Betalte Android-apps til Norge

I en pressemelding skriver Google i dag at den betalte delen av Android Market nå vil bli tilgjengelig i flere land, deriblant Norge.

Frem til nå har norske Android-brukere ikke hatt mulighet til å hente annet enn gratisapplikasjoner fra Googles Android Market. Dette betyr altså at mange av de mer velutviklede applikasjonene, som utvikleren gjerne vil ha betalt for, nå blir tilgjengelig for kjøp.

I løpet av de to neste ukene vil 18 nye land få tilgang til betalingsdelen av markedet. Det vil også bli åpnet for at du som utvikler kan selge dine egne applikasjoner på Android Market.

Ifølge Google vil norske brukere nå få tilgang til over 80 000 applikasjoner, noen gratis og noen betalte. Hvorfor det har tatt så lang tid å gi norske brukere tilgang til betalingsdelen av markedet, har Google ikke noe godt svar på.

– Dette er et komplisert produkt å lansere internasjonalt. De fleste produktene til Google inneholder ikke pengetransaksjoner og er dermed enkle å lansere. Men her må alt fungere fra første stund, sier Jan Grønbech, norgessjef i Google, til digi.no.