Betalte Android-apps til Norge

I en pressemelding skriver Google i dag at den betalte delen av Android Market nå vil bli tilgjengelig i flere land, deriblant Norge.

Frem til nå har norske Android-brukere ikke hatt mulighet til å hente annet enn gratisapplikasjoner fra Googles Android Market. Dette betyr altså at mange av de mer velutviklede applikasjonene, som utvikleren gjerne vil ha betalt for, nå blir tilgjengelig for kjøp.

I løpet av de to neste ukene vil 18 nye land få tilgang til betalingsdelen av markedet. Det vil også bli åpnet for at du som utvikler kan selge dine egne applikasjoner på Android Market.

Ifølge Google vil norske brukere nå få tilgang til over 80 000 applikasjoner, noen gratis og noen betalte. Hvorfor det har tatt så lang tid å gi norske brukere tilgang til betalingsdelen av markedet, har Google ikke noe godt svar på.

– Dette er et komplisert produkt å lansere internasjonalt. De fleste produktene til Google inneholder ikke pengetransaksjoner og er dermed enkle å lansere. Men her må alt fungere fra første stund, sier Jan Grønbech, norgessjef i Google, til digi.no.

ITproX.no legges ned

Etter snart 22 år i drift, legges nettstedet ITproX.no ned. Vi ser tilbake på en fantastisk tid og takker våre trofaste lesere, bidragsytere og samarbeidspartnere.

Test: Philips 27E1N5600HE

5000-serien fra Philips Monitors ønsker to nye produkter velkommen: 27E1N5600HE – 27″ (68,6 cm) og 24E1N5300HE – 24 (23,8″ / 60,5 cm diag.). Introduksjon Det er dags for å sette storebror på pulten for en skikkelig...

Test: Phillips 24E1N5300HE

Introduksjon Phillips har nylig lansert to skjermer i deres 5000 serie. Det er en 24 tommers og en 27 tommers skjerm som innehar alle de viktigste funksjoner en ønsker deg av en kontor-skjerm i...

Test: Philips 243s1

Nederlandske Philips har i en årrekke gitt oss mye forbrukerelektronikk og har en stor portefølje av skjermer og tv-er. Det begynner å bli ganske lenge siden de først lanserte sin ekte flatskjerm-tv tilbake i...