ABC Startsiden truer Startsiden24.com med rettssak

ABC Startsiden AS mener en av deres største konkurrenter bryter merkevareloven.

ABC Startsiden har lenge vært en av landets største startsider. Nå truer de konkurrenten Startsiden24.com med å gå til sak dersom ABC Startsiden AS ikke får overta domenenavnet Startsiden24.com. Sistnevnte er registrert i England, men ABC Startsidens advokat argumenterer for at norske merkevarelover også gjelder der.

“ABC Startsiden AS og eieren Telenor ASA opptrer her som om en dominerende og bøllete markedsaktør som prøver å true og sabotere en konkurrent som er på vei opp, man blir nesten stum¨- Styreformann Gunnar Andreassen i Bedriftsbasen Ltd., hvor domenet Startsiden24.com er registrert.

I det oppsiktsvekkende brevet fra ABC Startsidens advokat datert 1. februar fra gis det kun én ukes frist til å overføre rettighetene til domenet Startsiden24.com til ABC Startsiden AS.

– Jeg merker meg forøvrig at man ikke har problemer med andre startsider som f.eks. StartsidenDin.no og en rekke andre som alle har ordet «startside» eller «startsiden» i seg. Det er nok fordi disse startsidene ikke har markedspotensiale til å konkurrere med ABC Startsiden. Det virker rett og slett som man prøver å kvitte seg med en lovende konkurrent med trusler og juridiske knep istedenfor å la publikum avgjøre hvilken startside de foretrekker, avslutter Andreassen.

Dette er ikke den første gangen at ABC Startsiden går konkurrenter til livs. I 2009 ble Startsiden24.no påklaget til Domeneklagenemda, som 7 juli det samme året gav ABC startsiden medhold.

ITproX.no legges ned

Etter snart 22 år i drift, legges nettstedet ITproX.no ned. Vi ser tilbake på en fantastisk tid og takker våre trofaste lesere, bidragsytere og samarbeidspartnere.

Test: Philips 27E1N5600HE

5000-serien fra Philips Monitors ønsker to nye produkter velkommen: 27E1N5600HE – 27″ (68,6 cm) og 24E1N5300HE – 24 (23,8″ / 60,5 cm diag.). Introduksjon Det er dags for å sette storebror på pulten for en skikkelig...

Test: Phillips 24E1N5300HE

Introduksjon Phillips har nylig lansert to skjermer i deres 5000 serie. Det er en 24 tommers og en 27 tommers skjerm som innehar alle de viktigste funksjoner en ønsker deg av en kontor-skjerm i...

Test: Philips 243s1

Nederlandske Philips har i en årrekke gitt oss mye forbrukerelektronikk og har en stor portefølje av skjermer og tv-er. Det begynner å bli ganske lenge siden de først lanserte sin ekte flatskjerm-tv tilbake i...