Nå blir slettede Facebook-bilder faktisk slettet

Facebook har nå endret sine rutiner for innhold som blir slettet fra nettstedet, og starter å slette bilder som brukerne fjerner i løpet av kort tid. Eller?

Mang en gang blir man overasket over at bilder man tidligere har slettet fra profilen sin på Facebook, kan dukke opp igjen. De som har hatt en direktelink til bildet, har hatt tilgang til bildet i lang tid etter at brukeren opprinnelig slettet det.

Bilder som fjernes av brukerne, forsvinner nå fra Facebook’s servere i løpet av 2-30 dager. Tidligere har bildene ligget tilgjengelig i flere år etter sletting.

Ulik praksis

Nettstedet Ars Techinca har tidligere testet de ulike sosiale mediene for å finne ut hvor fort bildene forsvinner. Resultatet viste den gang at både Twitter og Flickr fjernet bildene i løpet av få sekunder fra sine innholdsnettverk (CDN), mens både MySpace og Facebook fikk stryk. MySpace fjernet bildene fra sine innholdsnettverk flere måneder senere, mens Facebook tviholdt på bildene i flere år.

Selv om bildene ble fjernet fra nettsiden, ble de fremdeles liggende på innholdsnettverket til Facebook, og dermed tilgjengelig for de som har hatt direktelink til bildet. Til tross for dette, har Facebook hevdet at bildene blir slettet fra serverne innen “rimelig tid”.

Heldigvis har nå Facebook endret sine rutiner, og har satt en maksdato på 30 dager, hvorpå bildene fjernes fra innholdsnettverket. Meldingen i sin helhet står under;

 “As a result of work on our policies and infrastructure, we have instituted a ‘max-age’ of 30 days for our CDN link. However, in some cases the content will expire on the CDN much more quickly, based on a number of factors.”

Frederic Wolens, talsperson for Facebook.

Bedre sent enn aldri, får man vel si. At verdens mest populære sosialiseringsnettsted bruker over 3 år på å finne ut av hvordan de skal få slettet bildene fortløpende fra sine innholdsnettverk, er ikke spesielt imponerende. Dermed er det mest sannsynlig viljen det hele har stått på, siden alle vet at innhold betyr makt.

Om man da kan stille et kritisk spørsmål; Blir bildene nå faktisk slettet fra serverne – eller blir de bare flyttet til et annet sted, utilgjengelig for brukerne?

 

ITproX.no legges ned

Etter snart 22 år i drift, legges nettstedet ITproX.no ned. Vi ser tilbake på en fantastisk tid og takker våre trofaste lesere, bidragsytere og samarbeidspartnere.

Test: Philips 27E1N5600HE

5000-serien fra Philips Monitors ønsker to nye produkter velkommen: 27E1N5600HE – 27″ (68,6 cm) og 24E1N5300HE – 24 (23,8″ / 60,5 cm diag.). Introduksjon Det er dags for å sette storebror på pulten for en skikkelig...

Test: Phillips 24E1N5300HE

Introduksjon Phillips har nylig lansert to skjermer i deres 5000 serie. Det er en 24 tommers og en 27 tommers skjerm som innehar alle de viktigste funksjoner en ønsker deg av en kontor-skjerm i...

Test: Philips 243s1

Nederlandske Philips har i en årrekke gitt oss mye forbrukerelektronikk og har en stor portefølje av skjermer og tv-er. Det begynner å bli ganske lenge siden de først lanserte sin ekte flatskjerm-tv tilbake i...