips 243s1

Nederlandske Philips har i en årrekke gitt oss mye forbrukerelektronikk og har en stor portefølje av skjermer og tv-er. Det begynner å bli ganske lenge siden de først lanserte sin ekte flatskjerm-tv tilbake i...