Gjør deg klar til NIC; Nordens største IT-konferanse

Nordic Infrastructure Conference (NIC) ble arrangert for første gang i 2012 som et stort arrangement i internasjonal målestokk, har konferansen vokst i både innhold og publikumsmasse. Når NIC arrangeres for fjerde år på rad er det med ett av Europas største og mest tekniske konferanser vi har i vente.

Nordic Infrastructure Conference 4th Edition

I anledning av konferansens lansering, har vi snakket med programsjef Per Riis og markedsansvarlig Siri-May Sivertsen om hva deltakerne har i vente. Selv om det er mange deltakere som returnerer til NIC er det mange nye som spør seg: Hva er NIC 4th Edition?

Hovedspor NIC 4th Edition

  • Unified Communication Unified Communication
  • Cloud Services Cloud Services
  • Server & Client Server & Client
  • System Management System Management
  • Virtualization Virtualization
  • Partner Talks Partner Talks
For deltakere som er kjent med tidligere utgaver av konferansen vil NIC 4th Edition være ganske lik tidligere år. Dette er en faglig tung konferanse rettet mot teknikere og IT-eksperter. IT-proer om du vil. Det vil si at det faglige nivået er høyt på alle våre sesjoner, og i år som tidligere vil det være foredragsholdere i verdensklassen. Konferansen er praktisk rettet med real-life scenarioer som både ledere, IT-ansatte og sluttbrukere kan kjenne seg igjen i, forklarer Per Riis. Som tidligere i år, vil også NIC 4th Edition ha foredrag og faglige sesjoner som inkluderer i hovedsak Microsoft-teknologi og de mest brukte tredjepartsverktøyene rundt dette økosystemet, noe som treffer et stort marked i Norge så vel som våre naboland. Det vil bli seks parallelle fagspor hvor den enkelte deltaker kan velge det temaet som passer best innenfor et bredt spekter av kategorier. Samtidig vil det være et eget syvende spor for partnere.

Eneste av sitt slag i hele Nord-Europa

Etter vår mening finnes det ikke en lignende konferanse innenfor sitt slag i hele Nord-Europa, og det er kun Tech-Ed som kan sammenlignes. Det er likevel vesentlige forskjeller på disse to og den største er at NIC ikke er en ren Microsoft-konferanse, noe vi synes er viktig å påpeke, forklarer Per Riis. Nordic Infrastructure Conference er og forblir en uavhengig konferanse som retter seg mot hvor markedet befinner seg og beveger seg mot. Nå er det riktignok mye Microsoft-teknologi i konferansen, men det er jo også fordi Microsoft er markedsledende på nettopp denne typen teknologi. Uavhengigheten gir oss friheten til å finne de beste foredragsholderne og gi oss et fagprogram i verdensklasse. Vi kan jo bare vise til Twitterposten til Andy Malone hvor han omtalte NIC som «IT-bransjens svar på Oscar-utdelingen».

Hele 91% av de som var deltakere i 2014 var deltakere en av våre tidligere konferanser. Vi føler dette bekrefter kvaliteten på innholdet og arrangementet i sin helhet.

Per Riis, programsjef

Samtidig kan vi legge til at hele 91% av de som var deltakere i 2014 var deltakere en av våre tidligere konferanser. Vi føler dette bekrefter kvaliteten på innholdet og arrangementet i sin helhet.

Bred agenda

Du nevner et syvende spor reservert for partnere, hva innebærer dette? Som i fjor vil det bli satt av et eget fagspor primært for våre partnere på Nordic Infrastructure Conference. Forskjellen på de forskjellige faglige sesjonene og på partnersporet er fokus på innhold. På partnersporet kan partnerne friere presentere og snakke om sine produkter og løsninger – uten at dette nødvendigvis treffer like bredt blant publikum. Her kan man fremme produkter, forskjellige caser og løsninger som kan være mer skreddersydd for den enkelte kunden. Samtidig vil partneren kunne promotere seg selv og sine produkter på en annen måte enn hva de ellers får gjort ved sitt stand i messeområdet. Vi vil selvsagt gjøre en vurdering her, i og med partnersesjonene skal treffe publikum og presentasjonen skal holde et godt nivå, dog ikke nødvendigvis det aller mest tekniske.

Mer enn bare en konferanse

Dere har nevnt at konferansen vil bli ganske lik hva det har vært tidligere år, men hva er nytt i NIC 4th Edition? Det er selvsagt mye nytt, men selve oppsettet blir veldig likt hvor vi viderefører selve NIC-konseptet. En av de nye elementene i Nordic Infrastructure Conference 4th Edition er en tillagt pre-konferansedag. Pre-konferansen vil være en mer intim og dialogrettet dag hvor vi går igjennom dagsaktuell teknologi. Denne dagen vil være åpen for rundt 150 personer, og vil ha et teknisk nivå som er noe lavere på resten av konferansen, men som til gjengjeld dekker et bredere fagområde. Hvor denne dagen holdes er avklart enda ikke, men det blir innen gangavstand fra Oslo Spektrum hvor resten av konferansen avholdes. Dette er noe vi ser på som et svært attraktivt og unikt tilbud hvor du kommer tettere innpå speakerne enn du ellers vil gjøre på NIC. Du får kun kjøpt Pre-konferansebilletter som supplement til deltagelse på NIC. Det er altså ikke mulig å bestille bare pre-konferansebilletter, men det er mulig å supplere NIC med denne ekstra fagdagen.
Flying Culinary Circus Nordic Infrastructure Conference

Underholdning, matservering fra gutta i Flying Culinary Cirus supplerer solid faglig innhold på konferansen

Hva med selve konferansen da? Blir det noen endringer her? Vi vil som sagt videreføre alt som har fungert bra under NIC de tidligere årene. Det vil bli det samme opplegget rundt sesjonene og bespisning hvor vi også i år vil få besøk av The Flying Culinary Circus. Det vi derimot vil gjøre endringer på er ettermiddagen og kveld på torsdagen. Vi vil blant annet ha en tettere link mellom konferansen og den påfølgende underholdningen, inkludert tilbud om mat etter siste sesjon. Folk skal kunne forvente noe nytt, og her blir arrangementet en ny opplevelse for deltakere så vel som partnere og speakere!

Allerede har flere store teknologipartnere som Microsoft, Intility, Infinigate, Glasspaper og 99X inngått partneravtale til NIC 2015

En annen ting vi ser på, er selve expo-hallen og måten messeområdet er rigget på mot scenen. Kort oppsummert vil vi se litt på sceneplassering og de forskjellige standene. Poenget er å gjøre Nordic Infrastructure Conference til en mest mulig sosial arena, med seks restaurantpartnere hvor det allerede nå er booket inn tre, og i overkant tretti teknologiske partnere. Det er også svært gledelig å registrere at det i år er det veldig stor etterspørsel for å bli partner på NIC og det er allerede flere store teknologipartnere som Microsoft, Intility, Infinigate, Glasspaper og 99X som allerede har signert.

Økt satsning på Norden

Dere nevnte tidligere i år at NIC ville gå ut bredere og markedsføre seg ut mot Norden og Tyskland. Hvilke forventninger har dere til dette? Det hele handler egentlig om publikum, altså deltakere på konferansen. I og med vi er ganske alene om å ha et slikt arrangement i Nord-Europa, er det et stort potensiale for å få flere utenlandske kolleger til å møte opp og delta på NIC. Faktisk kolleger fra hele Europa. Under de tidligere konferansene har vi ikke markedsført oss like hardt utenfor Norge, men i år vil vi promotere bredere i hele Norden, Nederland, Belgia og Tyskland. NIC 2014, messeområde NIC2014 Virtualization Samtidig har vi kapasitet til å kunne doble antallet besøkende, til inntil 2500 deltakere. Vi har fått tilbakemelding på at NIC gir mye for pengene satt opp mot tilsvarende konferanser. For utenom å være en av bransjens gjeveste teknologimesser med høyt faglig innhold servert av de beste foredragsholderne, får du servert mat i gourmetklasse, og et gjennomført opplegg med høy sosial faktor og en fin fest, alt nært knyttet opp mot hverandre i samme arena. Vi våger å påstå at dette er noe ingen andre konkurrerende konferanser kan skimte med. Vil NIC 4th edition ha et eget tema slik dere hadde i år, altså «cloud edition»? Vi har vurdert dette, og ettersom vi ønsker å være en uhildet konferanse som dekker hele den teknologiske bredden uavhengig av produsent samt det som er interessant for bransjen, dropper vi eget tema i år. Når det er sagt vil for eksempel skytjenester være i fokus, og deltakerne kan som nevnt forvente at aktuell teknologi er i fokus.

Speakere i verdensklasse

NIC har i alle år vært kjent for å ha et høyt nivå på foredragsholderne – noe dere selv har påpekt flere ganger tidligere i intervjuet. Har dere noen navn på hvem som vil dukke opp i år? Vi kan ikke gi så mange navn enda ettersom vi enda er litt tidlig i planleggingen og konferansen blir holdt en måned senere på året. Vi kommer trolig til å se mer av de 15-20 beste foredragsholdere fra årets konferanse, men da med nytt tema og innhold. Vi har hatt en løpende dialog med dem og samtlige har sagt seg villige til å delta. At samtlige forespurte foredragsholdere ønsker å komme tilbake til oss er også noe som bekrefter NIC som en profesjonell konferanse i verdensklasse. [caption id="" align="alignnone" width="700"]Sami Laiho (Windows Expert IT-pro MVP), Paula Januszkiewicz (Enterprise Security MVP) - NIC 2015 Windows Expert IT-pro MVP, Sami Laiho(t.h.) og Enterprise Security MVP, Paula Januszkiewicz (t.v.) er to av de mange speakere som vi kan avsløre at kommer til Nordic Infrastructure Conference i 2015.[/caption] Likevel kan vi nevne at personer som Sami Laiho – Windows Expert IT-pro MVP, Paula Januszkiewicz – Enterprise security MVP og John Craddock – en av bransjens ledende innen sikkerhet og infrastruktur, kommer til NIC 2015. Sami Laiho kommer for øvrig også til Norge i oktober og holder kurs i verdensklasse innen «Troubleshooting for Windows». Sami har mottatt prisen for «beste foredragsholder» under flere av TechEd-konferansene. Vi har allerede fått mange henvendelser fra foredragsholdere som ønsker å komme, så det er stor interesse for å snakke på NIC.

Partnere skaper rammen

Dere nevnte innledningsvis at dere vil endre litt på oppsettet til messeområdet og at det vil være et eget fagspor tilgjengelig for partnere. Hvor viktig er partnerne for NIC? For konferansen handler dette om å skape en ramme rundt minglerommet, altså der partnerne står med sine stands. Her er det en mulighet for partnerne å kunne vise seg frem og å kunne snakke med både speakere, deltakere og bransjens egne personligheter. Dette er en tung, faglig konferanse med en høy sosial ramme, og vi legger til rette for en morsom setting for å kunne promotere bedriften og dets tjenester. De som driver med IT i Norge må jo vise seg frem for sine etablerte – så vel som potensielle kunder.

Gratis for studenter

Noe annet som er nytt i 4th Edition, er samarbeidet vi har opprettet med Microsoft University. Under roadshowet til Microsoft University på høyskoler og universiteter som NTNU, UiO og flere, har Microsoft University informert om Nordic Infrastructure Conference. Alle som har gått MSU i år har fått en egen billett til NIC 4th Edition, og så lenge du går på en høyskole eller universitet gir vi fri inngang, men her er det et begrenset antall billetter som er satt av til studenter og det er «førstemann til mølla». Dette mener vi vil gjøre NIC til et enda mer attraktivt sted for våre partnere å være, da de både kan vise frem produkter til deltakere, så vel som virksomhetsområde til det som kan bli nye medarbeidere.

Billettpriser og informasjon

Nordic Infrastructure Conference 4th Edition

Nordic Infrastructure Conference 4th Edition

Tid: 11-13. februar 2015 Sted: Oslo Spektrum, Sonja Henies Plass 2, Oslo
Konferansebillett Pris (NOK) Info
Early Bird* 7 900,- * Før 15. november 2014
Early Bird* med Pre-Conference seminar 10 400,- * Før 15. november 2014
Standard 8 900,- * Fra 16. november 2014
Standard med Pre-Conference seminar 10 900,- * Fra 16. november 2014
Student Gratis* * NB: Begrenset antall studentbilletter tilgjengelig for fulltidsstudenter ved høyskole eller universitet med studentbevis.
Les også på ITpro.no: Billettsalget til NIC 2015 er i gang For mer informasjon om konferansen, gå inn på http://nicconf.com.]]>

ITproX.no legges ned

Etter snart 22 år i drift, legges nettstedet ITproX.no ned. Vi ser tilbake på en fantastisk tid og takker våre trofaste lesere, bidragsytere og samarbeidspartnere.

Test: Philips 27E1N5600HE

5000-serien fra Philips Monitors ønsker to nye produkter velkommen: 27E1N5600HE – 27″ (68,6 cm) og 24E1N5300HE – 24 (23,8″ / 60,5 cm diag.). Introduksjon Det er dags for å sette storebror på pulten for en skikkelig...

Test: Phillips 24E1N5300HE

Introduksjon Phillips har nylig lansert to skjermer i deres 5000 serie. Det er en 24 tommers og en 27 tommers skjerm som innehar alle de viktigste funksjoner en ønsker deg av en kontor-skjerm i...

Test: Philips 243s1

Nederlandske Philips har i en årrekke gitt oss mye forbrukerelektronikk og har en stor portefølje av skjermer og tv-er. Det begynner å bli ganske lenge siden de først lanserte sin ekte flatskjerm-tv tilbake i...