VMworld – TechTalk: Kristine Steidel og Angeliqua Ramming-Gaden

Under VMworld denne uken fikk ITpro et intervju med regionleder Kristine Steidel og norgessjef Angeliqua Ramming-Gaden om deres tanker om fremtiden for itprofesjonelle.

Under årets VMworld Europe i Barcelona fikk vi muligheten til å prate med både regionsleder og norgesleder over en kopp kaffe.

Så, Kristine og Angeliqua, hva ser dere på som de store forandringene siden sist VMworld?
Vel, digital transformasjon har pågått en stund, men det vi ser er en betydelig økning innen digital innovasjon. Det er her nye og virkelig store forandringene skjer og vi ser at kunder kan finne nye løsninger for den digitale grunnmuren til bedriften. Altså, kunder omfavner nye løsninger, og mange av dem ligger i skyen.

Intelligent cloud – VMworld 2018

So far so good, og?
Det vi ser er mange bedrifter ikke kan begrense seg til én leverandør eller én sky. Ofte finer man bedrifter som benytter syv eller åtte forskjellige skyleverandører, dette være seg SaaS applikasjoner eller infrastruktur.

Typisk har IT vært slik at en ny applikasjon eller tjeneste løser et problem, men introduserer to nye.

– Kristine Steide, regionsleder for VMware nordic/baltic

De tradisjonelle applikasjonene er ofte dømt til å forbli on-prem til de blir erstattet, eller i det minste transformeres til en ny generasjon av applikasjonen – altså, egentlig gjøre den PaaS vennlig. Spørsmålet er om den forblir i datasenteret ditt eller om kunden er villig til å ta kostanden med å modifisere den eksisterende løsningen for å flytte den ut, eller om de anskaffer nye applikasjoner i SaaS utgave.

Norgessjef Angeliqua Ramming-Gaden (t.v) og regionleder Kristine Steidel (t.h)

Det er i denne fasen vi ser en endring i tankesett. Bedriften må også skape en bro mellom det som eksisterer og det som er nytt. Virksomhetene vil – og bør – ikke flytte siloene fra den tradisjonelle måten å tenke IT, hvor sikkerhetspersonene ikke snakket med de som konfigurerte lagring. I så fall vil dagens problemstilling i dagens miljø å ha eksperter på Azure som ikke snakker med de løsningene som finnes i datasenteret ditt. Typisk har IT vært slik at en ny applikasjon eller tjeneste løser et problem, men introduserer to nye. Det var sant den gang, og det er for mange selskaper realiteten den dag i dag.

Hastigheten på innovasjonen som skjer i dag skjer så fort at vi må være forberedt på det det neste store. Dette kan selvsagt være AI, selvkjørende biler, taleassistenter og hvem vet hva.

Kan dere være mer presis?
Før tilpasset vi IT-systemene til det vi trengte dem til, men i dag må vi tenke på nytt hvordan vi kan forandre IT-systemene. Før var det brev vi sendte til og fra hverandre, men så kom E-post. Vi gjorde det samme, bare raskere og (muligens) litt mer effektivt. Like fult var det den samme måten og prinsippet var likt. Slik har vi gjort det i en årrekke, helt til vi ser disruptive teknologier, som Uber og AirBNB.

Selv om mine barn omtaler meg som gammel, er det likevel bare 15 år siden gikk du for å leie en film. I dag sitter du med løsninger som NetFlix, YouTube ViaPlay og hele markedet er forandret. Vi har tilpasset IT til å passe kundenes forventninger.

Hva er det neste «disruptive» som vil forandre hverdagen til folk – eller IT-bransjen?
Alexander, det er vanskelig å spå fremtiden. Det sagt, er det viktig å bygge grunnmuren og infrastrukturen til å imøtekomme det som måtte komme. Hastigheten på innovasjonen som skjer i dag skjer så fort at vi må være forberedt på det det neste store. Dette kan selvsagt være AI, selvkjørende biler, taleassistenter og hvem vet hva.

Disruptiv teknologi – VMworld 2018

Ser man på et brukerscenario vil smarte høyttalere kreve datakraft i selve enheten for å ta hurtige beslutninger, mens båndbredden må være tilstrekkelig for å kunne hente adekvat informasjon på kortest mulig tid.

Båndbredde ja. Alle prater om 5G som det store innen IT, men ingen avslører hva eller hvorfor – hva er deres syn?
Under dagens keynote presenterte vi fire superkrefter som vi i VMware mener representerer bransjen godt. Oppsummert er det cloud computing, mobile technology, IoT og AI/Machine learning. Det er noen superkrefter innen hver enkelt vertikal som eksempelvis IoT og selvkjørende biler vil måtte kunne ta beslutninger på egenhånd, men samtidig vøre avhengig av mobilnettet (som 5G produkter vil være avhengig av). I denne verden trenger vi 5G for å kunne overføre data til og fra enheter. I tur vil mobiloperatørene være avhengig av AI og machine learning for å tilpasse ytelsen i datasenteret – eller skyen – for å gi brukere og enheter den tilgangen til båndbredde (eller egentlig data) når den behøves.

Så de infrastrukturelle utfordringene med innføringen av 3G / 4G hvor back-end infrastrukturen ikke holdt følge vil forhåpentligvis være en saga blott?
Det vi tror er at de leverandørene som klarer å levere de beste tjenestene og raskeste båndbreddene vil overleve. Det er her vi antar at virtualisering vil være en avgjørende faktor for hvilke leverandører som overlever og hvem som ikke vil være der om 3-5 år. De selskapene som tilrettelegger sin digitale grunnmur i dag for å møte morgendagens utfordringer.

Redaksjonen ønsker å takke Kristine og Angeliqua for intervjuet under VMworld.

Følg ITpro.no gjennom uken for flere nyheter fra VMworld Europe

Red; T&E er dekket av VMware

ITproX.no legges ned

ITproX.no legges ned

Etter snart 22 år i drift, legges nettstedet ITproX.no ned. Vi ser tilbake på en fantastisk tid og takker våre trofaste lesere, bidragsytere og samarbeidspartnere.

Test: Philips 27E1N5600HE

Test: Philips 27E1N5600HE

5000-serien fra Philips Monitors ønsker to nye produkter velkommen: 27E1N5600HE – 27″ (68,6 cm) og 24E1N5300HE – 24 (23,8″ / 60,5 cm diag.). Introduksjon Det er dags for å sette storebror på pulten for en skikkelig...

Test: Phillips 24E1N5300HE

Test: Phillips 24E1N5300HE

Introduksjon Phillips har nylig lansert to skjermer i deres 5000 serie. Det er en 24 tommers og en 27 tommers skjerm som innehar alle de viktigste funksjoner en ønsker deg av en kontor-skjerm i...

Test: Philips 243s1

Test: Philips 243s1

Nederlandske Philips har i en årrekke gitt oss mye forbrukerelektronikk og har en stor portefølje av skjermer og tv-er. Det begynner å bli ganske lenge siden de først lanserte sin ekte flatskjerm-tv tilbake i...