Den nye logoen til Windows 8

Ny Windows 8-logo bekreftet av Microsoft

Det er bekreftet fra Microsoft at nye Windows 8 også vil slå følge med en splitter ny logo. Microsoft har selv forklart litt rundt den nye logoen, og presiserer at det er et vindu - ikke et flagg.

Vi kan nå bekrefte at ryktene som gikk rundt den nye Windows 8-logoen faktisk var sanne.

Den nye Windows 8-logoen vil gjenspeile Metro-stilens designprinsipper, og er utviklet av designbyrået Pentagram.

Et vindu – ikke et flagg

Fra den enkle tofargede logoen i Windows 1.0 til de mer detaljerte gjengivelsene i Windows Vista og Windows 7, går logoen tilbake til et mer monotont, men samtidig mer sammenhengende og detaljert mot hensikten av operativsystemet.

Fra starten av, var det tydelig at Microsofts logo for Windows-produkter skulle symbolisere et vindu, men etterhvert ble logoen mer flagrende. I det siste blogginnlegget fra Microsoft, hvor logoen annonseres, påpekes det dessuten at logoen er et vindu og ikke et flagg.

I følge Microsoft handler Windows om å sette teknologien i folks hender for å styrke de til å finne sine egne perspektiver, noe logoen er ment til å symbolisere. Den nye Windows-logoen går tilbake til opprinnelsen og gjenopptar Windows som nettopp et vindu.

Logo-historikken til Windows-systemene kan du se på bildet under.

Mer om tankene rundt Windows 8-logoen kan du lese på Windows Steam Blog

[wpsqt name=”Windows8-logo” type=”poll”]

Produkttest: Sonos Roam

Mest kjent for sine stasjonære- premium produkter har Sonos nå utvidet sin bærbare portefølje med en ultraportabel høyttaler. Klarer de å gjenta suksessen fra Move med deres nye Roam?

Nyhetsdryss fra Microsoft Ignite 2021

Over 150.000 teknologiinteresserte fulgte med da Microsoft Ignite gikk av stabelen denne uka. Microsoft presenterte en rekke nyheter som skal bistå virksomheter med å lettere tilpasse seg den digitale transformasjonen verdenssamfunnet befinner seg...