Den nye logoen til Windows 8

Ny Windows 8-logo bekreftet av Microsoft

Det er bekreftet fra Microsoft at nye Windows 8 også vil slå følge med en splitter ny logo. Microsoft har selv forklart litt rundt den nye logoen, og presiserer at det er et vindu - ikke et flagg.

Vi kan nå bekrefte at ryktene som gikk rundt den nye Windows 8-logoen faktisk var sanne.

Den nye Windows 8-logoen vil gjenspeile Metro-stilens designprinsipper, og er utviklet av designbyrået Pentagram.

Et vindu – ikke et flagg

Fra den enkle tofargede logoen i Windows 1.0 til de mer detaljerte gjengivelsene i Windows Vista og Windows 7, går logoen tilbake til et mer monotont, men samtidig mer sammenhengende og detaljert mot hensikten av operativsystemet.

Fra starten av, var det tydelig at Microsofts logo for Windows-produkter skulle symbolisere et vindu, men etterhvert ble logoen mer flagrende. I det siste blogginnlegget fra Microsoft, hvor logoen annonseres, påpekes det dessuten at logoen er et vindu og ikke et flagg.

I følge Microsoft handler Windows om å sette teknologien i folks hender for å styrke de til å finne sine egne perspektiver, noe logoen er ment til å symbolisere. Den nye Windows-logoen går tilbake til opprinnelsen og gjenopptar Windows som nettopp et vindu.

Logo-historikken til Windows-systemene kan du se på bildet under.

Mer om tankene rundt Windows 8-logoen kan du lese på Windows Steam Blog

[wpsqt name=”Windows8-logo” type=”poll”]

ITproX.no legges ned

Etter snart 22 år i drift, legges nettstedet ITproX.no ned. Vi ser tilbake på en fantastisk tid og takker våre trofaste lesere, bidragsytere og samarbeidspartnere.

Test: Philips 27E1N5600HE

5000-serien fra Philips Monitors ønsker to nye produkter velkommen: 27E1N5600HE – 27″ (68,6 cm) og 24E1N5300HE – 24 (23,8″ / 60,5 cm diag.). Introduksjon Det er dags for å sette storebror på pulten for en skikkelig...

Test: Phillips 24E1N5300HE

Introduksjon Phillips har nylig lansert to skjermer i deres 5000 serie. Det er en 24 tommers og en 27 tommers skjerm som innehar alle de viktigste funksjoner en ønsker deg av en kontor-skjerm i...

Test: Philips 243s1

Nederlandske Philips har i en årrekke gitt oss mye forbrukerelektronikk og har en stor portefølje av skjermer og tv-er. Det begynner å bli ganske lenge siden de først lanserte sin ekte flatskjerm-tv tilbake i...