GOMOIT (Grumpy old men of IT)

En (voksen (og kanskje litt gretten)) IT-konsulents betraktninger

Dette er en liten introduksjon til mine kommende sikkerhetsartikler. Siden jeg nylig har innsett at jeg har gått fra å være ung og lovende til å bare være og, har jeg bestemt meg for å inkludere litt fra min rikholdige minnebank om hvordan it-bransjen har endret seg og hvordan fokuset på sky endrer vårt syn på sikkerhet og tilgjengelighet. De fleste artikler om teknologi er veldig spesifikke.

Kjedelig sa du? (Foto: Pixabay)

De er ofte seriøse, beskrivende, kanskje spisset mot en leser, eller med tydelig motiv fra en formidler. Jeg satt meg ned og regnet litt på det forleden og mener selv jeg har lest et snitt på 5000 sider med dokumentasjon per år siden 90-tallet. Hvor mye av dette husker jeg, spør du? Ikke vær frekk. Det har ingenting med saken å gjøre. Uansett, så lurte jeg på om det var rom for artikler som kanskje ikke er fullt så tekniske, men som like fullt tar for seg aktuell (og kanskje litt gammel) teknologi. Jeg tror jo at jeg, og de andre som meg (IT-bransjens dinosaurer) som har lidenskap for teknologi år etter år, klarer å opprettholde lidenskapen fordi vi syns teknologi er spennende. Vi vil lære oss nye ting. Kunnskapstørste, vil kanskje noen si.

 

Omtrent slik pulten min så ut første dag på jobb. (Foto: Pixabay)

Artiklene vil i hovedsak handle om utviklingen frem til nå, men innmellom ramler vi innom nyere teknologi som for eksempel skyløsningene til Microsoft og vi vil røre innom alt fra Office 365 og Azure til Advanced Threat Protection og Information Protection. For å forstå litt av utfordringene vi sitter på, kommer jeg også til å gå innom hvordan ting har endret seg fra et fokus på å sperre inne data for å sikre dem, til å kunne sikre oss uansett hvor vi jobber fra og hva vi jobber med. En liten heads up: Om du er her utelukkende for å lære teknologi, så finnes det bedre kilder der ute. Dette er mer en salig blanding av nostalgi, teknologi og andre gi’er.

Så mange spørsmål, så mange svar (Foto: Pixabay)

 

Siden jeg jobber med Microsoft teknologi er det den jeg vil fokusere på, men det betyr ikke at det ikke finnes gode alternativer der ute. Siden jeg vet at gjennomsnittlig «attention span» hos mennesker i informasjonsalderen er på 3-10 ord før tankene flyter over på andre ting, så er det mest sannsynlig ingen som leser enda så jeg kan egentlig skrive hva som helst her. Om det mot formodning skulle være feil, setter jeg stor pris på tilbakemeldinger. Både ros og ros.

Those who cannot remember the past are condemned to repeat it.

Det er vise ord dette, fra George Santayana, en spansk poet og filosof som forlot verden i 1952. Litt før den teknologiske revolusjonen virkelig startet. Og det er her jeg kommer inn. Jeg påtar meg uselvisk rollen som historielærer, fast bestemt på å hindre dere i å gjenta en ganske pinlig fortid med hockey-hår og puddelpermanent så langt man kunne se. Så sett dere ned her og la meg være som den bestefaren du aldri har ønsket du hadde og fortelle deg et eventyr du ikke har interesse av å høre. Kom igjen snowflakes: Ta blikket fra Instachat eller Snapgram eller hva det nå er dere ungdommer bruker all ledig tid på og hør her. Slit dere løs fra solbrune duckfaces, folk som suger inn mage og kinn, manipulerte bikinibilder og tanketomme uttalelser fra reality-kjendiser og følg med.

Artikkel 1 vil handle om Antivirus (før og nå).

Artikkel 2 vil handle om Sikker og mindre sikker deling og informasjonssikkerhet.

Dersom det viser seg at noen faktisk leser dette så vil jeg vurdere en tredje artikkel, men det får vi se.

 

Netgear business PoE+ switcher

Et par av oss i redaksjonen satt en dag og snakket om nettverksutstyr og vi kom inn på switcher. Switcher er jo liksom noe man aldri tenker så mye på, fordi de bare er...