VMworld – Live fra Barcelona

VMworld – Live fra Barcelona

Få med deg de viktigste overskriftene fra VMworld Barcelona.

Årets VMworld markerer samtidig selskapets 20 årsfeiring, og 10 år med VMworld i Europa. Underveis fremhever de noen nøkkeltall og utfordringer som VMware har utfordret siden 1998.

Under dagens keynote er det særlig to utfordringer de fremhever på sine tyve år. Krigen om serverromet, valgets kval mellom Dell, HP, IBM og flere andre serverprodusenter. Ikke minst mellom de mange integrerte løsningene som leveres av disse produsentene ble utfordret gjennom virtualisering.

I tur ble utfordringer knyttet til nettverkskonfigurasjon endret fra dager med fysisk og logisk konfigurering endret til timer gjennom programvaredefinert nettverk og virtualiserte nettverkskonfigurasjoner. Utfordringer hvor utviklere måtte vente på IT for å konfigurere nettverket er nær en saga blott – skal vi tro VMware.

VMworld 2018
VMworld 2018

Klimakompenserende teknologi

At virtualisering løser IT-relaterte utfordringer som nevnt over er noe som er enhver IT medarbeiders primære funksjonsoppgave. At de samtidig bidrar til å redusere energiforbruket og dermed karbonavtrykket er en positiv bieffekt. VMware har tidligere satt en ambisiøs målsetning om å være et karbonnøytralt innen 2020, men grunnet stadig økt konsum av datasenterløsninger er dette målet allerede nådd, to år før tiden. Den samlede energibesparelsen disse tyve årene er nok til å dekke energiforbruket til Storbritannia, Spania og Italia i et helt år – alene.

Følg ITpro.no gjennom uken for flere nyheter fra VMworld Europe

Red; T&E er dekket av VMware

ITproX.no legges ned

Etter snart 22 år i drift, legges nettstedet ITproX.no ned. Vi ser tilbake på en fantastisk tid og takker våre trofaste lesere, bidragsytere og samarbeidspartnere.

Test: Philips 27E1N5600HE

5000-serien fra Philips Monitors ønsker to nye produkter velkommen: 27E1N5600HE – 27″ (68,6 cm) og 24E1N5300HE – 24 (23,8″ / 60,5 cm diag.). Introduksjon Det er dags for å sette storebror på pulten for en skikkelig...

Test: Phillips 24E1N5300HE

Introduksjon Phillips har nylig lansert to skjermer i deres 5000 serie. Det er en 24 tommers og en 27 tommers skjerm som innehar alle de viktigste funksjoner en ønsker deg av en kontor-skjerm i...

Test: Philips 243s1

Nederlandske Philips har i en årrekke gitt oss mye forbrukerelektronikk og har en stor portefølje av skjermer og tv-er. Det begynner å bli ganske lenge siden de først lanserte sin ekte flatskjerm-tv tilbake i...