Slik konfigurerer du Azure Authenticator for MFA

Er (også) du lei av endeløse samtaler med innkomne SMSer, eller bare ønsker å heve sikkerheten nok et hakk? Slik konfigurerer du Azure Authenticator.

Som standard benyttes SMS som sikkerhetsmekanisme for MFA hos Microsoft. Ettersom enkelte viser meldinger på låseskjermen, vil dagens guide også være et bidrag til å heve sikkerheten, vel som brukervennligheten.

Å endre dette er ikke vanskelig, selvsagt, når du først har lært hvordan.

Den desidert raskeste måten er å benytte seg av følgende snarvei for å endre konfigurasjon; https://aka.ms/mfasetup

Under “Additional security verification” vil du kunne aktivere “Authenticator App” i kryssboksen. Marker denne og trykk “Configure”.

 

Skann så QR-koden med Authenticator appen, eller skriv inn registreringskoden manuelt.

Når authenticator appen er konfigurert kan du så velge hvilken metode som er foretrukket ved MFA forespørsel.

Last ned Authenticator-appen

For ordens skyld, du kan enkelt laste ned Authenticator for din app-platform under:

Microsoft Authenticator
Microsoft Authenticator

Denne artikkelen var opprinnelig publisert på bloggen til MVP Olav Tvedt og er oversatt og gjengitt hos ITpro.no med tillatelse.

ITproX.no legges ned

Etter snart 22 år i drift, legges nettstedet ITproX.no ned. Vi ser tilbake på en fantastisk tid og takker våre trofaste lesere, bidragsytere og samarbeidspartnere.

Test: Philips 27E1N5600HE

5000-serien fra Philips Monitors ønsker to nye produkter velkommen: 27E1N5600HE – 27″ (68,6 cm) og 24E1N5300HE – 24 (23,8″ / 60,5 cm diag.). Introduksjon Det er dags for å sette storebror på pulten for en skikkelig...

Test: Phillips 24E1N5300HE

Introduksjon Phillips har nylig lansert to skjermer i deres 5000 serie. Det er en 24 tommers og en 27 tommers skjerm som innehar alle de viktigste funksjoner en ønsker deg av en kontor-skjerm i...

Test: Philips 243s1

Nederlandske Philips har i en årrekke gitt oss mye forbrukerelektronikk og har en stor portefølje av skjermer og tv-er. Det begynner å bli ganske lenge siden de først lanserte sin ekte flatskjerm-tv tilbake i...