VMworld – Live fra Barcelona

VMworld – Live fra Barcelona

Få med deg de viktigste overskriftene fra VMworld Barcelona.

Årets VMworld markerer samtidig selskapets 20 årsfeiring, og 10 år med VMworld i Europa. Underveis fremhever de noen nøkkeltall og utfordringer som VMware har utfordret siden 1998.

Under dagens keynote er det særlig to utfordringer de fremhever på sine tyve år. Krigen om serverromet, valgets kval mellom Dell, HP, IBM og flere andre serverprodusenter. Ikke minst mellom de mange integrerte løsningene som leveres av disse produsentene ble utfordret gjennom virtualisering.

I tur ble utfordringer knyttet til nettverkskonfigurasjon endret fra dager med fysisk og logisk konfigurering endret til timer gjennom programvaredefinert nettverk og virtualiserte nettverkskonfigurasjoner. Utfordringer hvor utviklere måtte vente på IT for å konfigurere nettverket er nær en saga blott – skal vi tro VMware.

VMworld 2018
VMworld 2018

Klimakompenserende teknologi

At virtualisering løser IT-relaterte utfordringer som nevnt over er noe som er enhver IT medarbeiders primære funksjonsoppgave. At de samtidig bidrar til å redusere energiforbruket og dermed karbonavtrykket er en positiv bieffekt. VMware har tidligere satt en ambisiøs målsetning om å være et karbonnøytralt innen 2020, men grunnet stadig økt konsum av datasenterløsninger er dette målet allerede nådd, to år før tiden. Den samlede energibesparelsen disse tyve årene er nok til å dekke energiforbruket til Storbritannia, Spania og Italia i et helt år – alene.

Følg ITpro.no gjennom uken for flere nyheter fra VMworld Europe

Red; T&E er dekket av VMware