Fitbits høstlansering

Med et smalere design, 6+ dagers batteritid og en ny funksjon som skal varsle om uregelmessig hjerterytme, forsterker Fitbit med Sense 2, Versa 4 og Inspire 3 sitt mål om å lede an med de nyeste smartklokkene innen helseteknologi, samtidig som de fortsetter å være en viktig støttespiller for et aktivt og balansert hverdagsliv.

I en pressemelding i dag kan vi lese følgende:

Fitbit fortsetter suksessen med nye modeller i Sense- og Versa-familien, og lanserer nå smartklokkene Sense 2 og Versa 4. Sense 2 og Versa 4 er redesignet til et smalere design, som skal gjøre klokkene enda mer sømløse å ha på hele døgnet og de skal være enda enklere å bruke. Den fysiske knappen er tilbake, og klokkene kan også skilte med seks-dagers batteritid og at de lades opp på svært kort tid. Det tar for eksempel kun 12 minutter å lade klokkene for det som tilsvarer ett døgns batteritid. 

Klokkene beholder de kjente og kjære funksjonene som Fitbit er kjent for, og avansert søvnmåling, skrittelling, pulsmåling, aktivitetssensor og stressmåling er også tilgjengelig på de nye modellene. 

Sense 2 og Versa 4 vil i tillegg få Google Maps og Google Wallet, som vil bli lansert i løpet av høsten.

Ny sensor måler stress gjennom hele døgnet 

For å befeste sin posisjon som smartklokken du velger hvis du er opptatt av å følge med på egen helse, er Sense 2 utstyrt med en innebygd sensor kalt “Body Response Sensor”, som skal måle kroppens stressrespons kontinuerlig gjennom hele døgnet. Dette vil måles gjennom en kombinasjon av klokkens EDA-sensor, pulsmåling, hjerteratevariabilitet (HRV) og kroppstemperatur, og målet er at klokken skal bidra til å bevisstgjøre hva som skaper stress i hverdagen, slik at du kan gjøre tiltak for å minke dette. Med hjelp fra Fitbit Premium vil du kunne logge og følge med på din egen stressrespons, og korrigere og justere den etter hva du selv føler på.

Bilde: Fitbit

40 treningsmoduser på klokken

Versa 4 er klokken for deg som liker å være i aktivitet, og smartklokken er nå utstyrt med hele 40 ulike treningsmoduser på selve klokken. I tillegg til «gamle» klassikere som løping, yoga, intervalltrening og sykling, kan klokken nå også skilte med moduser som HIIT, CrossFit, dansing og vektløfting, med flere. 

AMOLED-fargeskjerm og 10-dagers batteritid

For de som liker å følge med på egen hverdagsaktivitet, men som ikke er ute etter noen smartklokke, er Fitbits nyeste aktivitetsmåler Inspire 3 midt i blinken. Aktivitetsmåleren har fått AMOLED-fargeskjerm som gjør brukeropplevelsen enda bedre og som gjør det lettere å se skjermen i sterkt dagslys. Batteritiden er på hele 10 dager og Inspire 3 er med det godt egnet til å hjelpe deg med å følge med på din aktivitet, skritt, puls og søvnmønster. 

Ny funksjon varsler om uregelmessig hjerterytme
Fitbit fortsetter med denne lanseringen sitt fokus på hjertehelse, og lanserer en ny funksjon som skal varsle om uregelmessig hjerterytme. Dette skal hjelpe brukerne med å tidlig oppdage tegn på atrieflimmer. Funksjonen fungerer ved bruk av fotopletysmografi (forkortet PPG), som er en optisk målemetode som blant annet brukes til å måle pulsfrekvens, og vil kontinuerlig måle uregelmessigheter i hjerterytmen. Ved tegn på atrieflimmer vil brukeren få et push-varsel på telefonen eller i Fitbit-appen. Data presentert på American Heart Association Scientific Sessions i 2021 og publisert i American Heart Journal, viste at Fitbits PPG-deteksjonsalgoritme korrekt identifiserte 98 prosent av atrieflimmer-episodene som var logget. Funksjonen vil være tilgjengelig på Sense 2 innen slutten av august. 

Søvnprofiler og søvndyr
Fitbits nyeste modeller er, sammen med Fitbit Premium, også utstyrt med Fitbits siste lansering, Søvnprofiler. Denne funksjonen gir en langvarig analyse av brukernes søvnmønster, beregnet ut fra faktorer som blant annet søvnlengde, tid i dyp søvn og leggetid. Søvndataene er enda enklere å tolke med utvalgte dyrekarakterer, slik at brukerne får mer innsikt og tips til hvordan de kan forbedre egen søvnkvalitet. Søvnfaktorene som er samlet i søvnanalysen gir Fitbit-brukerne et utvalgt søvndyr, der målet er at brukerne lettere skal forstå sin sovestil og sitt søvnmønster. Søvndyrene og søvnprofilen vil vises første dag i hver måned, basert på søvnanalyser fra den foregående måneden. Fitbit har plukket ut seks dyr som brukerne kan «bli», hver valgt for sine distinkte søvnmønstre som korrelerer hvert dyrs atferd med brukerens sovestil og søvnmønster. Søvndyrene vil kunne endres fra måned til måned, basert på hvordan brukerne sover. 

Priser og tilgjengelighet
Sense 2 (kr 3199) og Versa 4 (kr 2499) vil kunne kjøpes i Norge fra slutten av september, og Inspire 3 (kr 999) vil kunne kjøpes i Norge fra midten september.

Vi venter på å få produktene til test og kommer tilbake med tester så fort vi kan.

ITproX.no legges ned

Etter snart 22 år i drift, legges nettstedet ITproX.no ned. Vi ser tilbake på en fantastisk tid og takker våre trofaste lesere, bidragsytere og samarbeidspartnere.

Test: Philips 27E1N5600HE

5000-serien fra Philips Monitors ønsker to nye produkter velkommen: 27E1N5600HE – 27″ (68,6 cm) og 24E1N5300HE – 24 (23,8″ / 60,5 cm diag.). Introduksjon Det er dags for å sette storebror på pulten for en skikkelig...

Test: Phillips 24E1N5300HE

Introduksjon Phillips har nylig lansert to skjermer i deres 5000 serie. Det er en 24 tommers og en 27 tommers skjerm som innehar alle de viktigste funksjoner en ønsker deg av en kontor-skjerm i...

Test: Philips 243s1

Nederlandske Philips har i en årrekke gitt oss mye forbrukerelektronikk og har en stor portefølje av skjermer og tv-er. Det begynner å bli ganske lenge siden de først lanserte sin ekte flatskjerm-tv tilbake i...