Guide: Slik endrer du skilletegn i Excel

Guide: Slik endrer du skilletegn i Excel

Frustrert over Excel-guider eller formler som ikke fungerer? Slik endrer du skilletegn i Excel

Å hente ut den siste verdien i en rad eller kolonne er normalt sett ikke noe hokuspokus. Det vil si, med mindre du er rammet av tegnsetting fra Norge mens installasjonen ellers er engelsk.

Eksempelvis, formelen for å hente ut det siste verdien i en rekke er som følger:

=LOOKUP(2,1/(B:B<>""),B:B)

I seg selv er det ikke vrient å lete dette opp med et simpelt Bing-søk på Google. Det hele blir litt mer spicy når den kryptiske feilmeldingen dukker opp.

Denne feilen er jo innlysende… (ITpro.no)

Dette løses ved at du i operativsystemet endrer tegnformatteringen. I Windows 10 finner du dette ved å navigere:

  1. Innstillinger –> Tid og Språk –> Dato, klokkeslett og regional formatering –> Tilleggsinnstillinger for dato, klokkeslett og regionale innstillinger.
  2. Endre dato-, klokkeslett-, eller tallformater –> Flere innstillinger …
  3. Her bytter du ut “listeskilletegn” fra semikolon (;) til komma (,).

Alternativt kan du selvsagt ha denne guiden i minne hver gang feilmeldingen dukker opp og endre alle komma til semikolon.

Formel med Norsk formatering (ITpro.no)

ITproX.no legges ned

Etter snart 22 år i drift, legges nettstedet ITproX.no ned. Vi ser tilbake på en fantastisk tid og takker våre trofaste lesere, bidragsytere og samarbeidspartnere.

Test: Philips 27E1N5600HE

5000-serien fra Philips Monitors ønsker to nye produkter velkommen: 27E1N5600HE – 27″ (68,6 cm) og 24E1N5300HE – 24 (23,8″ / 60,5 cm diag.). Introduksjon Det er dags for å sette storebror på pulten for en skikkelig...

Test: Phillips 24E1N5300HE

Introduksjon Phillips har nylig lansert to skjermer i deres 5000 serie. Det er en 24 tommers og en 27 tommers skjerm som innehar alle de viktigste funksjoner en ønsker deg av en kontor-skjerm i...

Test: Philips 243s1

Nederlandske Philips har i en årrekke gitt oss mye forbrukerelektronikk og har en stor portefølje av skjermer og tv-er. Det begynner å bli ganske lenge siden de først lanserte sin ekte flatskjerm-tv tilbake i...