Facebook skal vise deg hvor mye tid du bruker på det sosiale mediet

Facebook skal vise deg hvor mye tid du bruker på det sosiale mediet

Snart får du tallet vi alle frykter! Tallet som sier deg hvor mye tid du bruker på Facebook.

Langt inne i Facebook’s Android-app, er det oppdaget en funksjon som enda ikke er lansert. Det er utvikleren Jane Manchun Wong som har funnet frem til funksjonen i Facebook-koden, som vil gi brukerne innsikt i hvor mye tid de bruker på nettsamfunnet. Det var nettstedet TechCrunch som mottok tipset og skrev om saken først.

Facebook vil ifølge skjermbilder vise hvor mye tid du har brukt på det sosiale mediet de siste syv dagene, samt gjennomsnittlig antall minutter pr dag.

I tillegg blir det mulig å sette opp en daglig påminnelse når du har nådd en maksgrense, som du selv setter.

Facebook selv har bekreftet at de jobber med en slik funksjon, og sier at de “alltid jobber med nye måter å sørge for at tiden brukerne benytter på Facebook er vel brukt”.

Mister brukere

Både Google og Apple jobber med sine egne løsninger for “selv-regulering” eller bevisstgjøring av brukerne for hva de bruker tiden sin på. Eksempelvis ved å vise hvilke applikasjoner du bruker mest tid og oppmerksomhet på, eller gi deg mulighet til å sette egne tidsbegrensninger for apper.

Facebook har allerede gjort mange endringer i sin nyhetsoppdatering-algoritme, blant annet for å redusere mengden lav-kvalitets viralvideoer som stjeler tid og oppmerksomhet.

Dette resulterte i at Facebook for første gang så en drastisk nedgang i brukere i siste kvartal av 2017, blant annet i Nord-Amerika hvor de mistet 700.000 aktive bruker daglig. I følge Mark Zuckerberg utgjorde dette omlag 50 millioner timer hver dag.

Passivt bruk

Det er ikke nødvendigvis slik at all bruk av Facebook er bortkastet tid. Det er gjerne den asosiale og unødvendige passive surfingen og alle videoene som først og fremst er ødeleggende.

Derimot vil aktiv deling, kommentering og chatting med venner gjøre at man føler seg mer tilkoblet og støttet opp under.

Dessverre ser det ikke ut til at den nye tidsfunksjonen til Facebook skiller mellom de to. Det er først i skillet mellom aktivt og passivt bruk av appen at vi kan se de store forskjellene, og bli oppfordret til å avslutte appen eller bruke den mer aktivt til å kommunisere med venner.

ITproX.no legges ned

Etter snart 22 år i drift, legges nettstedet ITproX.no ned. Vi ser tilbake på en fantastisk tid og takker våre trofaste lesere, bidragsytere og samarbeidspartnere.

Test: Philips 27E1N5600HE

5000-serien fra Philips Monitors ønsker to nye produkter velkommen: 27E1N5600HE – 27″ (68,6 cm) og 24E1N5300HE – 24 (23,8″ / 60,5 cm diag.). Introduksjon Det er dags for å sette storebror på pulten for en skikkelig...

Test: Phillips 24E1N5300HE

Introduksjon Phillips har nylig lansert to skjermer i deres 5000 serie. Det er en 24 tommers og en 27 tommers skjerm som innehar alle de viktigste funksjoner en ønsker deg av en kontor-skjerm i...

Test: Philips 243s1

Nederlandske Philips har i en årrekke gitt oss mye forbrukerelektronikk og har en stor portefølje av skjermer og tv-er. Det begynner å bli ganske lenge siden de først lanserte sin ekte flatskjerm-tv tilbake i...