Enklere installering av Windows 8

Microsoft vil nå tilby brukerne en enklere installasjonsprosess med Windows 8.

For de som ikke bryr seg om en pen Windows 8-boks og DVD kjøpt i butikk, vil du med Windows 8 få muligheten til å installere operativsystemet direkte gjennom et webgrensesnitt. Dette er et meget godt alternativ som gjør at Windows 8 kan hevde seg på samme nivå som mange andre alternative operativsystemer.

Ved å implementere installering av Windows 8 gjennom internett, vil installasjonsprosessen bli mer strømlinjeformet. I tillegg har den normale bruker ikke behov for selve DVD’en, og det vil bli enklere for brukeren å installere eller oppgradere til Windows 8.

I tillegg, vil det nye web-installasjonsprogrammet tilby produktnøkkel som du enkelt kan kopiere over til en USB-enheten sammen med Windows. Dermed slipper du å oppgi produktnøkkelen når du installerer Windows 8 på en ny partisjon eller via en bærbar enhet.

Både Apple og Linux tilbyr allerede tilsvarende løsning, og det er derfor bare fornuftig at nå Microsoft gjør det samme. En slik installasjonsprosess gjør det enklere for brukeren, samtidig som det er en billigere distribusjonsmetode. Brukeren trenger heller ikke å tenke på om DVD’en har riper eller ikke fungerer.

 

Produkttest: Sonos Roam

Mest kjent for sine stasjonære- premium produkter har Sonos nå utvidet sin bærbare portefølje med en ultraportabel høyttaler. Klarer de å gjenta suksessen fra Move med deres nye Roam?

Nyhetsdryss fra Microsoft Ignite 2021

Over 150.000 teknologiinteresserte fulgte med da Microsoft Ignite gikk av stabelen denne uka. Microsoft presenterte en rekke nyheter som skal bistå virksomheter med å lettere tilpasse seg den digitale transformasjonen verdenssamfunnet befinner seg...