Åpner opp for abonnementsavgift på Facebook-grupper

Åpner opp for abonnementsavgift på Facebook-grupper

Facebook tester nå en funksjon hvor gruppeadministratorer kan kreve betalt av medlemmene for tilgang til eksklusivt innhold.

 – Det handler ikke bare om å tjene penger, men å investere i gruppesamfunnet, sier Alex Deve, som har ansvaret for Facebook Groups.

Han bekrefter at det er gruppeadministratorene selv som har ytret et ønske om å tilby abonnementsløsninger til medlemmene for spesifikt innhold.

Opp til 250 kroner pr måned

I testperioden har Facebook latt spesifikke grupper teste ut funksjonen. Grupper som retter seg mot foreldre, matlaging og hjemmehold har fått muligheten til å ta betalt for eksklusivt innhold.

Vanlige standard-grupper vil fremdeles være gratis, men gruppeadministratorer vil kunne ha muligheten til å etablere premium under-grupper. Dette blir tilgjengelig som en abonnementstjeneste, hvor månedsprisen kan settes fra $4.99 til $29.90. Facebook tar ikke en del av denne inntekten, men utelukker ikke at de i fremtidig vil ta sin del av kaka.

Facebook mener at mange gruppeadministratorer bruker mye tid og dedikasjon i å løfte opp sine samfunn og grupper på Facebook, og at de vil sette pris på å kunne tjene litt penger samtidig.

Bra eller dårlig?

Eksklusivt innhold vil trolig mange brukere sette pris på, og gjør at de føler seg som en del av noe spesielt. Allikevel vil en slik betalingsmur potensielt kunne flytte brukere over i andre gratisgrupper.

Hva tror du? Ville du betalt for å være medlem i en Facebook-gruppe?

ITproX.no legges ned

Etter snart 22 år i drift, legges nettstedet ITproX.no ned. Vi ser tilbake på en fantastisk tid og takker våre trofaste lesere, bidragsytere og samarbeidspartnere.

Test: Philips 27E1N5600HE

5000-serien fra Philips Monitors ønsker to nye produkter velkommen: 27E1N5600HE – 27″ (68,6 cm) og 24E1N5300HE – 24 (23,8″ / 60,5 cm diag.). Introduksjon Det er dags for å sette storebror på pulten for en skikkelig...

Test: Phillips 24E1N5300HE

Introduksjon Phillips har nylig lansert to skjermer i deres 5000 serie. Det er en 24 tommers og en 27 tommers skjerm som innehar alle de viktigste funksjoner en ønsker deg av en kontor-skjerm i...

Test: Philips 243s1

Nederlandske Philips har i en årrekke gitt oss mye forbrukerelektronikk og har en stor portefølje av skjermer og tv-er. Det begynner å bli ganske lenge siden de først lanserte sin ekte flatskjerm-tv tilbake i...