Tjener flesk på iPhone-app

En ung, norsk gutt har hatt suksess med sin egenutviklede applikasjon som lar deg bruke Apples produkter som lommelykter.

Det er Bodø-gutten Erik Storli som har utviklet applikasjonen iLlumination, som til nå har blitt lastet ned av over 350.000 amerikanske iPhone- eller iPad-brukere. 20-åringen jobber til vanlig i en dagligvarehandel, men har brukt fritiden konstruktivt, noe som definitivt har satt sine merker i lommeboken.

Storli opplevde i forrige uke å tjene omkring 10.000 kroner hver eneste dag. Til lokalavisen forteller han at applikasjonen lå helt oppe på 5. plass for de mest brukte gratisapplikasjonene i USA.

– Det var helt vilt. Jeg er sykt fornøyd – og overrasket, ikke minst, sa Storli til an.no.

Som lommelykt

Applikasjonen har ett enkelt mål – å gi deg lys, enten det er på din iPhone eller din iPad. I prinsippet lurer applikasjonen telefonen til å tro at den filmer, slik at lyset vil aktiveres. På iPad og de eldre iPhone-versjonene er det skjermlyset som benyttes, mens på iPhone 4 aktiveres LED-kampen på baksiden.

I Norge og en del andre land koster applikasjonen 6 kroner å laste ned, men det er ikke her Storli har hentet de store summene fra. Applikasjonen er gratis for nedlasting i USA, men takket være reklameinntekter har pengene etter hvert ramlet inn.