Verdens passorddag – mer relevant enn noen gang

Ekstrem økning av fjernarbeid gjør denne merkedagen ekstra relevant i år. En rapport fra sikkerhetsselskapet Check Point viser at i hele 46 prosent av selskap globalt, har minst en ansatt lastet ned en ondsinnet mobilapplikasjon.

Hvert år, på den første torsdagen i mai, feires Verdens passorddag. I år blir denne dagen ekstra relevant grunnet utstrakt bruk av fjernarbeid. Svært mange er naive i sin tro på at en nettkriminell ikke har noen interesse for en som privatperson, eller deres datamaskin.

Økningen i fjernarbeid øker potensialet for sikkerhetsbrudd i et selskap betydelig, derfor er passordstyrken ekstremt viktig. Passord er fortsatt det mest brukte systemet for å holde personopplysninger trygge, eller for å gi tilgang til en tjeneste, både personlig og profesjonelt – og derfor et klart mål for nettkriminelle. I en undersøkelse gjort av Gartner planlegger tre fjerdedeler av selskap å flytte ansatte til eksternt hjemmekontor for godt. Bedrifter får derfor fremover en mye større jobb i å sikre de ansattes enheter –  bærbare datamaskiner, hjemme-PCer og smarttelefoner.

Ifølge en nylig undersøkelse er de ledende sikkerhetsprioritetene for bedrifter frem til 2023 å sikre fjernarbeid og enheter (sitert av 61%) for ansatte som jobber eksternt. Sikkerhetsproblemene som nylig ble oppdaget i Microsoft Exchange Server, viser hvor kritisk det er for organisasjoner også å regelmessig oppdatere programvare for å beskytte seg mot angrep som utnytter feil. Eksplosjonen i eksternt arbeid gjør dette mer utfordrende enn noen gang før.

Nesten alle organisasjoner (97 prosent) opplevde minst ett angrep fra skadelig programvare via mobil i 2020 ifølge rapporten. 93 prosent  av disse angrepene oppsto i et enhetsnettverk som forsøker å lure brukerne til å installere en ondsinnet app, besøke et infisert nettsted eller for å stjele brukernes  legitimasjon.

Produktomtale: Philips 288E2A

Det er ingen tvil om at den siste tidens pandemi har brakt nytt fokus på hjemmekontor for de av oss som har den muligheten. Mange av oss har investert i utstyr som ekstra skjem,...

Produkttest: Sonos Roam

Mest kjent for sine stasjonære- premium produkter har Sonos nå utvidet sin bærbare portefølje med en ultraportabel høyttaler. Klarer de å gjenta suksessen fra Move med deres nye Roam?