TechBrief 2016 – SanDisk og BenQ

TechBrief 2016 – SanDisk og BenQ

Tirsdag forrige uke gikk TechBrief av stabelen for fjerde året på rad. Vi var selvsagt med for å få med oss nyhetene!

Sammen med presse fra hele Norden var vi i forrige uke med på TechBrief for å se nye produkter fra en rekke velkjente leverandører. Vi fikk presentasjoner fra produsentene, og deretter kunne vi ta en nærmere titt på produktene i utstillingssalen. Det var mange spennende nyheter, og nedenfor kan du lese om SanDisk og BenQ sine nyheter.

SanDisk

Først ute av presentasjonene var SanDisk, som er velkjent for sine lagringsenheter. De viste frem sin nye Ultra USB med type-C tilkobling, samt en Dual USB drive med type-C tilkobling i den ene enden og USB 3.0 i den andre enden. Perfekt for deg som trenger ekstra lagringsplass, og har mobil eller nettbrett med den nyeste USB standarden! Ultra kommer med lagringskapasitet på opptil 128GB, mens Dual drive type-C kun finnes i 32GB.

SanDisk har også Dual drive til Android (Ultra Dual Drive m3.0) og iOS (iXpand Flash Drive), med lagringskapasitet på opptil 128GB. Disse kommer også med en tilhørende app for enkel lagring og avspilling av medier. Appen til iOS heter iXpand Drive, og denne har en rekke funksjoner som gjør hverdagen enklere for deg som bruker mye minne på den mobile enheten. Blant annet kan du spille av flere videoformater og musikk direkte fra USB enheten, eller åpne opp kameraet fra appen og automatisk lagre alle bilder og video du tar til det eksterne minnet. Det følger også med et krypteringsprogram slik at du kan passordbeskytte filene dine, samt muligheten for flere typer backup av kontakter og filer. Memory Zone til Android er dessverre ikke like godt utstyrt med funksjoner, men den forenkler absolutt lagring og backup for deg som bruker.

I tillegg til dette viste SanDisk frem sine to portable SSD’er; Extreme 900 og Extreme 510. Begge er stilrene, lette disker som er enkle å ta med seg utenfor huset. Extreme 510 veier under 80 gram, tåler kraftige støt, vann og støv (IPS5) og ekstreme temperaturer. Den har en lagringskapasitet på 480GB og er 4 ganger så rask som en vanlig harddisk. Extreme 900 er hakket mindre lommevennlig med sine 210 gram og manglende beskyttelse for støt og vann, men den tilbyr derimot en lagringskapasitet på opptil 1.92TB – og hastigheten er 9 ganger så rask som en vanlig harddisk.

Som en siste liten finish på presentasjonen viste SanDisk oss en prototype av verdens første SDXC minnekort på 1TB! Hverken pris eller dato er fastsatt, men det ble demonstrert at prototypen fungerer som den skal.

BenQ

BenQ hadde som alltid fantastiske skjermer å vise frem. Denne gangen var det to skjermer som er velegnet til fotografer, grafiske designere og andre som krever en skjerm i toppsjiktet for fargebehandling, samt en gaming skjerm som er langt innenfor e-sport kravene. Sistnevnte er utgitt under merket Zowie, som er et merke innunder BenQ familien.

xl2735_regular_front-1

XL2735 er 27″, har et TN panel med 144Hz support og responstid på 1ms, avtakbare skjold for å forhindre distraksjoner, en S Switch med innebygd minne for enkelt bytte mellom personlige innstillinger og sist, men ikke minst – Dynamic Accuracy teknologi som sørger for et krystallklart bilde selv under bevegelse i spill som krever høyt nivå av detaljer. Dette er spesielt relevant for FPS spillere som er avhengig av klart bilde når de sikter mens de er i bevegelse. En drømmeskjerm for enhver PC gamer!

instashow-wdc10_set_with-horizontal-cradle-2Men det var ikke bare skjermer BenQ viste frem denne gangen; presentasjoner kan herved forenkles kraftig med BenQ sin nye InstaShow. Dette er et trådløst Plug’n’Play system som ikke krever hverken drivere eller installering, og som kan kobles til både PC og nettbrett med USB tilkobling. Den er også kompitabel med alle operativsystemer. Plugg inn opptil 16 enheter, trykk på en knapp, og vipps – presentasjonen er oppe på hovedskjermen! Slutt på styr med kabler og adaptere som ikke passer eller virker, 5 minutters tukling med laptoper mellom hver presentasjon og spørsmålet om «Hvordan virker egentlig denne?». Perfekt for møter der flere skal vise frem noe, eller presentasjoner der mange skal opp og presentere sitt materiale.

Følg med denne uken for flere nyheter fra TechBrief – blant annet kan du lese om den nyeste gaming serien fra Creative, samt nye Razer Blade Stealth!

Fitbits høstlansering

Med et smalere design, 6+ dagers batteritid og en ny funksjon som skal varsle om uregelmessig hjerterytme, forsterker Fitbit med Sense 2, Versa 4 og Inspire 3 sitt mål om å lede an med...

OnePlus 10T 5G er nå i salg

OnePlus 10T 5G er nå tilgjengelig over hele Europa. Det nyeste flaggskipet fra OnePlus har den raskeste ladningen noensinne med 150W-lading som gir en hel dags strøm på bare 10 minutter og fulladet på...