Facebook: Lagret flere millioner Instagram-passord i klartekst

Facebook: Lagret flere millioner Instagram-passord i klartekst

Facebook uttalte første at det var snakk om noen "titalls tusen" ukrypterte Instagram-passord som ble lagret på de interne serverne - men i realiteten var det flere millioner.

Nylig innrømmet Facebook at et tidligere sikkerhetsbrudd hadde et større omfang enn annonsert.

I mars-måned ble det kjent at Facebook ved et uhell lagret flere hundre millioner ukrypterte passord på det sosiale nettverkets interne servere. På det tidspunktet uttalte Facebook at problemet kun gjaldt et titalls-tusen Instagram-brukere. Det stemte ikke.

We now estimate that this issue impacted millions of Instagram users. We will be notifying these users as we did the others.

– Uttalelse fra Facebook

Ifølge Facebook skal det ikke være noen tegn til misbruk eller lekkasjer av disse innloggingsdetaljene. Allikevel er det en god idé for påvirkede brukere å bytte passord.

Best-praksis for lagring av passord, er at passordene ikke lagres i klar-tekst i databasen, men gjennom en såkalt hashing-metiode.

Så langt har ikke Facebook nevnt hvor lenge denne klar-tekst-lagringen av passord har pågått, ei heller hvorfor eller hvor mange ansatte som har hatt tilgang til denne informasjonen.

ITproX.no legges ned

Etter snart 22 år i drift, legges nettstedet ITproX.no ned. Vi ser tilbake på en fantastisk tid og takker våre trofaste lesere, bidragsytere og samarbeidspartnere.

Test: Philips 27E1N5600HE

5000-serien fra Philips Monitors ønsker to nye produkter velkommen: 27E1N5600HE – 27″ (68,6 cm) og 24E1N5300HE – 24 (23,8″ / 60,5 cm diag.). Introduksjon Det er dags for å sette storebror på pulten for en skikkelig...

Test: Phillips 24E1N5300HE

Introduksjon Phillips har nylig lansert to skjermer i deres 5000 serie. Det er en 24 tommers og en 27 tommers skjerm som innehar alle de viktigste funksjoner en ønsker deg av en kontor-skjerm i...

Test: Philips 243s1

Nederlandske Philips har i en årrekke gitt oss mye forbrukerelektronikk og har en stor portefølje av skjermer og tv-er. Det begynner å bli ganske lenge siden de først lanserte sin ekte flatskjerm-tv tilbake i...