VMworld 2019 – Jenni Flinders om partnerprogrammet

VMware inviterer ITpro.no til sin årlige konferanse VMworld. Terje Nilima Monsen reiser avsted for å se hva som ligger i krystallkulene hos programvaregiganten. Her får han og et utvalg andre fra pressen møte Jenni Flinders, World Wide Channel Chief som vil fortelle om hvordan partnerprogrammet blir seende ut i fremtiden.

VMware partner network today

Partnerenes program

Basert på tilbakemelding fra sine partnere har VMware sett på sin partnerstruktur, og hvordan den kan gjøres bedre. Dette har de gjort ved å sette seg ned med flere av sine store partnere og sammen sett på hvordan løsningen kan bli bedre.

For å presentere det nye programmet så møter Jenni Flinders oss i et pressepanel.

 

Hva er en partner, egentlig?

En VMware partner er en videreselger av VMware sine løsninger, så dette er ikke noe som er myntet på sluttbrukere, men leverandører.

Dette er ikke VMware sitt program, men partnerene sitt program.

– Jenni Flinders

Så hva er nytt, egentlig?

Tidligere så har partnere måtte velge sitt programnivå, og blitt mer eller mindre låst inne i den strukturen. Målet med den nye strukturen er gjøre det enklere for partnere å utvide og skreddersy sine lisenser.

VMware’s new partner structure

Jenni forklarer det med at VMware nå vil se mer på forretningsmodellen til partnerene, og skreddersy løsninger basert på disse modellene. Med dette, og bedre muligheter for partnere å videreutdanne seg så håper VMware å øke omsetningen både for seg og sine partnere, mens de hjelper sluttbrukerne å nå sine forretningsmål.

Når vil vi se disse endringene

VMware planlegger rulle ut det nye programmet 29. februar 2020. Som Jenni så fint sa det “A leap year change for a big leap change”. Frem til da så kan det være at den endelige formen på programmet endres fra det som ble presentert under VMworld, men dette vil være små endringer sies det.