Kan noen se mine Facebook-besøk?

Svaret er kort og greit: nei. Ingen applikasjoner kan vise deg hvem som har besøkt profilen din, selv om mange påstår det.

Tidligere har det vært et stort problem på Facebook med applikasjoner som promoterer seg med at de kan vise deg hvem som har besøkt profilen din. Nysgjerrige som vi er ønsker vi å vite hvem som er å snoker på siden vår, men dette er (u)heldigvis ikke mulig.

Nylig blomstret nok en applikasjon som påstå at den kunne avsløre Facebooks dypeste hemmeligheter. Applikasjonen spredte seg på følgende måte:

Lenken førte deg til en side hvor du måtte godta at samtlige av dine private detaljer ble brukt av applikasjonen. Og selvfølgelig, den kunne ikke vise deg hvem som har besøkt profilen din, men den spredte seg raskt videre til omverdenen ved hjelp av den automatiserte beskjeden ovenfor.

Du har sikkert sett lignende beskjeder før – og oppfordringen er simpel. Ingen applikasjoner kan vise deg hvem som har besøkt Facebook-profilen din og lignende, noe Facebooks utviklingsteam selv har bekreftet flere ganger.

De fleste applikasjoner av denne typen blir fjernet relativt raskt av Facebook. Men har du lagt til en lignende på siden din som enda eksisterer anbefales det at du fjerner den.