Slik sletter du søkeloggen på Facebook

Hver gang du søker etter noen eller noe fra Facebooks søkefelt, blir dette omhyggelig loggført og lagret på nettsamfunnet.

Selv om personverninnstillingene tilsier at det er kun du selv som kan se hva du har søkt etter, kan det allikevel føles litt komfortabelt at all denne informasjonen er tilgjengelig ved noen museklikk.

 Les også på ITpro: Facebook lagrer dine søk i aktivitetsloggen

Slik kan du slette Facebook søkelogg

Det er heldigvis en enkel måte å slette Facebook søkelogg på.

1. Gå til profilen din

Fra profilen din klikker du på Aktivitetslogg, som du finner øverst ved forsidebildet ditt.

2. Aktivitetslogg

I aktivitetsloggen kan du se alle dine innlegg og aktivitet du har gjort på Facebook, inkludert søk og søkeresultater

3. Flere valg

I venstremenyen, må du klikke på “Mer” under “Bilder”, “Likerklikk” og “Kommentarer” for å få frem hele søkehistorikken din.

4. Aktivitetsfiltre

Etter å ha klikket på “Mer”, vil du få frem flere filtreringsvalg, blant annet endringer du har gjort på profilen, Musikk, Notater, Venner, Arrangementer – og Søk, som du finner helt nederst.

5. Søkehistorikk

Du ser nå hele din søkeaktivitet på Facebook, sortert etter dato. Fra høyresiden kan du gå tilbake både måneder og år, for å se hva du har søkt etter.

For å slette Facebook søkelogg og fjerne all søkehistorikk, klikker du på “Fjern alle søk”.

Facebook aktivitetslogg / søkehistorikk

6. Slette Facebook søkelogg

Ved å velge “Slett alle søk” øverst til høyre, vil du få opp en dialogboks som ber deg om å bekrefte at du vil slette søkehistorikken. Her svarer vi selvfølgelig Ja.

7. Tom søkehistorikk

Og vipps er alle søk og søkeresultater fjernet fra aktivitetsloggen din.

 

Vær oppmerksom på at det ikke er mulig å deaktivere søkeloggen, slik at alle fremtidige søk vil fremdeles bli loggført. Du må derfor slette Facebook søkelogg ved jevne mellomrom om du ønsker å fjerne dine søkespor.

Les også på ITpro: Vil vi egentlig ha privatliv?

Artikkelen ble opprinnelig publisert i juni 2013, men er oppdatert og republisert til glede for nye lesere.

ITproX.no legges ned

Etter snart 22 år i drift, legges nettstedet ITproX.no ned. Vi ser tilbake på en fantastisk tid og takker våre trofaste lesere, bidragsytere og samarbeidspartnere.

Test: Philips 27E1N5600HE

5000-serien fra Philips Monitors ønsker to nye produkter velkommen: 27E1N5600HE – 27″ (68,6 cm) og 24E1N5300HE – 24 (23,8″ / 60,5 cm diag.). Introduksjon Det er dags for å sette storebror på pulten for en skikkelig...

Test: Phillips 24E1N5300HE

Introduksjon Phillips har nylig lansert to skjermer i deres 5000 serie. Det er en 24 tommers og en 27 tommers skjerm som innehar alle de viktigste funksjoner en ønsker deg av en kontor-skjerm i...

Test: Philips 243s1

Nederlandske Philips har i en årrekke gitt oss mye forbrukerelektronikk og har en stor portefølje av skjermer og tv-er. Det begynner å bli ganske lenge siden de først lanserte sin ekte flatskjerm-tv tilbake i...