Dagens kandidat har en pris som fikk artikkelforfatter til å undre om hva som gjemte seg under det litt diskré skallet. Den laveste prisen vi fant lå på rundt 4600, som må sies å være i det høyere sjiktet for en 24 tommers skjerm.

Inntrykk av skjermen

Byggekvaliteten ser ut til å være meget bra. Vi syns dette er en pen skjerm. Den oppleves som nesten rammeløs, foruten den litt tykkere leppen under. Så til det som er litt mer interessant. Hvordan er den i faktisk bruk? Forventningene ble satt allerede ved prisen, som må sies å være relativt høy i forhold til konkurrentene. Spesielt merkbart blir dette når det er den minste skjermen vi har brukt på noen år. 24 tommer begynner å bli sjelden vare der ute, og mange velger nok 2 x 27 tommer, eller en ultra-wide skjerm som den vi testet for kort tid siden. Men herlig med litt plass på skrivebordet igjen.

Fin og ren bakside – Foto: Philips

Førsteinntrykket er litt skuffende. En pixel tetthet på 93 PPI er helt greit, men ikke knivskarpt. Ikke misforstå, det er ikke dårlig, men til denne prisen hadde vi håpt på litt mer. Den er enkel å justere og etter en liten stunds bruk så merker man at den er meget behagelig i bruk. LightSensor funksjonen justerer lysstyrken i forhold til hvor lyst det er i rommet og dette fungerte fint, selv om vårt mørke hjemmekontor innimellom kunne gjøre at skjermen ble hakket lysere enn vi kunne tenke oss.

En annen funksjon som også ble satt stor pris på var lavblåmodus, som er bra for dem av oss som har en tendens til å bli jobbende utover kvelden.

Vi testet selvsagt skjermen i spill, i tillegg til arbeid, og selv om dette ikke er en gamingskjerm føltes den rask nok til å kunne kose seg med litt casual gaming.

HR-vennlig

Men party piecen her er jo privacy mode og her var vi skikkelig nysgjerrige. Med snoker som Alexander i redaksjonen er det klart at man blir litt skeptisk når man skal sende varselsmeldinger til HR, når han er i lokalet. Vi har jo sett andre løsninger som skal gi dårligere innsyn for andre enn brukeren, men de har en tendens til å gi dårligere innsyn for brukeren også. Slik var det ikke her. Dette fungerte overraskende bra. Med funksjonen på, ble bildet ørlitegranne endret for meg, men for de som sto lengre unna, så var det faktisk helt umulig å se hva jeg holdt på med. Ekstremt nyttig for de av oss som jobber med sensitiv informasjon og ønsker å sikre oss best mulig. En annen kul funksjon er PowerSensor. Denne sjekker om brukeren er der, og merker om du forlater «arbeidsplassen» og senker lysstyrken. Måten den gjør dette er ifølge Philips ved å sende ut harmløse «infrarøde» signaler for å registrere om brukeren er i nærheten. (Av og til flott at hermetegnene er på det rette stedet i setningen og ikke rundt «harmløse».) Grei måte å spare strøm på, spesielt om det er endel som bruker denne.

Skjermen har også integrerte høyttalere som fungerer fint til jobbruk, men med 2 x 2W så ville vi anbefalt en annen løsning for de som vil bruke PC lyd for film, musikk og spill.

Når det gjelder tilkoblinger, så finner vi endel av the usual suspects. De færreste bruker vel VGA nå til dags, men det er greit å ha den tilgjengelig. Ingen USB-C er tilgjengelig.

Tilkoplingsmuigheter og koplingsdiagram – Illustrasjon – Philips

Tekniske spesifikasjoner

Skjermens øvrige tekniske spesifikasjoner

  • LCD-skjermtype:IPS-teknologi
  • Skjermstørrelse: 23,8 tommer / 60,5 cm
  • Maksimal oppløsning: 1920 x 1080 @ 75 Hz
  • Signalinngang:
    • VGA (analog)
    • DVI-D (digital, HDCP)
    • DisplayPort 1.2
    • HDMI 1.4 x 1
    • HDCP 1.4 (DVI/DP/HDMI)
  • USB:
    • USB-B x 1 (oppstrøms)
    • USB 3.2 x 4 (nedstrøms med 1 hurtiglagring B.C 1.2)
  • Med stativ (mm): 540 x 501 x 205
  • Uten stativ (mm): 540 x 323 x 51
  • Med stativ: 5,78 kg
  • Uten stativ: 4,18 kg

Konklusjon

Philips har nok engang kommet med et produkt som oser av kvalitet. Skjermen er nett og liten, byggekvaliteten er god, og ytelse og type funksjoner er også svært bra. Så ingenting negativt med denne spør du? Mja … er svaret vi kommer med da. I denne prisklassen finnes det en del konkurrenter, og mange av disse er også gode.

Har du behov for privacy mode er disse gode valg, men for resten av dere, så er det litt vanskelig å anbefale denne fremfor konkurrenter både fra egne rekker og andres.

Vår vurdering

90 / 100 poeng
Byggekvalitet

95%

Utseende

95%

Bildekvalitet

90%

Tilkoblingsmuligheter

90%

Pris

65%