GOMOIT (Grumpy old men of IT)

En (voksen (og kanskje litt gretten)) IT-konsulents betraktninger

Dette er en liten introduksjon til mine kommende sikkerhetsartikler. Siden jeg nylig har innsett at jeg har gått fra å være ung og lovende til å bare være og, har jeg bestemt meg for å inkludere litt fra min rikholdige minnebank om hvordan it-bransjen har endret seg og hvordan fokuset på sky endrer vårt syn på sikkerhet og tilgjengelighet. De fleste artikler om teknologi er veldig spesifikke.

Kjedelig sa du? (Foto: Pixabay)

De er ofte seriøse, beskrivende, kanskje spisset mot en leser, eller med tydelig motiv fra en formidler. Jeg satt meg ned og regnet litt på det forleden og mener selv jeg har lest et snitt på 5000 sider med dokumentasjon per år siden 90-tallet. Hvor mye av dette husker jeg, spør du? Ikke vær frekk. Det har ingenting med saken å gjøre. Uansett, så lurte jeg på om det var rom for artikler som kanskje ikke er fullt så tekniske, men som like fullt tar for seg aktuell (og kanskje litt gammel) teknologi. Jeg tror jo at jeg, og de andre som meg (IT-bransjens dinosaurer) som har lidenskap for teknologi år etter år, klarer å opprettholde lidenskapen fordi vi syns teknologi er spennende. Vi vil lære oss nye ting. Kunnskapstørste, vil kanskje noen si.

 

Omtrent slik pulten min så ut første dag på jobb. (Foto: Pixabay)

Artiklene vil i hovedsak handle om utviklingen frem til nå, men innmellom ramler vi innom nyere teknologi som for eksempel skyløsningene til Microsoft og vi vil røre innom alt fra Office 365 og Azure til Advanced Threat Protection og Information Protection. For å forstå litt av utfordringene vi sitter på, kommer jeg også til å gå innom hvordan ting har endret seg fra et fokus på å sperre inne data for å sikre dem, til å kunne sikre oss uansett hvor vi jobber fra og hva vi jobber med. En liten heads up: Om du er her utelukkende for å lære teknologi, så finnes det bedre kilder der ute. Dette er mer en salig blanding av nostalgi, teknologi og andre gi’er.

Så mange spørsmål, så mange svar (Foto: Pixabay)

 

Siden jeg jobber med Microsoft teknologi er det den jeg vil fokusere på, men det betyr ikke at det ikke finnes gode alternativer der ute. Siden jeg vet at gjennomsnittlig «attention span» hos mennesker i informasjonsalderen er på 3-10 ord før tankene flyter over på andre ting, så er det mest sannsynlig ingen som leser enda så jeg kan egentlig skrive hva som helst her. Om det mot formodning skulle være feil, setter jeg stor pris på tilbakemeldinger. Både ros og ros.

Those who cannot remember the past are condemned to repeat it.

Det er vise ord dette, fra George Santayana, en spansk poet og filosof som forlot verden i 1952. Litt før den teknologiske revolusjonen virkelig startet. Og det er her jeg kommer inn. Jeg påtar meg uselvisk rollen som historielærer, fast bestemt på å hindre dere i å gjenta en ganske pinlig fortid med hockey-hår og puddelpermanent så langt man kunne se. Så sett dere ned her og la meg være som den bestefaren du aldri har ønsket du hadde og fortelle deg et eventyr du ikke har interesse av å høre. Kom igjen snowflakes: Ta blikket fra Instachat eller Snapgram eller hva det nå er dere ungdommer bruker all ledig tid på og hør her. Slit dere løs fra solbrune duckfaces, folk som suger inn mage og kinn, manipulerte bikinibilder og tanketomme uttalelser fra reality-kjendiser og følg med.

Artikkel 1 vil handle om Antivirus (før og nå).

Artikkel 2 vil handle om Sikker og mindre sikker deling og informasjonssikkerhet.

Dersom det viser seg at noen faktisk leser dette så vil jeg vurdere en tredje artikkel, men det får vi se.

 

ITproX.no legges ned

Etter snart 22 år i drift, legges nettstedet ITproX.no ned. Vi ser tilbake på en fantastisk tid og takker våre trofaste lesere, bidragsytere og samarbeidspartnere.

Test: Philips 27E1N5600HE

5000-serien fra Philips Monitors ønsker to nye produkter velkommen: 27E1N5600HE – 27″ (68,6 cm) og 24E1N5300HE – 24 (23,8″ / 60,5 cm diag.). Introduksjon Det er dags for å sette storebror på pulten for en skikkelig...

Test: Phillips 24E1N5300HE

Introduksjon Phillips har nylig lansert to skjermer i deres 5000 serie. Det er en 24 tommers og en 27 tommers skjerm som innehar alle de viktigste funksjoner en ønsker deg av en kontor-skjerm i...

Test: Philips 243s1

Nederlandske Philips har i en årrekke gitt oss mye forbrukerelektronikk og har en stor portefølje av skjermer og tv-er. Det begynner å bli ganske lenge siden de først lanserte sin ekte flatskjerm-tv tilbake i...