Nordens eneste leverandør av PSD2-sertifikater

Nordens eneste leverandør av PSD2-sertifikater

Tidligere i vinter ble Buypass listet som Nordens eneste leverandør av PSD2-sertifikater hos Open Banking Europe. Selskapet bidrar dermed med viktige sikkerhetselementer i fremtidens fintech-tjenester.

Fra og med april trådde deler av det nye betalingstjenestedirektivet PSD2 i kraft i Norge. Det legger til rette for friere konkurranse blant fintech-selskaper som vil kunne levere betalingstjenester til brukerne direkte koblet mot deres eksisterende bankkontoer.

I en pressemelding forteller Buypass at dette er en stor anerkjennelse for deres produkt.

Dette var veldig hyggelig, vi har jobbet i mange år for å komme i posisjon til å bli en kvalifisert tilbyder av eIDASsertifikater, noe som er en forutsetning for å kunne tilby PSD2-sertifikater. Det er mange som trenger slike sertifikater i Europa nå, og innen 15. september skal alle banker og nye betalingstjenestetilbydere ha implementert sikker kommunikasjon med bruk av PSD2-sertifikater i sin infrastruktur.

Mads Henriksveen, fagansvarlig for sikkerhetssertifikater i Buypass.

Etterspørselen har startet

Norge følger litt senere etter med implementering av PSD2, som ble tatt i bruk i andre deler av Europa i fjor. Selskapet har allerede begynt å utstede testsertifikater. Mads Henriksveen anslår et antall på noen tusen forskjellige tjenesteleverandører på Europeisk basis som vil trenge PSD2-sertifikater.

Før vi utsteder et PSD2sertifikat må vi gjennomføre mange kontroller av virksomheten som skal ha sertifikatet. Vi må for eksempel kontrollere at virksomheten som søker er reell og finnes i et offentlig register, i Norge gjør vi dette via Brønnøysundregisteret. Deretter må vi undersøke at søkeren har anledning til å opptre som betalingstjenestetilbyder, og at en bank kan ta imot henvendelser fra dem, forklarer Henriksveen. Sistnevnte kontrolleres ved å sjekke mot registre kontrollert av tilsynsmyndigheten i det enkelte land. I Norge er dette Finanstilsynet avslutter Henriksveen.

PSD2 betyr nye muligheter for sluttbruker

For sluttbrukerne betyr PSD2 at nye aktører kan tilby gode innovative betalingsløsninger gjennom direkte trekk fra egen bankkonto, samt mulighet til å samle kontoinformasjon og oversikt over egen økonomi på tvers av banker i nye digitale løsninger.

ITproX.no legges ned

Etter snart 22 år i drift, legges nettstedet ITproX.no ned. Vi ser tilbake på en fantastisk tid og takker våre trofaste lesere, bidragsytere og samarbeidspartnere.

Test: Philips 27E1N5600HE

5000-serien fra Philips Monitors ønsker to nye produkter velkommen: 27E1N5600HE – 27″ (68,6 cm) og 24E1N5300HE – 24 (23,8″ / 60,5 cm diag.). Introduksjon Det er dags for å sette storebror på pulten for en skikkelig...

Test: Phillips 24E1N5300HE

Introduksjon Phillips har nylig lansert to skjermer i deres 5000 serie. Det er en 24 tommers og en 27 tommers skjerm som innehar alle de viktigste funksjoner en ønsker deg av en kontor-skjerm i...

Test: Philips 243s1

Nederlandske Philips har i en årrekke gitt oss mye forbrukerelektronikk og har en stor portefølje av skjermer og tv-er. Det begynner å bli ganske lenge siden de først lanserte sin ekte flatskjerm-tv tilbake i...